Челзи - Манчестер Јунајтед (Недела 17:00h)

Дербито ќе заврши со:

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Гласав за победа на Манчестер мислам дека ќе изненадат!BTW одлична најава за натпреварот:nesum:

G

Gray Foxx

Гостин
Off topic:

Момци уживајте во очајот и омразата која ја има Carpenter спрема Јунајтед, доказ дека му е кошмар на Лузерпул на финансиска, играчка и трофејна страна. :)
Иначе не паѓајте на така ефтини провокации од напатени пешлачиња шо онанираат на човекот кој ја косе тревата на таа бедна дефиниција на стадион.
Случајов со малиов наш е тоа што една и пол недела има мн страдано на нервен план и јас го разбирам до негде, имаше огромни очекувања после ланското рекордно 2 место :) и сигурно не ни му идело на памет дека неговиот драг Ливерпул за кој не дозволуваат никогаш да оди сам по лузерските патеки ке нема теоретски шанси за да ги помине групите.
Згора на тоа е што повторно бедната дефиниција на стадион е посакувана дестинација за екипички како Астон Вила и Лион и шо е уште поголем сеирот борбата за титулата ке ја гледа по рекорден 20 пат(theoreticaly) како се води помеѓу екипи меѓу кои не е неговата најомилена. But what the heck: он повторно ке си навива за Ливерпул, толку предвидливо што дури и очајно станува кога ке го прочитам.

On:
Челзи некако сезонава не ми внел страв како шампионски претендент, дали е нешто до мене ама не е тој шампионски Челзи на Мурињо. Ни малце не беа убедливи со Ливерпул и тепаа оти ги искористија шансите, додека играта против Виган и Вила покажува дека се далеку од непобедливи како што мислат поретардиранките членови на форумот.
Сетете се лани кој беше во полоша форма пред дербито на Стемфорд па Челзи се вадеше во 88 мин со Калу за 1-1.
Мој тип:
Челзи-Манчестер 1:2 со гол на Овен во 84 минута. :)
Само се надевам дека ке победи подобриот, а не посреќниот.

T

the Carpenter

Гостин
Дено, а да ти дадам мој постер во природна големина? Гледам дека сум ти идол. Знаеш што правам изминативе недели, знаеш што мислам, се' за мене. Ако сакаш, одма ти го давам. Цел ...

Прибери се момаку, годините ти е сериозни, за женење си веќе, а правиш муабети како седмо оделенче. Дали воопшто го прочита мојот коментар на оваа тема? Или те мрзеше, па прочита Карпентер и веднаш бистро размисли: „Овај мора да пишувал за Ливерпул, за Жерар Улие, па можеби и за Брус Гробелар“.
Е оти така ре? Дан ти стави некој во млекото олку рано, оти ми делуваш поинаку, не си ми стариот добар Дено кој (најверојатно) со внимание ги читаше сите коментари. Па спрема тоа и реплицираше ...
Но добро, твое си е да коментираш и мудруваш. А мене веќе ме мрзи. Истото пак истото. Имаше неколкумина пред тебе. ЈАс напишав дека Челси ќе тепа, одма се закачивте за Ливерпул за реката Мерси и за тоа „Хаха слаби сте, Титаник тргнa од Саутхемптон, а не од Ливерпул“. Добро бе, за што правиме муабет ние воопшто?
Еднаш ...
Двапати....
Трет пат...остајте го Ливерпул на страна, барем на темава. Зборувајте за Челси и Манчестер и се' околу нив. Доста е резилење ...

До следното видување... Јас во Германија навивам за Минхен 1860..па ајде сега нафрлете ми се за него :)

Член од
12 август 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Јас мислам дека ке поведи Челзи големи фаворити се,но ако одигра добро Манчестер ништо чудно но ако играат како со Ливерпул тешко дека ке победат.Поздрав до сите фанови на Челзи.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.091
Поени од реакции
1.654
Инаку, Видич изгледа нема да игра! :(
Ќе игра Видич.

"Vidic has trained for the last three days and should be OK," Ferguson said on Friday. "Berbatov got a knock and we’ll see what he’s like in training today, but he should be fine.

"Rio and Park are both out and Gary is suspended, of course. Other than that, the rest are fit and we’re ready for a big game."

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ќе игра Видич.

"Vidic has trained for the last three days and should be OK," Ferguson said on Friday. "Berbatov got a knock and we’ll see what he’s like in training today, but he should be fine.

"Rio and Park are both out and Gary is suspended, of course. Other than that, the rest are fit and we’re ready for a big game."
А како втор стопер О Шеј? :|

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.942
Oшеј ќе биде десен бек , а како втор стопер најверојатно Еванс :)

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Хахаха ете ти брат типичен пример за навивач на Манчестер. Добро бе Челзи може да го стигне Манчестер за едно 20 години во титули реално ама ако е така дај да не игра сега Манчестер фудбал:pos2: или ете и звезда има трофеј од лига шампиони па види каде е:toe: не се живее на стара слава... Се гледа моментално кој е кој тука е фактот дека Манчестер сезонава е послаб од Челзи усвари Манчестер е најслаб од цела голема четворка сезонава :helou:
Ха. Друже реално е послаб али и најслаб да е не би доживеал дебакл така да. Инаку ќе прајме муабет од Јануари кога сигурно ќе донесат играчи што ќе градат иднина во Јунајтед така да.. Инаку не живее Јунајтед на стара слава да живееше немаше да освои 3 титули по ред и 2 финалинја во ЛШ од кое едното го доби така да џабе е зборување.

F

fantomX

Гостин
Челзи некако сезонава не ми внел страв како шампионски претендент, дали е нешто до мене ама не е тој шампионски Челзи на Мурињо. Ни малце не беа убедливи со Ливерпул и тепаа оти ги искористија шансите, додека играта против Виган и Вила покажува дека се далеку од непобедливи како што мислат поретардиранките членови на форумот.
Сетете се лани кој беше во полоша форма пред дербито на Стемфорд па Челзи се вадеше во 88 мин со Калу за 1-1.

Мој тип:
Челзи-Манчестер 1:2 со гол на Овен во 84 минута. :)
Само се надевам дека ке победи подобриот, а не посреќниот.
До тебе е, зато шо „тој шампионски Челзи на Мурињо“ ја понижи, ја посрамоти, ја уништи цела Премиер Лига, на чело со Арсенал и Јунајтед, кои заостанувааа по 15 и 20 бода, иако второ- и трето- пласирани, со рекорд по освоени бодови. Веројатно уште ти е ко траума, инаку не гледам друго објаснување. Првак е тој со повеќе поени од сите други. Плус и понижување, тоа е раритетно. :smir:
Такво нешто тешко се повторува.
Ливерпул, тактички добиен, можеби ти бомба очекуваше. Торес и Џерард изеени од Есиен, Балак, Тери, Карваљо. Втор чекор, да ги искористиш шансите. Финито. :toe:

Немој молим те, немој Сколари со Анчелоти да ми го споредуваваш, и нивните методи на работа пред се.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Победа на Челзи!:back:

Но најважно е да гледаме интересен и возбудлив натпревар..:helou::smir:

G

Gray Foxx

Гостин
Дено, а да ти дадам мој постер во природна големина? Гледам дека сум ти идол. Знаеш што правам изминативе недели, знаеш што мислам, се' за мене. Ако сакаш, одма ти го давам. Цел ...

Прибери се момаку, годините ти е сериозни, за женење си веќе, а правиш муабети како седмо оделенче. Дали воопшто го прочита мојот коментар на оваа тема? Или те мрзеше, па прочита Карпентер и веднаш бистро размисли: „Овај мора да пишувал за Ливерпул, за Жерар Улие, па можеби и за Брус Гробелар“.
Е оти така ре? Дан ти стави некој во млекото олку рано, оти ми делуваш поинаку, не си ми стариот добар Дено кој (најверојатно) со внимание ги читаше сите коментари. Па спрема тоа и реплицираше ...
Но добро, твое си е да коментираш и мудруваш. А мене веќе ме мрзи. Истото пак истото. Имаше неколкумина пред тебе. ЈАс напишав дека Челси ќе тепа, одма се закачивте за Ливерпул за реката Мерси и за тоа „Хаха слаби сте, Титаник тргнa од Саутхемптон, а не од Ливерпул“. Добро бе, за што правиме муабет ние воопшто?
Еднаш ...
Двапати....
Трет пат...остајте го Ливерпул на страна, барем на темава. Зборувајте за Челси и Манчестер и се' околу нив. Доста е резилење ...

До следното видување... Јас во Германија навивам за Минхен 1860..па ајде сега нафрлете ми се за него :)
Тешко е да си фан на Ливерпул деновиве а? :) Го прочитав твојот коментар за жал и не прочитав ништо асално, напротив видов погрдни зборови упатени кон мојот тим без ни малце трошка интелегенција како резултат на веќе знаеме зошто.!. :)
Стасавме и до постери делење оти ја опишав твојата (а и сечија) црна недела за фанови на тимот шо ке ја освои ПЛ следната сезона? До кога со вие лејм реплики ке те молам, се умешуеш на тема Челзи-Манчестер и место да образложиш како секој интелегентен неутралец мислење за утакмицава ти ги искажуваш комплексите од Манчестер(за кои зборуев претходниот пост) со пост полн со омраза спрема тимот кој буквално го силуе твојот тим на сите фронтови(ама три пати не тепавте за една ипол сезона :) That preety sums it up the despair of Liverpool fans) и после сакаш да не ти реплицирам за твојата омилена екипа која ке повторам НЕМА ДА ГИ ПОМИНЕ ГРУПИТЕ!!! :)
Сакаш да се ебеш а нејкеш да ти влезе.
Веќе кога зборуеме за женење(патетичен обид за мењаање на тема) ако ти сметаш дека 22 години се години за женење ти имаш сериозен проблем со личноста и самодовербата, или па сакаш да земеш женичка додека има на лагер а? Ти и коа ке се ожениш лузерите твои пак нема да имаат ПЛ освоено, па затоа обезбеди си се уште сеа. :)

Јас си кажав мое мислење за утакмицава и исто како момаков над мене не ни сакам да се повторуам.

До тебе е, зато шо „тој шампионски Челзи на Мурињо“ ја понижи, ја посрамоти, ја уништи цела Премиер Лига, на чело со Арсенал и Јунајтед, кои заостанувааа по 15 и 20 бода, иако второ- и трето- пласирани, со рекорд по освоени бодови. Веројатно уште ти е ко траума, инаку не гледам друго објаснување. Првак е тој со повеќе поени од сите други. Плус и понижување, тоа е раритетно. :smir:
Такво нешто тешко се повторува.
Ливерпул, тактички добиен, можеби ти бомба очекуваше. Торес и Џерард изеени од Есиен, Балак, Тери, Карваљо. Втор чекор, да ги искористиш шансите. Финито. :toe:

Немој молим те, немој Сколари со Анчелоти да ми го споредуваваш, и нивните методи на работа пред се.
Не може ја траума да имам од 2 години бе бачко. Нема логика, ми надоместиле Манчестер за да иам трауми и од 10 години без титула, фин човек е Ферги.
Напротив траумата е кај сите фанови на останатите екипи во ПЛ, траумата се вика ФЕРГУСОН и таа траума ке продолжи да си игра со психата ваша барем уште три години. И тоа со тим ослабен со еден светски играч и еден феноменален напаѓач. Дури сега гледам дека претходниве години сме биле три скалила погоре од останативе екипи во Англија.
Никогаш нема да ви помине омразата, тоа е факт. Али ве молам не префрлајте трауми, нервози, шизофрении кај фан на Манчестер. Барем фан на Челзи(вечно ке го памтите тоа финале во Москва) на Ливерпул(Манчестер екипа која имаше 7 шампионски титули кога дојде Ферги а сега има 18 ист број на славниот ливерпул, таканаречениот најдобар клуб во Англија, well guess what Luzerpool fans your time is over, get over it)и да не заборавиме на Арсенал единствениот клуб кој има барем малце слична игра (ако не и поубава)со Манчестер ама сепак го јадат од нас кога највеќе ни треба, да не спомнуам и за фактот дека ние им ја прекинавме серијата од 49 без пораз, не треба да мисли дека ние иаме "трауми".
Значи заклучокот е дека некој друг има трауми, а не ние фановите на најуспешниот англиски клуб во светот. UNITED!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom