Бугарија со територијални претензии кон Македонија, сака да ја земе Струмица?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
:nenene: грешка,грешка.Само с биометричен паспорт за македонските граждани.А според законите на РМ,всички грагани на ЕУ можат да влизат само со лична карта во РМ.
Биометричните данни са друго изискване по което ште сте по - напред от нас. След 2020 година всички паспорти ште са биометрични, т.е. ште имат и отпечат'ци. Освен това - това е изискване и на САшт за отпадане на визите освен другите работи - с отказите в посолството им.

pivce1 напиша:
Пази се да се не заразиш, носи маска, пиј чајове и витамин "С'рбоман"

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Биометричните данни са друго изискване по което ште сте по - напред от нас. След 2020 година всички паспорти ште са биометрични, т.е. ште имат и отпечат'ци. Освен това - това е изискване и на САшт за отпадане на визите освен другите работи - с отказите в посолството им.
Без биометричен пасош македонските грагани не можат да устварат реално безвизниот режим.За да шетат из ЕУ им треба биометричен пасош,а не обичен.Това е поентата.

Член од
3 декември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Леле се ежам кога ке прочитам или слушнам некој како зборува бугарски. Да ви ебам "хората" се да ви ебам, ти ќе ми кажуваш мене кој кај знаел за Македонија и колку знаел. Си избегал во Виена ко пичка и сега ќе ми се правиш бугарски патриот тука? Не ми одговарај, се гадам од бугарска азбука.
Това, че си един зав'ршен македонски простак нјама да ме накара да мразја македонскија народ. Дано македонскијат народ не е толкова интелигентен като теб. Скоро смјатам да посетја Македонија и ми е интересно.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Aма ти ште видиш сам - пасоша ште ти трјабва само временно и ште отпадне много скоро, после ште ти трјабва само до Америка ако ходиш.
До Б'лгарија, Рум'нија, Г'рција и Европа изцјало - само с лична карта или шофьорска книжка. Мен г'рците как са ме д'ржали на студа заштото пасоша забравих, а сега един гр'к на Кулата тука седнал и ми крешти че с'м бавел колоната: "што чекаш, да те пренесем на р'це ли?"
Ај сиктир, оттогава не им спирам даже - да свикват за Шенген.

Та ти казвах, че пасоша с чип и биометрија ти трјабва за САшт - като паднат визите за вас за там, ште искат пасош с биометрија, т.е. с отпечат'ци на пр'стите. Тука с'што ги в'веждат, и изцјало в ЕС де, не е само к'м македонците това изискване.
Видол сум го и го користиja и бугарскиа си пасош и бугарската си лична карта-цел живот.Колко брзо ке отпадне пасоша,това е прашане на време,кога РМ ке влезе во ЕУ.След 2015 минимум,а може и много подалеко.
Македонките грагани до БГ,РО,ГР со биометрички пасоши само :wink:.Недеj да лажеш хората.
Това тук е истото тук,кадето сум и jaс :wink:
И точно заради вовеждането на биометричните пасоши во 2010 година сите документи ке имат +6 месеца срок.

CHELSEA_SR

SAXON
Член од
27 март 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
па шо да не лошо ќе ни биде така барем ќе влеземе у еу каде сакаме тама ќе одаме................:helou::helou::helou::helou::helou::helou:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
па шо да не лошо ќе ни биде така барем ќе влеземе у еу каде сакаме тама ќе одаме................:helou::helou::helou::helou::helou::helou:
Абе такви како тебе треба од дома да не ги пуштат, а не у ЕУ да одат.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Недеj да лажеш хората.
ја пак?
Дали ште е 2015 не си ти тоја дето ште каже. Има си план за разширјаване и решението е политическо, а не експертно, както беше и с Б'лгарија.
Решението за типа на биометриката в паспортите е едностранно и не се изисква от ЕС по никаква линија. Всјака страна членка го използва за да парира б'дешта необходимост от подмјана на паспорти.
Нали не тв'рдиш обратното? Вс'штност какво тв'рдиш?
Че Цената на новите документи стига до 250 лева

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
не ни е чудно и нема проблем ако не земат пошо и вака источниот дел е земен а западниот си го зедоа нашите добри сограѓани албанци........
На тебе ак ти е даден газо под кирии за еден мочан Бугарски пасош не ги меши другите у тај нужник ти дек шо си пропаднал...

CHELSEA_SR

SAXON
Член од
27 март 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
На тебе ак ти е даден газо под кирии за еден мочан Бугарски пасош не ги меши другите у тај нужник ти дек шо си пропаднал...
како прво јас немам бугарски пасош а ти ако имаш тоа си е твоја работа и како второ у тај нужник е паднана цела држава барбар со тебе....................

ami aj koravi sme,aj ti objasni kak misles oti e zemena,aj da ni pomognes da progledname....smeni si nick,navivac na Chelsea od Sr mora da bide odobren od mene
пола и повеќе од источна македонија имат бугарски пасоши а за западниот дел нема потреба да се говори доволно е да се прошеташ до тетово,гостивар,дебар и др да видиш дали има некое македонско знаме,или државни симболи исто како да си во албанија............

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
пола и повеќе од источна македонија имат бугарски пасоши а за западниот дел нема потреба да се говори доволно е да се прошеташ до тетово,гостивар,дебар и др да видиш дали има некое македонско знаме,или државни симболи исто како да си во албанија............
Гледам слабо ти оди таблицата со множење и делње...

Да бе само Албански и Шпански знамиња има.

?

..........

Гостин
како прво јас немам бугарски пасош а ти ако имаш тоа си е твоја работа и како второ у тај нужник е паднана цела држава барбар со тебе....................

Математика иЧ.... еве детево е младо а попесимистички е расположен и од дедоми коа лежеше во постела пред умирање.

Ваков муабет од, скршен заб изваден не мине ни во маааааалски муабети...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom