¯
¯\_(ツ)_/¯
Гостин
Не бато, ако сакам специални ефекти ке гледам филм и тоа Аватар на 3DА ако сакаш специјални ефекти земи јади асид. Глупо звучи нели?
Не бато, ако сакам специални ефекти ке гледам филм и тоа Аватар на 3DА ако сакаш специјални ефекти земи јади асид. Глупо звучи нели?
На 14 Јануари би требало да искочи R5 снимка. Дотогаш не верувам дека ќе има нешто асално.да не има испаднато добра снимка некој торент?
Ја ќе си пуштам визуализејшон на медиа плееров.Не бато, ако сакам специални ефекти ке гледам филм и тоа Аватар на 3D
Ок, а Аватар е без приказна или со просечна приказна и невидени ефекти, т.е. анимации за да не се налути мац? Кога ке гледаш, единствени филмови со добра приказна, што не оставиле онака со отворена уста на крајот се или адаптациите од некоја книга, или некој филм за биографија на некој. Значи пак доаѓаме до тоа дека дефиниција за филм = забава и релаксација. И уште нешто филмот спаѓа у sci-fi, не е трилер или драма. Тоа доста кажува.На 14 Јануари би требало да искочи R5 снимка. Дотогаш не верувам дека ќе има нешто асално.
Ја ќе си пуштам визуализејшон на медиа плееров.
За мене, филм без приказна е шит филм. Џабе ефекти, џабе се.
И шо ако е сф? Треба да има шит приказна? Матрикс е сф, па колку и да го гледам не ме остава рамнодушен, никогаш не ми е досаден, од дијалозите останувам со зината уста. Сепак не е работата до тоа шо е сф. Не би требало да коментирам, оти сеуште не сум го гледал, ама сепак има и многу сф филмови со добри приказни.Ок, а Аватар е без приказна или со просечна приказна и невидени ефекти, т.е. анимации за да не се налути мац? Кога ке гледаш, единствени филмови со добра приказна, што не оставиле онака со отворена уста на крајот се или адаптациите од некоја книга, или некој филм за биографија на некој. Значи пак доаѓаме до тоа дека дефиниција за филм = забава и релаксација. И уште нешто филмот спаѓа у sci-fi, не е трилер или драма. Тоа доста кажува.
И шо ако е сф? Треба да има шит приказна? Матрикс е сф, па колку и да го гледам не ме остава рамнодушен, никогаш не ми е досаден, од дијалозите останувам со зината уста. Сепак не е работата до тоа шо е сф. Не би требало да коментирам, оти сеуште не сум го гледал, ама сепак има и многу сф филмови со добри приказни.
Исто има и трилери со глупи приказни, пример Дежа Ву, срање филмот, се разочарав коа го гледав. Пак излегува дека дека не е до жанрот, туку до сценаристот.
Не ми е јасно шо толку го фалат Џејмс Камерон, коа он е тапа режисер. Единственото нешто шо ми се допаѓа во Титаникот беа ефектите, се друго беше тапа, па дури и романсата во филмот, а и доста нелогична. Камерон треба да им благодари на батките одговорни за ефектите, сам он ништо не прави.
Филмот е да те замисли, за момент да те префрли во друга димензија и да бидеш дел од приказната на некој начин, а не да се ебаваш со гледање цртани филмчиња.Матрикс е графичка новела, стрипче!
Има разика. Плус, за плакнење мозок е, одморање очи и одушевување од "анимацијата"!
Поената со 3Д е да долови ефект на биднување таму, среде дешавките, а не да те замисли зошто Раскољников се кае за убиството на бабата!
Да ако го гледаш у Рамстор ќе се заебеш и ќе кенкаш, а ако го гледаш на 3Д и ИМАКС друга песна ќе пееше.Филмот е да те замисли, за момент да те префрли во друга димензија и да бидеш дел од приказната на некој начин, а не да се ебаваш со гледање цртани филмчиња.
Гледи го после прави муабет и јас мислев дека ќе биде многу шитФилмот е да те замисли, за момент да те префрли во друга димензија и да бидеш дел од приказната на некој начин, а не да се ебаваш со гледање цртани филмчиња.
Во цела Македонија нема? ПЕЗА!!!Nema, najblizu Sofija, u Tatarija.:uvo: