- Член од
- 7 март 2009
- Мислења
- 1.204
- Поени од реакции
- 889
Впрочем погледнете го следниов линк >>>> http://bit.ly/44I2Sd ,истиот проблем го има и во продавниците за цвикери особено оние "оригиналните"

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо има некој да те казни дека си купил/а кинеска чанта? Макар и од Е.У. да е... си имаат таму тие правила, нека ги контролираат произведувачите и продавачите, ти како краен корисник ама ич немаш одговорност за тоа дали торбата е оригинал или не.И добро де. Оваа торба на Луи Витон е над 1000 евра, а онаа кинеската е до 50сетина евра.
Немам јас 1000 евра а премногу пример ми се допаѓа некоја дизајнерска чанта. И зашто да не ја купам за 20-30-50 евра? Ќе си ја купам и ич нема да ме боли. Е само нема со неа да се шетам низ ЕУ, зашто таму лупаат казни за вакви копии.
И добро де. Оваа торба на Луи Витон е над 1000 евра, а онаа кинеската е до 50сетина евра.
Немам јас 1000 евра а премногу пример ми се допаѓа некоја дизајнерска чанта. И зашто да не ја купам за 20-30-50 евра? Ќе си ја купам и ич нема да ме боли. Е само нема со неа да се шетам низ ЕУ, зашто таму лупаат казни за вакви копии.
А ако има глупи луѓе што ќе помислат дека ова е навистина Луи Витон оригинална торба за само 50 евра, е тогаш нивен проблем што немаат мозок.
Пола продавници се преплавени со кинески производи. Пола наши продавници за кондури имаат кинеска роба. И тоа е ќе купуваме кинеско. Нема секој пари од Виктор Шевињон и Полини да купи чевли, ќе купува од 1000-2000 денари што се од секоја останата продавница и ќе чита одоздола Маде ин Чајна. Исто е и со чанти и секаква гардароба.
Дома сите имаме доста работи од кинеско производство. Некои се од оние ефтините неквалитетни, некои се ефтини а просечен квалитет што ги има во секоја втора продавница, а некои се скапи и се тоа бидејќи секој втор бренд има фабрики во Кина.
Не се замарам ич со Маде ин Чајна.
За воља на вистината постои таков закон. Освен што ги казнуваат произведувачите и продавачите и одговорност е на купувачот да внимава и да не купува копии на познатите брендови.Шо има некој да те казни дека си купил/а кинеска чанта? Макар и од Е.У. да е... си имаат таму тие правила, нека ги контролираат произведувачите и продавачите, ти како краен корисник ама ич немаш одговорност за тоа дали торбата е оригинал или не.
back to reality во нашава држава нема секој пари ко тебе да си овозможи чевли од 7,000-8,000 денари па што му преостанува...или да купи скапо ѓубре од 12,000 денари што е бетер од Кинеските производи и не вреди за тие пари или нешто поефтино и пак ке има да си дозволи да купи некое друго парче облека.......не е ништо страшно да се носи и таква гардероба Made in China и таа си има некој одреден квалитет.......јбг немаме висок стандард не сме Италија ние
Нејќам да кликнам. Пастирај што има.
Темава е постара,но сакав да прашам нешто...пред неколку години купив домашни патики во Кинеска продавница но ниеднаш не ги облеков....имаат некој страшен тежок мирис и никако не исчезнува....
Дајте совет како да ги изветреам,или да ги фрлам![]()
Десет години се потребни за да исчезне миризбата, толку им треба на бактериите кој што ја предизвикуваат да го завршат животниот циклус.
Друга опција ти е да ги ставиш прво во релна на 74 степени на половина час а потоа да ги замрзнеш во фрижидер.
Стави сода во нив и носи ги, нема да мирисаатТемава е постара,но сакав да прашам нешто...пред неколку години купив домашни патики во Кинеска продавница но ниеднаш не ги облеков....имаат некој страшен тежок мирис и никако не исчезнува....
Дајте совет како да ги изветреам,или да ги фрлам![]()