Анчелоти не отиде со најдобар состав против Атлетико, во Мадрид и сепак успеаа да освојат бод. Го демолираа Болтон минатото коло во ПЛ, и Анчелоти треба да биде многу среќен со тоа како неговиот тим игра.Годинава со Diamond формацијата му оди многу добро, за тоа покажува и скорот од 17:0 за последните четири натпревари во Премиер лигата.Оби Микел,Џо Кол и Малуда дефинитивно се спремни за овој наптервар а неизвесен е само Босингва.
Е затоа нејќам да ми пишува за Челзи некој шо баш и не го гледал стално. Најмалку три натпревари сезонава беа со „елка“ - формација, шо ни приближно не е дијамант. Во последните четири натпревари во Премиер Лигата, Челзи има 3 победи и 1 пораз, со 12-2 гол-разлика.
Ако некој вистински гледал, ќе знае дека Челзи реално е на максимум 2/3 од тоа што може и што треба да биде. За која црна „таква форма“ зборуваме, за што по ѓаволите Анчелоти треба да е „многу среќен“? Да не доминира можеби Челзи? Ама ако, веројатно притисокот кој вообичаено го наметнува Фергусон (а од кој мене ми е невидено многу здосадено) го гледаш и ти.
Оби Микел самиот вели оти е опоравен, ќе биде тестиран дали стварно е спремен. Жирков не ќе да е, Босингва можно е да оди на операција, па не да игра. Џо Кол е одамна опоравен, само не е целосно влезен во форма и потребна кондиција, Малуда не ми текнува да бил повреден.
Апсолутно се согласувам дека важноста на натпреварите е далеку поразлична, ама како и да е, Евра и Гигс шутираат школски, пенали за пример. :icon_mrgr
Секако дека Челзи ќе победи. Во одлична форма сме, на последните 5 натпревари имаме гол разлика 19-2, така да очекувам сигурна победа. Манчестер Јунајтед не импресионира, победува во Премиер лигата, но играта им е далеку од она што треба да биде. Така да, типувам за победа на Челзи, и од навивачки аспект, и од реален.
Абе аман, само јас го гледам Челзи малку повнимателно? Ствано не гледам, во шо тоа Челзи е пред Манчестер Јунајтед во моментов? Само со двата бода на табелата, и подобра реализација на шансите.
клучно како есиен и балак ќе ја ``убијат`` играта на манчестер ако тоа помине победникот е решен.
2-1 за челзи
Овај дел од мислењево на огледало е и мое конкретно мислење.
Само судијата да се погоди непристрасен и добар, да не прави грешки како на Комјунити мечот па после да компензира.
Ако му верувам на Дејли Меил, Аткинсон е назначен, а тоа значи...Until we score! :icon_mrgr