Смртни случаи од грипот А (Х1Н1) во Македонија

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
А+Д Витамините кои се познати како рибино масло и се во перли пакување. 50 броја на Алкалоид околу 170 денари.
Ribino maslo omega 3 od Abo Pharma Salmon Oil veke podolgo vreme koristam za opsto zdravje (1000mg). Dali e toa dovolno ili treba da ja zgolemam dozata na omega 3 za da go dobijam potrebnoto kolicesto na vitamin d za zastita na organizmot.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Veke imam primeno za obicen grip se nadevam deka ke pomogne kolku tolku so imunitetot.

A za novata vakcina stvarno neznam, bi se odlucil na toj cekor koga sitacijata bi stanala po kriticna nesto slicno kako vo Ukraina. Sepak se raboti za vakcina koja ne e dovolno ispitina mn strucni licna vo zemjava i nadvor nekako odbivaat da ja primat.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Ribino maslo omega 3 od Abo Pharma Salmon Oil veke podolgo vreme koristam za opsto zdravje (1000mg). Dali e toa dovolno ili treba da ja zgolemam dozata na omega 3 za da go dobijam potrebnoto kolicesto na vitamin d za zastita na organizmot.
Јас земам Омега 3 1000мг и плус А+Д витамин во перли. Така ме советуваа, така направив :) .

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Smeshen e veke moabetov dali da ima raspust ili ne. Sum za ama ako se otkazat site javni sobiri i rabotenjeto na noknite lokali se namali inaku ke nema nikakov efekt. Sega ako ne si najdete opravduvanje za da kidnete neznam koga taka da ne ni vi treba raspust. Po bi odel sega na uciliste nego da ucam saboti vo april/maj ili nedaj boze do krajot na juni.

Dajte diskusijata da se nasoci kon soveti kako podobro da se zastitime. Me interesira kolkavi se shansite da se prelezi gripot ako imame dobar imunitet. Ili sepak najefikasno care se vakcnite

Pocnav da koristam rednovno:
Vitamin C 1000mg
Omega 3 1000mg
Selen
Zelen Caj

Nesto drugo da bi dodal na listava?
Kако што ми кажа еден лекар, најдобра заштита е секојдневно прскање во носот на раствор со морска сол ,оној Марисол,да се чисти слузницата на носот..бидејки прво таму влегува вирусот.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Kако што ми кажа еден лекар, најдобра заштита е секојдневно прскање во носот на раствор со морска сол ,оној Марисол,да се чисти слузницата на носот..бидејки прво таму влегува вирусот.
Marisol? Domashno napraven rastvor ili poseben so go prodavaat vo apteki?

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Абе ве читам и нз дали да се смеам или да плачам ја викав уште пред една недела да се затворат училиштата ама министерот вика нема потреба нема доволзно зарзани,а сигурно неговото дете дома седи и не оди во школо.Епа со вакви луге цела мекедонија ке се зарази и после да видам што ке праат:toe:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Абе ве читам и нз дали да се смеам или да плачам ја викав уште пред една недела да се затворат училиштата ама министерот вика нема потреба нема доволзно зарзани,а сигурно неговото дете дома седи и не оди во школо.Епа со вакви луге цела мекедонија ке се зарази и после да видам што ке праат:toe:
Така е редно е веќе да се затворат училиштата :)

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Абе да се затворат училиштата све тоа ок ама пак бре дискотеки и слични групњаци па е исто...него да ако се затворат школите барем до нова година мислам дека би било ок и дека би се намалил бројо до некаде а зш да нејкат бе а кога се штрајкува од страна на професорите ок е а..секако после децата ке си одработат тоа ама барем некоја минимална превентива или шо знам...пола пола сум со ставо само заради наведеното у првата реченица дека и не е некое решение оти па ке има групњаци и па ке се шире....Инаку гледам у погорните постови има нешто за превентива јас користам витамин ц ко ненормален сакаш цедевити,портокали-мандарини буквално секој ден се купува не сум ногу по групњаци така да и тоа ми е плус и сеа за сеа сум одлично и заебите тиа аптеки и глупости дома само природно на стар добар начин мислам дека е најбоље и нормално лична хигиена на завидно ниво:smir:...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Ама во дискотеки се иде 2 пати неделно додека во школо 5 пати неделно па сеа ти ти види што е подобро:toe:

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ама во дискотеки се иде 2 пати неделно додека во школо 5 пати неделно па сеа ти ти види што е подобро:toe:
А ти го прочите ли постот уопште и оти си толку ограничен кога викам групна распаљотка не значи само дискотека само неа ја спомнав како пример и реков КОЛКУ _ТОЛКУ значи земав у предвид дека се иде 5 пати на школо...

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Брејкинг Њуз.Лага е дека детето од Битола умре од свински грип.Не било болно ни од обичен грип.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
секој починат по болнициве го ставаат на листатат починати од свински грип :tapp:
као да пред тоа немаше по некој кој ќе почине поради било какви околности ...

Kajgana Shop

На врв Bottom