Когa ќе те жениме/мажиме?

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Абре како женење, не се замарам. Инаку она за во Кина е точно и ја имам прочитано. Секој кој неможе да си најде партнер си дава информации и слики од него и го ставаат на огласни табли во посебни маркети и така има и мажи и жени, и си се наоѓаат едни со други. :helou:

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Сеуште ми го зборува баба ми која што е 80 год :) Замислете секој божји ден, веќе аман ми се вика, ама тоа е стари луѓе а и замината е малку повеќе накај склерозата..
Ме споредува со еден комшија кој има околу 50 години и не е женет, па ми вели ајде жени, немој да останиш како виа :pos2:Секој ден тоа па тоа :):):)
Па ја коа ке и речам доста, рано е, има време...коа ќе почне да лафе, тоа чудо е :pos2:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Сеуште ми го зборува баба ми која што е 80 год :) Замислете секој божји ден, веќе аман ми се вика, ама тоа е стари луѓе а и замината е малку повеќе накај склерозата..
Ме споредува со еден комшија кој има околу 50 години и не е женет, па ми вели ајде жени, немој да останиш како виа :pos2:Секој ден тоа па тоа :):):)
Па ја коа ке и речам доста, рано е, има време...коа ќе почне да лафе, тоа чудо е :pos2:
А бе знам јас зашто сум ја поставил темата од такви луѓе стари:)
Од 80 години искуство знае само да рече АЈДЕ ДА ТЕ ЖЕНИМЕ:pos2:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Има уште луѓе што не разбираат дека границата за женење/мажење од 15 се поместува на 30 години :smir:

Mali )

Колку е саат?
Член од
26 ноември 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Кога ќе ми дојде време тогаш,јас кога ќе си се осеќам тогаш ќе се женам.Нема мене некој да ми кажуе.

Г

Господ

Гостин
Ех колку пати сум слушнал "уште малку ќе те жениме",и тоа навистина ми оди на нерви како да има некоја старосна граница преку која не смееш да минеш неженет/немажена.Во психата е на постарите да секој оствари семејство.
На пример кога ми доаѓа преку глава од муабетот "кога ќе се жениш" викам никад и одма ме прашуваат -е што ќе се мажиш? што укажува на горенаведениот факт дека таква е психата на постарата генерација.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.084
Поени од реакции
74.839
Хмм не помислувам да се женам во следниве минимум 8 години :)
Освен ако нема некое изненадување во вид на бебенце :nesvest::pos2:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Колку ве иритира муабетот АЈДЕ КОГА ЌЕ ТЕ ЖЕНИМЕ.Порано уште како помал додека сум бил кога ќе дојде повозрасен човек и нема да знае што муабет да почне освен за школо втор муабет му бил тој.Или на девојките ЛЕЛЕ ВИДИ ЈА КОЛКАВА ПОРАСНАЛА СТАСАЛА ЗА МАЖЕЊЕ.Колку ми бил да не речам старомоден муабетот секогаш сум се воздржувал да не ги отерам.
Мене уште од помал ми го дрват тој муабет. Само тогаш беше во стилот, "Чекај кога ќе те жениме"/"Кога ќе се жениш тоа и тоа дрн, дрн" и сл.

Сега дојде на ред и прашањата од овој тип како на темата. Уште да знаеја што навистина сакам па да ги замолчам, ама ај, нека тераат.

Навистина преку глава ми е, особено кога е почнат притисок да ми вршат за таква глупост. Смрт ми е.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Еии тој муабет обично се очекува од бабите, али мене ме нервира коа ќе го слушнам од некој подалечен познаник, коа ќе се видиме некаде, во стил- "Саше ама си пораснал, ајде време ти е да те жениме". Што ви е бре луѓе, не живеам у села, за да 16год. да се женам, а на 20 год. да иам веќе 3 деца. Не мрдам до кај 27-28 :)

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Колку ве иритира муабетот АЈДЕ КОГА ЌЕ ТЕ ЖЕНИМЕ.Порано уште како помал додека сум бил кога ќе дојде повозрасен човек и нема да знае што муабет да почне освен за школо втор муабет му бил тој.Или на девојките ЛЕЛЕ ВИДИ ЈА КОЛКАВА ПОРАСНАЛА СТАСАЛА ЗА МАЖЕЊЕ.Колку ми бил да не речам старомоден муабетот секогаш сум се воздржувал да не ги отерам.

mene ne me nerviraa, koga ke pocnat da zborat, zas ne im obrnuvam vnimanie, a logicno i taka eden den ke se mazam......taka da ne mi preci, edino sto mi preci, e ako pocnat da mi komentiraat, za toj sto jas sum go izbrala....ili da mi mestat nekoj drug....ima takvi go pravat toa:pos2:

C

cige

Гостин
Мене уште од помал ми го дрват тој муабет. Само тогаш беше во стилот, "Чекај кога ќе те жениме"/"Кога ќе се жениш тоа и тоа дрн, дрн" и сл.

Сега дојде на ред и прашањата од овој тип како на темата. Уште да знаеја што навистина сакам па да ги замолчам, ама ај, нека тераат.

Навистина преку глава ми е, особено кога е почнат притисок да ми вршат за таква глупост. Смрт ми е.
кутрите тие, ни на крај памет не им дошло дека нивниот внук планира да се мажи:nesum:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Ne mi teraat vakvi muabeti nikoj,ama mnogu glupo mi zvuci:tapp:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Тоа ти е остаток од комунизмот, од времињата кога не само производството туку и животот бил комплетно испланиран. Имаш класика завршуваш средно или факс, се вработуваш се жениш. Калап, терк по кој или ќе одиш или ќе бидеш етикетиран како фрик на општеството. Затоа и сега имаме исфрустрирани средовечни личности во изобилие, личности кои сакајќи да задоволат општествени барања, се ставиле себеси во втор план.

Kajgana Shop

На врв Bottom