Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Туф туф туф... србија ја подржувала грција за спорот со името...
И ШТО СЕГА??? НЕШТО ВЕ ЧУДИ??? НЕШТО НЕ ВИ Е ЈАСНО???

некој ке помисли дека сум албанец ама од старт да си кажам дека неам нишо такво у мојава крв... и сеа еве ви објаснување...
имаат право и тоа 100% се во право... еве и зашто
1. им го признавме косово на албанците тоа значи дека им одиме контра на србите.
2. србите и грците увек биле пријатели се и ке бидат уште многу години.. .на јутуб глеам бајаги постови како срби не вреѓаат дури имаше еден пишано коа треба да одам за грција ми се сере од македонија... несакам ни да поминам ко демек..
3. некако заладуваат односите на македонија со србија па можда и затоа контра ни одат...
4. видете малку околу црквите шо се дешава.. СПЦ и МПЦ... и тоа може да вјлијае и те како...

и едно браво од мене за србите шо им даваат подршка на грците... да дојдат и мене да ме подржат за .!. оф малце ако може уште по благодарен би бил... а сега драги мои пак мавајте се у гради со "БРАЌАТА" СРБИ....

Член од
19 септември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
23
Неколку факти

Za tvoja informacija Zvezda gi rasturase site ekipi od balkanot a i e sampion na evropa i svetot vo 1991 ovaa sezona e prva vo esenskiot sampionat takada ne e tolku ebana kako sto mislis ti a sigurno i tatkoti navival za nea. i btw sekoj si ima pravo na izbor .

Mene taka mi mirisa drugarce a referendumot sto se sprema se sprema za podocna vinata da ja prefrli na narodot za na nego cist da mu bide obrazot tuka ako ne bese grujo kje bese nekoj drug bidejki makedonskata politicka elita ne e silna da snosi odgovornost za nesto tuku sekogas vinata ja prefrla na drug.
Другар, прво не толерирам некултурно обраќање спрема некој, доколку си надвор од Македонија БИ ТРЕБАЛО културата да ти е малку на повисоко ниво, затоа што нели си сменил место на живеење во некое подобро општество.
Друга работа: нема врска дека на Македонија најголем трговски партнер и била Србија. Зар Србија може да не спаси од транзицијава и рецесијава штом толку увезуваме кај неа? Размисли како беше у 1994 коа Грција ни стави ембарго и кога комплетно ги затвори границите за било што е Македонско. И што биде тогаш? Да не изумре јужна Македонија од глад или што...кога така гледаш.
А убаво ти пишува дека Србија навистина не е никаков фактор...до вчера беа комунисти, ко демек сеа се движат кон демократија...нема врска-секогаш биле и такви ќе си останат и понатаму...конзервативци-најголеми на балканов...А Нови Сад и Белград се такви какви што се, но дали си бил негде во внатрешноста да видиш како живеат тие таму. Фала богу и во Скопје живеат подобро, затоа што сепак е главен град и цел капитал е таму, како што е во случајов со Белград.
И за твоја информација Пиповски не е од Скопје и далеку повеќе од тебе е достоен да дискутира за темава, затоа што има издржани факти, а не како твоите субјективни погледи.
Поздрав

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Туф туф туф... србија ја подржувала грција за спорот со името...
И ШТО СЕГА??? НЕШТО ВЕ ЧУДИ??? НЕШТО НЕ ВИ Е ЈАСНО???

некој ке помисли дека сум албанец ама од старт да си кажам дека неам нишо такво у мојава крв... и сеа еве ви објаснување...
имаат право и тоа 100% се во право... еве и зашто
1. им го признавме косово на албанците тоа значи дека им одиме контра на србите.
2. србите и грците увек биле пријатели се и ке бидат уште многу години.. .на јутуб глеам бајаги постови како срби не вреѓаат дури имаше еден пишано коа треба да одам за грција ми се сере од македонија... несакам ни да поминам ко демек..
3. некако заладуваат односите на македонија со србија па можда и затоа контра ни одат...
4. видете малку околу црквите шо се дешава.. СПЦ и МПЦ... и тоа може да вјлијае и те како...

и едно браво од мене за србите шо им даваат подршка на грците... да дојдат и мене да ме подржат за .!. оф малце ако може уште по благодарен би бил... а сега драги мои пак мавајте се у гради со "БРАЌАТА" СРБИ....
Батка, подршката од циганите за гејците е пред косово да стане независност, пред ние да ја признаеме како држава Косово, така да паѓа во вода дека тоа е причината за таквата братска подршка.
Србите сватија дека косово веќе ја имаат изгубено за секогаш, читам некој ден пун коментари на српска страница за тоа дека нема веќе што да барат во косово :toe:. Сега па на политичарите тоа им е сосема јасно, па почна да го искористат "проблемот или прашањето" за само задоволување и добивање на политички поени ништо повеќе.:smir:

За србите тука што тропате сра*а, дај наместете ми се на воле да ве шутирам, и глас да не ви слушам за КосМет хихи.:vozbud:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Serbia "respects Macedonia's name" 27 November 2009 | 16:13 | Source: Tanjug

SKOPJE -- Serbian Deputy PM Božidar Đelić said in Skopje on Friday that Belgrade recognizes Macedonia under its constitutional name.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Батка, подршката од циганите за гејците е пред косово да стане независност, пред ние да ја признаеме како држава Косово, така да паѓа во вода дека тоа е причината за таквата братска подршка.
Србите сватија дека косово веќе ја имаат изгубено за секогаш, читам некој ден пун коментари на српска страница за тоа дека нема веќе што да барат во косово :toe:. Сега па на политичарите тоа им е сосема јасно, па почна да го искористат "проблемот или прашањето" за само задоволување и добивање на политички поени ништо повеќе.:smir:

За србите тука што тропате сра*а, дај наместете ми се на воле да ве шутирам, и глас да не ви слушам за КосМет хихи.:vozbud:
батка... србите и грците увек биле у добри односи... косово го наведов како плус пример... без разлика шо ги подржувале пред фрката со косово или после фрката.. муабетот ми е и сеа и да бараме да не подржува србија нема да можеме односно нема ни да сакаат да не подржат.. осим ако не сакаат да не подржат за .!.оф... искрено да ти кажам повеќе очекувам косово да не подржи у спорот за името него ли србите....

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Тоа е фрката батка, они само што неможат и не се на позиција на сила, бидејќи ја те уверувам дека ако и они беа во Еу, и тие ке не уценуваа исто како грците можеби и повеќе, уште не си видел што племе се, затоа ЕУ и Американците тоа го знаат добро, и баш затоа никогаш нема да ја примат србија во ЕУ пред косово.

Косово сакале ние или не мора да не подржаат, иако и они не се на позиција да бранат или подржат некого, но секако нивната подршка ја имаме, зошто албанецот ако ти дава збор да знаеш дека за него тоа е морална обврска тоа да го почитува, таква традиција ни останало од старите, можеби си слушнал некогаш за БЕСА БЕС.

КосМет, Косово / Метохија ?
Да?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
зошто албанецот ако ти дава збор да знаеш дека за него тоа е морална обврска тоа да го почитува, таква традиција ни останало од старите, можеби си слушнал некогаш за БЕСА БЕС.
Се во ред за Србија, и сл.
Само ова за бесата не го продавај тука, зошто видовме дека очигледно денес не важи. Некогаш важело, денес не. Верувам дека Лека Дукаѓини се превртува во гробот.

M

Mario Gómez

Гостин
Леле овај Вук колку е интересен, како плачипизди по телевизиите дека ние сме го признале на Косово, ко оние децана мали е. Рече: Памти па врати, кога неможеш одма ќе вратиш покасно. Абе колку се греота Србите.

:pos2:

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
И Александар Караѓорѓевиќ против Македонија бараше беља ама си најде 7 куршуми . Србите од секогаш ни биле душмани...

КОСМЕТ

Косово је Србија
Член од
24 октомври 2009
Мислења
63
Поени од реакции
4
Караџорџевиќ.

Другар, прво не толерирам некултурно обраќање спрема некој, доколку си надвор од Македонија БИ ТРЕБАЛО културата да ти е малку на повисоко ниво, затоа што нели си сменил место на живеење во некое подобро општество.
Друга работа: нема врска дека на Македонија најголем трговски партнер и била Србија. Зар Србија може да не спаси од транзицијава и рецесијава штом толку увезуваме кај неа? Размисли како беше у 1994 коа Грција ни стави ембарго и кога комплетно ги затвори границите за било што е Македонско. И што биде тогаш? Да не изумре јужна Македонија од глад или што...кога така гледаш.
А убаво ти пишува дека Србија навистина не е никаков фактор...до вчера беа комунисти, ко демек сеа се движат кон демократија...нема врска-секогаш биле и такви ќе си останат и понатаму...конзервативци-најголеми на балканов...А Нови Сад и Белград се такви какви што се, но дали си бил негде во внатрешноста да видиш како живеат тие таму. Фала богу и во Скопје живеат подобро, затоа што сепак е главен град и цел капитал е таму, како што е во случајов со Белград.
И за твоја информација Пиповски не е од Скопје и далеку повеќе од тебе е достоен да дискутира за темава, затоа што има издржани факти, а не како твоите субјективни погледи.
Поздрав
Реалноста е едно желбите друго.

Реалноста е дека Македонија ако не извезе во Србија нема каде. Едина земја со која Македонија нема трговски дефицит. Годинава во два наврата бев во Србија, еднаш во Кладово и еднаш во Гуча, и на двете места имаше македонски производи. Односот на луѓето кога видоа дека сме од Скопје беше невероватен. Што корист имаш ако шириш омраза ?

Член од
19 септември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
23
Караџорџевиќ.

Реалноста е едно желбите друго.

Реалноста е дека Македонија ако не извезе во Србија нема каде. Едина земја со која Македонија нема трговски дефицит. Годинава во два наврата бев во Србија, еднаш во Кладово и еднаш во Гуча, и на двете места имаше македонски производи. Односот на луѓето кога видоа дека сме од Скопје беше невероватен. Што корист имаш ако шириш омраза ?
Macedonia remains committed to pursuing membership in the European Union and global economic structures. It became a full World Trade Organization (WTO) member in April 2003. Following a 1997 cooperation agreement with the European Union (EU), Macedonia signed a Stabilization and Association Agreement with the EU in April 2001, giving Macedonia duty-free access to European markets. In December 2005, it moved a step forward, obtaining candidate country status for EU accession. Macedonia has had a foreign trade deficit since 1994, which reached a record high of $1.871 billion in 2007, or 23.3% of GDP. Total trade at the end of May 2008 (imports plus exports of goods and services) was $4.515 billion, and the trade deficit already amounted to $1.150 billion, or 13.3% of GDP. A significant 51.5% of Macedonia's total trade was with EU 27 countries. By separate countries, Macedonia's major trading partners are Serbia, Russia, Germany, and Greece. In the first five months of 2008, total trade between Macedonia and the United States was $37.6 million. U.S. exports accounted for 1.2% of Macedonia's total imports. U.S. meat, mainly poultry, and electrical machinery have been particularly attractive to Macedonian importers. Principal Macedonian exports to the United States are tobacco, apparel, footwear, and iron and steel.

Macedonia has free trade agreements with Ukraine, Turkey, and the European Free Trade Association countries. Bilateral agreements with Albania, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Serbia, Montenegro, UN Mission in Kosovo (UNMIK), and Moldova were replaced with the membership in the Central European Free Trade Agreement (CEFTA), which the other countries joined in December 2006.

Читај и ќе ти стане малку појасно дека ние не зависиме од Србија...во никој случај.
А ако тебе толку ти се допаѓа Србија и ако си задоен со неа што не си останал таму да живееш кога не ти се допаѓа моменталниот став на Македонците спрема Србија???:helou:

КОСМЕТ

Косово је Србија
Член од
24 октомври 2009
Мислења
63
Поени од реакции
4
By separate countries, Macedonia's major trading partners are Serbia, Russia, Germany, and Greece

Читаш ли што постираш ?

Само ја потврдуваш мојата теза.

V

VeniVidiVici

Гостин
Незнам како некои можат србите да ги сметаат за братски народ. Србите не се, никогаш не биле и нема да бидат братски народ со нас Македонците.
Како прво не ни ја признаваат црквата, како второ еве со Грците се сеа, како трето повеќе од 50% од србите низ комуникација Македонија ја нарекуваат Вардарска Бановина или Јужна Србија(вклучувајки го и Боро Чорба)

И од каде и кога србите ни станаа браќа? Абе бегајте од тука, тие не се ништо подобри од Грците или Бугарите. Да ве потсетам кој правеше сојуз и кој ја раздели Македониај во 1913. Грција, Бугарија и Србија, само Тито подоцна ни ја врати барем оваа третина што ни остана.

Србите станаа како лакмусова хартија, се мењаат по потреба и по периоди. Бутни ги во база-сини, во киселина-црвени. Нека ги, ова е демократија најнакрај и кој како сака така нека не именува и чии позиции да поддржува/

А дека сме некакви браќа? повеќе со шипт.. упс со Албанциве сме отколку со нив.

КОСМЕТ

Косово је Србија
Член од
24 октомври 2009
Мислења
63
Поени од реакции
4
Типична вмровска школа од 91 година. За среќа ретки се будалите кој се фураат на Љубчо бугарот. За жал ти си еден од тие.

Kajgana Shop

На врв Bottom