Зошто мажите не ги слушаат жените?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Прашањево како прво е нејасно. Немора да значи дека мажите не ги слушаат жените. Нема некоја разлика тука помеѓу необрнување на внимание кога жената збори или кога мажот збори. Ако мене ми е преку кур од глупостите на некоја жена нормално ја игнорирам и нема врска дали е жена или маж, а зашто не би било спротивно и за жените во однос на мажот?

Јас знам еден тип,тооолку што ја слуша жена му....кутриот ми се жалеше,имало семејно насилство-жена му го малтретира:toe:

Ја па шо знам еден шо ја слуша жена му. :tapp:
Бедна дефиниција на машки пол, лигаво суштество. Без кохонес...

Како што јас секогаш слушам кога ми кажува за нешто што му е битно, така очекувам и он со внимание да ме слуша. Oh well, веројатно имам премногу очекувања. И јас глупава, сакам некој да ме слуша додека зборам.

Имам една другарка, не сме толку блиски сеа, ама порано заедно се враќавме од школо. И само со неа ми се случило вака, да не слушам што збори човекот со кого сум се нашол во муабет. Мислам, се дешава и денес да ми промакне некој детаљ, пошто не сум слушал доволно пажљиво, ама со неа беше....ххихиихи. Мислам, she could just go on and on and on..... а јас само си ќутев, одвреме навреме викав аха, да, мхм, хахахаха. Е да сибеш, ме потсетивте на неа сеа.....

Како што јас секогаш слушам кога ми кажува за нешто што му е битно, така очекувам и он со внимание да ме слуша. Oh well, веројатно имам премногу очекувања. И јас глупава, сакам некој да ме слуша додека зборам.

Хм, па не знам дали се мисли на тоа да се сослушува или на тоа да се послушува:)

Ја на пример знам да сослушам, да разберам, да помогнам у секоја ебана ситуација. И доста девојки ми се поверувале за некои ствари што на други не би ги кажале (не дека ја сум нешто спешл, али ете сум изградил имиџ) ...
Од друга страна го имаш послушувањето. Е тука зависи од прашањето кое се разработува дали ќе послушам или не. Ако мислам дека е исправно тогаш ќе ја послушам, не мора одма по дифолт затоа што е женско да не ја слушам. Ама, ако е некој нон-сенс тогаш отпаѓа од игра колку и да е настојчива во ставот.

Хм, па не знам дали се мисли на тоа да се сослушува или на тоа да се послушува:)

Ја на пример знам да сослушам, да разберам, да помогнам у секоја ебана ситуација. И доста девојки ми се поверувале за некои ствари што на други не би ги кажале (не дека ја сум нешто спешл, али ете сум изградил имиџ) ...
Од друга страна го имаш послушувањето. Е тука зависи од прашањето кое се разработува дали ќе послушам или не. Ако мислам дека е исправно тогаш ќе ја послушам, не мора одма по дифолт затоа што е женско да не ја слушам. Ама, ако е некој нон-сенс тогаш отпаѓа од игра колку и да е настојчива во ставот.

Според текстот од првиот и воведниот пост, како и цитатов:

Мажите би требало да имаат на ум дека жените сакаат емоционална поддршка, а тоа се обидуваат да го добијат со разговор. Позади нивната приказна има многу емоции и ако мажите слушаат и се обидат да ги разберат, жените ќе им бидат благодарни и вака или онака ќе ги наградат своите партнери.

Поентата на се е дека на сите нам ни треба чувство на важност и дека сме сакани и сфатени, а за тоа нема подобар начин од комуникацијата и можноста да чуеме што партнерот сака да ни каже.

претпоставувам дека се работи за сослушување, слушање, а не послушување.

Нормално дека ако никој не е должен постојано да послушува и да прави како што ќе му биде кажано, ама во темава збориме за сослучување и слушање додека има разговор, и тоа убаво слушање, а не после пола саат да заборавил дека сме праеле муабет. :)

не ги слушаат бидејќи мислат дека се попаметни....и секој мисли дека е најпаметно она што тој смета дека е исправно т.е. паметни се оние што мислат исто како нас:pos2:

не ги слушаат бидејќи мислат дека се попаметни....и секој мисли дека е најпаметно она што тој смета дека е исправно т.е. паметни се оние што мислат исто како нас:pos2:

Колку конфузно звучи ова,таман е погодено на темава за аргумент зошто и не треба да не слушаат :)))

Кого заболе дали ме слуша или не бе?!
Ја кажувам за да си кажам, не за да ме слушне. Кој очекува од маж да слуша, anyways.
Мислам, не дека не можам ја и со ѕидот да си зборам, ама поздраворазумски ќе изгледам пред луѓе и пред себеси ако зборам со чоек карши мене. Никој не бара од него кујзнае што, само нека седи таму и нека клима со главата :icon_lol:

едит: Какви глупости знам некад да истрескам, чак што више и боље да не слуша :icon_lol:

Кого заболе дали ме слуша или не бе?!
Ја кажувам за да си кажам, не за да ме слушне. Кој очекува од маж да слуша, anyways.
Мислам, не дека не можам ја и со ѕидот да си зборам, ама поздраворазумски ќе изгледам пред луѓе и пред себеси ако зборам со чоек карши мене. Никој не бара од него кујзнае што, само нека седи таму и нека клима со главата :icon_lol:

едит: Какви глупости знам некад да истрескам, чак што више и боље да не слуша :icon_lol:

Никогаш не сум размислила во оваа насока,знаеш дека си во право:icon_lol:
Што му е работа освен да седи карши тебе и да клима со глава,сигурно и нема да сфати што му зборуваш,најдобро му е да глуми „слушање“.

п.с.сега со дрва и камења по нас:pos2:

Уф море слуша и све памти, мамето негово. Еден ден сè што сум кажала ќе биде употребено против мене.

Што му е работа освен да седи карши тебе и да клима со глава,сигурно и нема да сфати што му зборуваш,најдобро му е да глуми „слушање“.
И онака повеќе од времето тоа што го зборите нема никаква смисла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom