ЈСП - случки, прашања, дискусии

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Хахахах леле ЈСП е жив доживљај.. имам се и свашта видено у автобусиве... ај ке раскажам некои случки...

Се качувам у 57ца,(некаде околу 3:30) автобусон крца внатре гужва абе гз преку глава. Поажа автобусот.. на следна станица се симунваат 2ца се качуваат 20 души од кои 15 дечурлана. поаѓа автобусот и дечурланата настапуваат тука на сцена. Едниот почнува да рецитира тука фри стајл пцуе ко 60годишен човек, завршува после неполни 2 секунди другарот негов му возвраќа на ист начин т.е рецитира исто фри стајл се псујат до немај каде. Некаде позади се слуша некој рка ждрига и се гази од смеење на истото тоа. Сред чаир автобусов вози околу 40 значи ( тоа е премија низ чаир тоа време да се вози ) кога наеднаш автобусов кочи и шкрипењето на кочниците се слуша на 200 метра наоколу. Стариве одма почнуваат АМАН БЕ МАЈСТОРЕ ШТО НАПРАВИ ( едната во моментот ги собира компирите по земја шо и паднале ) друг се дере МАЈСТОР НЕ ВОЗИШ КОМПИРИ и слично...

2. Се враќам од факултет се качувам у 57ца гужва исто така кога во еден момент слушаш ТРРРРРРРТ... тука две три девојчиња се газат од сема после неполни 10 секунди гледаш средината на автобусот СЕ ИСПРАЗНИ.. се чудам кој можеше да се испрди ГЛАСНО у автобус.. смрдеата неподнослива!!!

3. у 7цажена шофер... вози најнормално кога таксист се обидува да ја претекне од десна страна а женава се инати и додава уште толку гас и не го пушта таксистов.. после 3 4 минути на семафори таксистов и автобусов паралелно паркирани и слушам женава се дере МОРЕ ДА ТИ Е*АМ ЦЕЛА ФАМИЛИЈА ОД ДЕСНА СТРАНА ЛИ СЕ ПРЕТИЦА БЕ ВОЛУ НИЗАЕДЕН... КОЈ К*Р ТИ ДАЛ ВОЗАЧКА ДА ГО Е*АБ У ГЗ И НЕГО И ТЕБЕ... ја останав со отворена уста.. продолжува вожњата понатака кога после 2 3 станици слушаш нагло кочење кииииикк ТУП :nesvest:... еден стоекц никаков гаден се плесна ДИРЕКТНО у автобусов... искачам од автобус и си викам БОЖЕ САМО БЕЗБЕДНО ДА СТИГНАМ ДОМА...

4. Влага контрола у автобус 3ца стандардно и едниот вика АЈДЕ ВАДЕТЕ КАРТИ СИТЕ и нели поминува гледа карти и една жена пред мене знам баш куцна карта арно ама тоа не и искуцало ништо односно празна е картичката не се познава ни време ни број на автобус ништо... типот почна да и се дере ко да убила човек а оваа кутрата ке заплачеше уште малце од страв или срам незнам од шо... фино стана искуца уше една картичка и си продолжи со вожњата иако сите после ја гледаа на криво...

5.Се враќам од факултет а бев толку многу преморен што едвај си дојдов до дома и плус на факултет ме изнервираа едни два професори.. абе денот ми беше елементарна непогода.. нак*рчен до даска... ненаспан... лошо ми беше... И си чекам ја автобус... си доаѓа фино лепо празен.. си се качувам и цепам... 57цава застанува на битпазар автобусов се преполнува а до мене доаѓа една стара баба ПРЕТОВАРЕНА со кеси и вика:

Баба: Cинкооо ај ако сакаш стани да седнам ме болат нозеве а и со торби сум товарена..
Јас: Бабо... а ти имаш синови?
Баба: Ахх имам синко и тоа два сина имам..
Јас: А снаи имаш бабо?
Баба: и тоа имам синко 2 снаи имам..
Јас: А внуци имаш бабо?
Баба: И фнучиња имам бабе...
Јас: Па што бараш ти да идеш по пазари да купуваш, они неможат па тебе те остаиле??? НЕ ТИ СТАНУВАМ СЕГА ДА ЗНАЕШ
Баба: Ама синко ти си млад можеш да стоиш вака така...
Јас: Не не не.. ја ти реков не станувам исто плаќам како и тебе си фатив место а ти снаоѓај се...

НАЈМНОГУ од се ме ку*чи кога ке влезе вака некоја претоварена со патлижани пиперки и што ти не и коа ке ти се обеси над глава или па коа ке ти рече ај стани да седнам неможам... е тука пукам од нервоза и НИКАД НЕ ИМ СТАНУВАМ!!! освен во екстремни случаеви кога ке видам некоја со бастум или едвај иде.. а за тие шо пазаруваат по 500 работи и со бус се возат НИКАД нема да им станам!!!

А.. и уште нешто.. значи имам видено у 57ца исто како тип се качува на битпазар СО КОКОШКА у раце ( господ знае од кое село беше ) фино лепо си отиде скроз позади и си ја пушти кокошката доле и уште и прави на кокошката Ц Ц Ц Ц Ц Ц ... на ова сум се пресмеал....

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Еднаш во полн автобус се ослободи од напред едно седиште, и онака буквално една жена од позади трчаше за да стигне да седне, некој случајно да не и' го фати местото. :pop:

Ме нервира и кога се собира гужва околу првата врата за излез, додека од позади има и по неколку места за седење, а исто така и кога влегувам во полн автобус, возачот ќе почне да ми се дере „ајде назад, има место“. :violent1:
Еднаш така како што се возев на влез пред полна 15ка се изнервирав и почнав да ги бутам сите теткици кои се испрчиле на среде и си стигнав среќно до излезот.

B

black angel

Гостин
вчера бев на автобуска 16.45 чекав 50-ка точно 1 саат,коа дојде шоферот нормално сите почнаа да се бунат а уште првата станица имаше некои 30 луге.И типов возеше што возеше се исклучи во автокоманда а во автобус 200 луѓе.Дојде друга 50-ка одма после тоа таман седнав не се повозев ни 2 станици конрола ме симна зашто коа сум влегла во тој 2-от автобус не сум платила уште една карта:uvo:за малце ке го натепав контролорот,кај ги чека човек саат време па уште 2 карти да му плаќам бог да чува:tapp:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Me nervira toa sto se tolku stari avtobusite i mislis vo sekoe vrmee ke se rasipe i ke te ostavi,me nervira koga ke se zadisat vo natre milion lugje pa pocnuva da smrdi na se i sesto:nesvest: kako da ne sme slusnale za dezodoransi ili pa mastiki za svez zdiv:tapp:,ili koga vrne moze lom da se napravis,posto tece odozgora...i taka avtobuska idila:pipi:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Баба: Cинкооо ај ако сакаш стани да седнам ме болат нозеве а и со торби сум товарена..
Јас: Па што бараш ти да идеш по пазари да купуваш, они неможат па тебе те остаиле??? НЕ ТИ СТАНУВАМ СЕГА ДА ЗНАЕШ
Јас: Не не не.. ја ти реков не станувам исто плаќам како и тебе си фатив место а ти снаоѓај се...
Ај бе греота бабичка била:(

Член од
31 август 2009
Мислења
78
Поени од реакции
4
еднаш на автобусот бр. 56 еден господин во автобус си каци едно теле... да да добро процитавте теле и замисли 20 км ко возесе до базар или така несто ама сто да прави не е виновен тој државата е виновна невработен е па немал пати да плати камион за да го носи на пазар...!!!! но барем карта да и вадесе ни за себе не извади замилси. се ова и многу други работи се слуцуват во 56

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
5 пати се имам возено у автобус со другари се шверцував (они знаат најдобро како тоа се прави )

дали срека или не
немав некоја гужва или пак контрола

само ме нервираше
нечистотијата која го зафакаше автобусот

за женските ме изненади еден старец што збореше
"види ја онаа како се облекува ко да работи позади МТВ ":kesa:
"Кој им дозволува вака де се облекуваат " и др.

ипак имам другари кој се возат со автобуси и мн. се незадоволни поради наведените причини кој членовите до сеа најчесто ги спонуваа

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
5.Се враќам од факултет а бев толку многу преморен што едвај си дојдов до дома и плус на факултет ме изнервираа едни два професори.. абе денот ми беше елементарна непогода.. нак*рчен до даска... ненаспан... лошо ми беше... И си чекам ја автобус... си доаѓа фино лепо празен.. си се качувам и цепам... 57цава застанува на битпазар автобусов се преполнува а до мене доаѓа една стара баба ПРЕТОВАРЕНА со кеси и вика:

Леле баш си профи!

А ти имаш мајка/татко, брат, кола или пари за такси?
Кој кур идеш со бус ако си преморен, исти курац ти се фаќа, али битно си се направил паметен на некоја жена што решила да се прошета до пазар, али не и се трошеле 150 денари за такси навака/натака.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Леле баш си профи!

Кој кур идеш со бус ако си преморен, исти курац ти се фаќа, али битно си се направил паметен на некоја жена што решила да се прошета до пазар, али не и се трошеле 150 денари за такси навака/натака.
Ама се враќал од факултет,знаеш колку дигаат таму тешко,изморен бил свати го:)
Ќе се покае ама ќе биде касно

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ај бе греота бабичка била:(
Леле баш си профи!

Мац не те оправдувам ама баш ич!!! сигурно се прашуваш зашто.. еве сега ке ти кажам..
1. Стара е не викам дека не е гревота но кажи ми које е логиката да иде у автобус кај што има над 200 души те буткаат од сите страни добиваш лактови од секоја страна те газат шоферот кога ке закочи нагло имаш добри шанси да се превртиш у автобус и да не наборјувам др работи... СТАРА... ПРЕТОВАРЕНА СО КЕСИ ПАЗАРУВАНИ... и зашто иде со автобус?? ке заштеди 150 денари а ризикот да и се деси нешо у автобус и е огромен... е не станувам бе ме ку*чат такви работи до даска!!! ако неможеш да шеташ тогаш мн поубаво е да платиш 150 денари за такси ке испазаруваш ке се вратиш ем побрзо ем побезбедно...
2. фала богу имам и мајка и татко ( брат немам али имам сестра )... и кола имам да ти кажам али ваљда има нешо шо одам со автобус на факултет...Ако одам со кола секој ден до факултет и назад ме кошта 2.5 пати поскапо него ли слободна да извадам... такси... незнам кој е тој шо може да си дозволи од бутел до стар аеродром да плаќа такси секој ден.. ако ова ја го правам нема да имам ни денар у мене за јадење ко прво а камо ли за нешо друго...

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
1. Стара е не викам дека не е гревота но кажи ми које е логиката да иде у автобус кај што има над 200 души те буткаат од сите страни добиваш лактови од секоја страна те газат шоферот кога ке закочи нагло имаш добри шанси да се превртиш у автобус и да не наборјувам др работи... СТАРА... ПРЕТОВАРЕНА СО КЕСИ ПАЗАРУВАНИ... и зашто иде со автобус?? ке заштеди 150 денари а ризикот да и се деси нешо у автобус и е огромен... е не станувам бе ме ку*чат такви работи до даска!!! ако неможеш да шеташ тогаш мн поубаво е да платиш 150 денари за такси ке испазаруваш ке се вратиш ем побрзо ем побезбедно...
А од кај знаеш дека дома снаата на бабава не и се развикала "да не видам дека за такси ми ги фрлаш парите, инаку ќе те натепам"? И таа сакала-нејќела мора со автобус да оди. Не те судам, знам дека секој својата мака си ја гледа како најголема, па така ти сметаш дека тоа што ќе останеш без пари за јадење за на школо или за кафенце со другарите е поголема од попуштените вени и ослабнатите мускули и коски на натоварените баби. Како ти си приморан да се возиш со бус, така се и постарите (кој од што нема пари, кој од што не смее оти младите им се дерат, кој од што не знае да си викне такси...):smir::smir::smir:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Ајде да не испадне дека не смее човек да биде искрен на форумов ^^FreE-BoY^^ беше можеби преискрен па да го цениме на некој начин тоа.Ама брат друг пат на стари бабички стануј:smir:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Колку сте ми интересни на темава.Не сум од Скопје ниту пак ми се има случено нешто неубаво во некој од скопските бусови.Една вечер седнав да ја читам темава и богами се изнасмеав имало ептен што да се зборува.Нареден пат кога ќе дојдам у Скопје и да немам потреба ќе се качам во некој од бусовите за да споделам некое мислење тука (ама ќе гледам да е некој полн) :pos2:

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Колку сте ми интересни на темава.Не сум од Скопје ниту пак ми се има случено нешто неубаво во некој од скопските бусови.Една вечер седнав да ја читам темава и богами се изнасмеав имало ептен што да се зборува.Нареден пат кога ќе дојдам у Скопје и да немам потреба ќе се качам во некој од бусовите за да споделам некое мислење тука (ама ќе гледам да е некој полн) :pos2:

најбитните ствари у Скопје се дешаваат у автобус :) :) :)
пред недела две у 2че повеќе патници (женски пол у период на менопауза) му се фрлија на возачот за мааалце ќе го затепаа. Сите у хор му се дереја, го буцкаа, туцкаа... ахх дури и жал ми падна :)

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
најбитните ствари у Скопје се дешаваат у автобус :) :) :)
пред недела две у 2че повеќе патници (женски пол у период на менопауза) му се фрлија на возачот за мааалце ќе го затепаа. Сите у хор му се дереја, го буцкаа, туцкаа... ахх дури и жал ми падна :)
Ако му брцкаа во уво и го маваа по тимбата јас бев една од нив.Имав добиено:pos2:RED ALERT

Секогаш кога се возам во 57мица има еден човек што секогаш ќе се качи и прави муабет со шоферот.
Прво мислев дека и тој е шофер,па си реков ај нека е,но кога дознав дека учел за поп и нон стоп се шверца многу ме налути.:nenene:Од тогаш го замразив.Ние да плаќаме,а тој само да се буцка на шоферите:tapp:

.Нареден пат кога ќе дојдам у Скопје и да немам потреба ќе се качам во некој од бусовите за да споделам некое мислење тука (ама ќе гледам да е некој полн) :pos2:
Главните дешавки се во гужва.Треба да се буцниш од 13-16 часот кога има деца од школо.

Kajgana Shop

На врв Bottom