P
Princ
Гостин
А тебе ако ти е убаво, ондак уживај ко бубрег у лој, не се пали на вакви теми
Алтернативи како економски мерки имам предложувано со часови и денови на овој подфорум.У реду, ако не ја бива сегашнава влада предложи алтернатива.
ВМРО-ДПМНЕ така знаат да работат толку се кадарни, и не не ги читаат твоите постови и постовите на ABC како би го корегирале своето размислување и однесување.
Ако не предложиш алтернатива подобро ќути си, молчењето барем кај тебе е злато.
Остани поздравена.
супер ќе беше СИТЕ да ги плаќаат,а не само врски да се барало...........сиромашниот ја полни државната каса,богатиот само ја трошиГи поддржувам казните, треба да бидат уште поголеми...
Ги поддржувам казните, треба да бидат уште поголеми...
1. ги подржува казните, нека ги плати, да видиме после колку ке ги подржуваПа зошто да ти плати прекршок кој ти си го направил???
kako mozek covek da podrzuva kazni .pa i toa pogolemi :kesa:Па зошто да ти плати прекршок кој ти си го направил???
Тие што ги прават најголемите прекршоци и кривични дела - оние кои "легално" грабаат од джавната каса - плаќаат ли казни за тоа, и им висат ли нив извршители и судски решенија над главата??? А оној обичен народ кој треба да плати високи суми за апсурдни давачки и минорни прекршоци, зарем тој народ тие пари не ги дава за да може администрацијата да крка безобѕирно а директорите да крадат? Затоа луѓето не сакаат да платат, бидејќи така зголемуваат само нечиј апетит за кражба и неразумна јавна-тајна потрошувачка. Едноставно станува збор за угнетување и класна борба.Јас уше еднаш ќе те прашам.Зошто да ги плати твоите казни за прекршоци кои ти си ги направил???
На второто прашање ќе добиеш одговор кога ова моево ќе го одговориш.
Не сум повикана,ама имам желба да одговорам,се надевам нема да ти смета:smir:Јас уше еднаш ќе те прашам.Зошто да ги плати твоите казни за прекршоци кои ти си ги направил???
leandra напиша:Јас ќе ти кажам зошто во Куманово затворија мој пријател со мала локална продавничка.Зошто од неасфалтираната улица пред неговата маалска продавница влегувало прашина внатре.И го репнаа 1500 евра.За да биде болката поголема,за два дена поминаа пак и пак го репнаа.Асфалтирање улици на кого е обврска?На продавницата?
1.разграничи казни (сите ги имам платено и заслужено) и примерот со пријателот, 22 000 евра казна за баналана причина, уништен бизнис и скршена фамилија,Јас уше еднаш ќе те прашам.Зошто да ги плати твоите казни за прекршоци кои ти си ги направил???