Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За два монитори сум сигурен дека може, за повеќе незнам.Дали има некој начин да се поврзат два монитора на едно Писи дека сакам да добијам поголем работен простор за работа.Ако постои...како??
:salut:
Гледам Псај пишал на темава, кога кликнав си викам "замисли овој ги тера да земат 5870ки сеа за да пуштат на два дисплеи".
И глеаш, делумно сум бил во право :devil3:
Инаку ја заборавив да пишам...Два монитора треба да се поврзат на графичка картичка ATI Radeon 9200 која,гледајќи ја има DVI,VGA(на кој сеа ми е приклучен мониторот) и еден најверојатно тој е за поврзување со ТВ.
.Инаку ке треба да зеам DVI to VGA адаптер така??
BTW-што софтвер би ми требало да симнам за да можам да се занимавам со графичката??
Земи си ова и терај работа
http://www.matrox.com/graphics/en/products/graphics_cards/m_series/m9188pciex16/
А и ме интересира дали има програм
за да можам да ја поделам работната површина..или да добијам две слики на двата монитора и слично.
Значи со ати 9200 ке нема проблем?Драјверите на самата графичка го имаат ова.
не...мојата графичка слична е на оваа...ако и не е истата.А и ме интересира дали има програм
за да можам да ја поделам работната површина..или да добијам две слики на двата монитора и слично.
Значи со ати 9200 ке нема проблем?
Не знам колку снага ќе имаа таа карта за 2 монитора, мислам дека ќе имаш проблеми.
Значи 3D работа во Solid Works тешко а??За 2D нема гајле.:smir: