Како верници да се спротивставиме на геј парадата во Скопје

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ти свесен ли си што пишеш алооо...

Роберт Бош...бил голем човек,и не бил геј...БОШ пумпа....АБЕЕС системот за кочење....абе немојте за бош лоши работи.
Незнам за Роберт ама знам за нашиве бош верници :wink:
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Нашите бош верници го злоупотребија СВ.Димитрија....и го посочија како пример што треба да се прави со гејовите.:toe:
се прашувам зошто тоа копје не го искористат на сите тие педофили, гејови по црквите шо се ...

вероватно нашле некоја дупка во библијата (како дупки во законите шо бараат криминалци) па ја користат а ? :)

или после тоа се покајуваат ...

дали ако направам грев и си се покајувам после секој грев ми се брише?
и се така у недоглед?
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Toa znam i jas SPIROS, znam za mnogu homoseksulalci koi koga go primile Isusa vo nivnoto srce se oslobodile. Poznavam barem 3-4. Eden ni e semeen prijatel (so negovoto semejstvo, zena i deca) i ednas vo razgovor za homoseksualcite, toj ni kaza deka i toj bil "edno vreme toa", ama koga Isus go primil vo srceto mu e cudno kako bil takov. I na nas ni bese cudno, zasto go poznavavme prilicno dolgo (ne od vremeto koga bil homo), i bevme preiznenadeni!
Ama za ova sto velat, gejovi mozebi se hristijani pa zasto da im se skrati pravo da se vencaat.... ccc
Најинтересното нешто е тоа што Деби не е единствениот верник кој ми го има речено истото. Знаеш, истите причи ми ги пљампаа т.н. верници за атеисти кои се обратиле кон Бога, повеќето на смртна постела ..... Oh God, spare me the Irony!

И секогаш се 3-4. Ни повеќе ни помалку. Сите они имаат 3-4 еx-гејови или ex-атеисти. Навистина интересно. Да не беше толку очигледно мислам ....

DAjte luge ima li nekoj sociolog tuka prisute, definirajte sto znaci brak i koja e ulogata na brakot. Koga ne ni go priznavate religiozniot brak! Aj vi se molam ako ima nekoj takov, da rascistime!
Го кажав ова неколку поста наназад, ама ќе повторам, кога изгледа не ви пречи ни вие да си се повторувате.

Кога на вас, т.н. "вистински верници" некој ви ја спомне дефиницајат за брак, секогаш обожавате да користите термини како "унија меѓу две души" или "спојување на две срца", каде половите граници исчезнуваат и физичкото се смета за долно и инфериорно. Но стави во контекст двајца мажи или две жени, ОПА бате итекако ќе го вратат физичкиот полов аспект одма назад! Нема веќе две срца или две души, има двајца педери или две лезбејки. Што е работава? Double Standards much? Да се биде хипокрит или не? Венчавката е сега ....

Ti si lut na Bog i mavas so kamenja po nego zaradi takvi pricini?
Ami sigurno ne go "dobre presilno" Bog ! Aj bidi iskren i razmisli ne sakam da navleguvame vo toj slucaj javno, ama za sebe: kako ziveelo deteto, vo kakvi uslovi? Dali ziveelo "preveselo mozebi"? Ili od sto bil potiknat infraktot?
Ne mavaj na Bog zasto umiraat luge! Smrta e normalna rabota!
Поставување на логични прашања и аргументи од негова страна не се камења и лутина кон Бога. Треба тоа што го збориш цела тема да го гледам како омраза? Треба ли? Секој има право на свое мислење, без разлика дали ти или било кој друг мисли дека тој греши.

:nenene::nenene: OOOO more dete! Gej hristijani!!!? Moze da ima gejovi sto se narekuvaat hristijani, ama da se hristijani sigurno ne se! Ne vozmozno e, ili si ednoto ili si drugoto! Ne moze i dvete! Ednoto go isklucuva drugoto! I ne izbrzuvaj so zaklucoci za drugite, koga gledam deka stvarno nemas poim sto znaci da si hristijanin. E takvi pravat problemi po crkvite, koj mesaat babi i zabi!
Да, како што има и луѓе кои се нарекуваат христијани или прави верници а не се, на такви мислиш? Јас собрав доста искуство со такви бавтајќи се по твојава тема.

Како што реков, постојат и геј христијани. Тоа што еден дел од Библијата, кој патем е плагијаризиран од Ватикан (Не е моја вина, оди жали се и протестирај таму! Барем сега имаш добра причина), тврди дека хомосексуланоста била забранета и казнувана, не значи дека денес некој што е геј, не може да верува во Бог и да се нарече христијанин, или муслиман. Или баш целата твоја вера се сведува на полови? Поточно сексуална ориентација? На физички аспект?

Твоето несогласување со ФАКТОТ дека постојат геј христијани се должи само на тебе. Не им смета на 80% од црквите во светот. Нема ПРАВИЛА за христијанството Деби, не се работи за тајно друштво полно со правила, регулации и протоколи на иницијација и членство. Ако не ти се допаѓа како се одвиваат работите, ти и сите останати т.н. верници и тепачи соберете си се, и создадете си секта, не би ти било ич тешко. Секта на радикални христијани против хомосексуализмот! Нешто како геј верзија (или во случајов, анти-геј верзија) на ККК клан :vozbud:

Тие останаа запаметени по тоа што им го направија на црните народи, а сега и хомосексуалците трпат исти околности, уште нешто како ККК им треба на македонциве и да си направиме ново поглавје во историјата...

Ami oni sami si se diskriminiraat! Znaat koj se, i deka ne e vo red sto se toa sto se pa mislat site gi znaat i diskriminiraat! I oni sami znaat deka ne e vo red nivnata sostojba, samo sto se pravata dek ne znaat!
На кој начин сами се дискриминираат? Во огледало си се дерат сами на себе колку се мразат!? Тоа е резултат од општествен brainwash кој стапува на сила од 7 годишна возраст. Па и порано, ако се земе во предвид како некои родители вршат индоктринација на своите деца од возраст од 4-5 години.

Vekovite i vreminjata se menuvaat ama Bog e isti i Negoviot Zbor! Taka da i vo ovoj vek i vo onoj sto ke dojde (sto koj znae sto do togas ke se izmisli, prosti Boze sto ke izustam, ama moze ke baraat brak i so zivotni... moze i toa ke stane normalno)... Zatoa pak nie "zaostanatite" spored vas, hristijani sme tuka da drzime bar kolku se moze nekoja ramnoteza!
А така ли?

Епа зборот Божји напишан во твојата Библија вели дека сите сме чеда на бога, тоа ги вклучува и хомосексуалците.

Или, Бог е склон кон правење на грешки, па ги створил и нив.

Или е Бог непогрешлив, и сите сме исти во очите на Бог, или тој не ги сака хомосексуалците и е склон кон правење на грешки.

Бирај која верзија повеќе ти одговара. Останува непроменето нели?

Брак со животни? Споредуваш луѓе со животни? А ти пречи кога некој ќе те спореди тебе со мајмун според теоријата на еволуција на Дарвин. Пак ќе кажам, се што ми мириса од постов е ИЗГОВОР. И тоа БАЈАТ, зачинет со хипокритизам. Знаеш дека тоа е грев нели? Оди покај се ...

Ne e diskriminacija mojata tema! Vistinata ja kazuvam, a toa sto ne vi se dopaga i smetate deka e diskriminacija, e vas problem! Kako sto rekov i pogore, ova sega e normalno za mnogumina, ama koj znae sto ke bide normalno za (ne 100g) no za 10g, kako sto trgnale rabotite...ama da ne se povtoruvam!
Vo pravo e Biblijata koga veli pravoto go pravat krivo, a neispravnoto pravo!
Diskriminacija e nesto drugo!
A jas ovde nemav namera da sikriminiram nikoj, samo sakav da kazam deka mora da se soprat tekovite na nestata da preminat vo poloso!
Не? Тогаш не соли памет кога некој атеист ќе отвори тема дека верниците се пореметени луѓе кои веруваат во измислени карактери, бидејќи како што знаеш да бидеш критичен/на за други луѓе, треба да научиш да прифатиш критика и на своја кожа, а не да збориш дека ти "маваат по Бог" т.е. измислениот пријател, или ти ја навредуваат религијата. Бидејќи сега ти истото го правиш на други луѓе. Дискриминацијата има различни дефиниции кои варираат кај различни луѓе, но има една јасна дефиниција која е универзално прифатена за точна, и поред неа, ти дискриминираш.

Да се сопре хомосексуализмот? А како би било да се здружат атеисти и да ги сопрат религиите?

Како што ти сакаш да уништиш геј парада, тие да ти уништат еден Божиќ или Велигден. Не изгледа убаво од твоја гледна точка нели? Само проблемот е што твојата вера не те научила да се ставиш во кожата на други луѓе, а за тоа треба намера и желба. Очигледно не ги познаваш истите зборови, така да би било убаво да си ги погледнеш во речник....

Ne sakamae da kolime i ubivame...ova veke iljaditi pat ke mi e kako velam!
Tuku celta ni e da im se pomogne na tie luge, a ne da im vikame :"Uaaaa, pederi!" Ili: ":aplauz::aplauz: taka treba, treba da si toa!" Ni, so ednoto i so drugoto nisto arno ne im praveme, ni tie sto gi branat, ni ti drugite... ako me citas ubavo jas velak da se sprotivstavime na MIREN nacin, da ne se zarazuva opstestvoto deka toa e dobro, normalno... no i da se iznajde nacin da im se pomogne!
Ako kuteme, vides do koj stepen idat so "pravata", imale pravo i na vencanje u crkva... i sto treba da pravime nie? Kuti i traj! A koga nekoj pametnakovic ke venca pa takvi, eeee togas pa pak ne biva!
Aj kazete vie sto treba da pravime nie hristijanite? Ako ne vi se dopaga ni ova ni ona odnesuvanje?
А како ќе им помогнете, ме интересира кој метод ќе го користите? Ненасилен мислам, зошто насилни има колку сакаш, очигледно креативноста цути на тоа поле кај христијаните and the like.

Да не се заразува општеството? Сега хомосексуалноста е зараза? Колку назад можеш да го свртиш паметот да ти размислува?

Никогаш не реков дека мора да се даде правото на венчавка во црква. Бракот е доволен. Но одбивање на верник да се венча во црква ќе изгледа лошо во очите на поугледните цркви во странство. А млку пажња има МПЦ во последно време, уште таква вест фали да се најде по новини.

јас на пример не подржувам хомосексуалност ...
кој си е педер нека си е педер .. демократија ти текнуе ..
не сакам парада како шо има паради низ светов педерите полуголи со кожа на нив со крпчиња и некои парталчиња ... тоа не ми се свиѓа ... пристоен некој си марш или парада ама ПРИСТОЕН ОК нека си шетаат
Па Exlex, ти мислиш на парадине како во Америка? Тоа и СЕ паради. Кај нас? Далеку од тоа. Паради е термин користен од анти-геј движењата кои ги има во доста голем број. Се работи за протест и ништо повеќе. Мирен протест во кој ќе се искажже желбата за соживот на едни со други без страв на едните од една страна, нити омраза од другите на другата страна. Не се работи за некаква гордост и што ти е знам што, такви настани не подржувам, зошто не ја гледам причината позади нивното организарање и одвивање.

Не ви е досадно да пишувате за рабои кои нема да се случат ни за 100 години?
Со што гарантираш? Не биди толку сигурен ....

Девијантни појави....и лош генетски профил...гејој.
Девијантни појави има многу. Но огромен FAIL за хомосексуализмот = лош генетски профил ... :pos2:
 

debi7777

Night games. One night, no worries
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Најинтересното нешто е тоа што Деби не е единствениот верник кој ми го има речено истото. Знаеш, истите причи ми ги пљампаа т.н. верници за атеисти кои се обратиле кон Бога, повеќето на смртна постела ..... Oh God, spare me the Irony!

И секогаш се 3-4. Ни повеќе ни помалку. Сите они имаат 3-4 еx-гејови или ex-атеисти. Навистина интересно. Да не беше толку очигледно мислам ....

JAs sum ateist koj se obratil kon Boga...izbroj me i mene... :)

Го кажав ова неколку поста наназад, ама ќе повторам, кога изгледа не ви пречи ни вие да си се повторувате.

Кога на вас, т.н. "вистински верници" некој ви ја спомне дефиницајат за брак, секогаш обожавате да користите термини како "унија меѓу две души" или "спојување на две срца", каде половите граници исчезнуваат и физичкото се смета за долно и инфериорно. Но стави во контекст двајца мажи или две жени, ОПА бате итекако ќе го вратат физичкиот полов аспект одма назад! Нема веќе две срца или две души, има двајца педери или две лезбејки. Што е работава? Double Standards much? Да се биде хипокрит или не? Венчавката е сега ....
Pa Biblijata ne go definira sosem taka brakot, samo kako "unija megu dve dusi". Ne znam od kade informacijava?


Поставување на логични прашања и аргументи од негова страна не се камења и лутина кон Бога. Треба тоа што го збориш цела тема да го гледам како омраза? Треба ли? Секој има право на свое мислење, без разлика дали ти или било кој друг мисли дека тој греши.
Izvini, vo vrska so Let komentarot mi bese deka takov doem mi ostavil od seto izlaganje na forumov...kako da e lut nesto na Bog.



Да, како што има и луѓе кои се нарекуваат христијани или прави верници а не се, на такви мислиш? Јас собрав доста искуство со такви бавтајќи се по твојава тема.

Toa si vo pravo. Ama i Biblijata veli: "Ne sekoj sto veli Gospode, Gospode ke vleze vo Bozjoto carstvo"

Како што реков, постојат и геј христијани. Тоа што еден дел од Библијата, кој патем е плагијаризиран од Ватикан (Не е моја вина, оди жали се и протестирај таму! Барем сега имаш добра причина), тврди дека хомосексуланоста била забранета и казнувана, не значи дека денес некој што е геј, не може да верува во Бог и да се нарече христијанин, или муслиман. Или баш целата твоја вера се сведува на полови? Поточно сексуална ориентација? На физички аспект?

Hristijanin moze da se narece onoj koj go sledi ucenjeto na Hrista i apostolite. A toa ucenje e protiv vrski pomegu isti polovi. Taka da navistina se isklucuvaat edno so drugo. Ne moze gej da e hristijanin, a vistinski hristijanin ne moze da bide gej.

Твоето несогласување со ФАКТОТ дека постојат геј христијани се должи само на тебе. Не им смета на 80% од црквите во светот. Нема ПРАВИЛА за христијанството Деби, не се работи за тајно друштво полно со правила, регулации и протоколи на иницијација и членство. Ако не ти се допаѓа како се одвиваат работите, ти и сите останати т.н. верници и тепачи соберете си се, и создадете си секта, не би ти било ич тешко. Секта на радикални христијани против хомосексуализмот! Нешто како геј верзија (или во случајов, анти-геј верзија) на ККК клан :vozbud:

Za crvenoto nebare jas seto hristijanstvo go izmisliv? Sosema sprotivno! Ajde neka pise nekoj, kako Markus, Spiros, Corbacija... Dali e taka!






Епа зборот Божји напишан во твојата Библија вели дека сите сме чеда на бога, тоа ги вклучува и хомосексуалците.

Site se stvorenija Bozji.. No za zal site ne posvoi satanata onoj den koga Adam i Eva mu bea neposlusni na Bog.... I sega ssite nie mozeme da se vratime pri Boga i da bideme deca Negovi, preku Hrista isusa. Se sto imavme mu dadovme na koristenje na satanata, pa i nasatite tela... No Hristos se otkupi i ne oslobodi, samo nie moze da izbereme dali ke go prifatime toj otkup i ke staneme Deca Bozji, ili ke ostaneme stvorenija Bozji, no potcineti na gavolo...
Или, Бог е склон кон правење на грешки, па ги створил и нив.

Ne gi stvoril takvi sigurno!
Или е Бог непогрешлив, и сите сме исти во очите на Бог, или тој не ги сака хомосексуалците и е склон кон правење на грешки.

Бирај која верзија повеќе ти одговара. Останува непроменето нели?

Брак со животни? Споредуваш луѓе со животни? А ти пречи кога некој ќе те спореди тебе со мајмун според теоријата на еволуција на Дарвин. Пак ќе кажам, се што ми мириса од постов е ИЗГОВОР. И тоа БАЈАТ, зачинет со хипокритизам. Знаеш дека тоа е грев нели? Оди покај се ...

Ne ne sporeduvam luge so zivotni. Tuku mislev bukvalno! Nema sporedba ovde!

Не? Тогаш не соли памет кога некој атеист ќе отвори тема дека верниците се пореметени луѓе кои веруваат во измислени карактери, бидејќи како што знаеш да бидеш критичен/на за други луѓе, треба да научиш да прифатиш критика и на своја кожа, а не да збориш дека ти "маваат по Бог" т.е. измислениот пријател, или ти ја навредуваат религијата. Бидејќи сега ти истото го правиш на други луѓе. Дискриминацијата има различни дефиниции кои варираат кај различни луѓе, но има една јасна дефиниција која е универзално прифатена за точна, и поред неа, ти дискриминираш.
Prifakam kritiki da! Dobronamerni! Ama ne zlonamerni! I ne znaci deka ako prifakam kritiki deka ne treba da napisam kontraargumenti!


Да се сопре хомосексуализмот? А како би било да се здружат атеисти и да ги сопрат религиите?

Како што ти сакаш да уништиш геј парада, тие да ти уништат еден Божиќ или Велигден. Не изгледа убаво од твоја гледна точка нели? Само проблемот е што твојата вера не те научила да се ставиш во кожата на други луѓе, а за тоа треба намера и желба. Очигледно не ги познаваш истите зборови, така да би било убаво да си ги погледнеш во речник....
1. Mnogupati niz istorijata, se obiduvale da ja sprecat religijata, t.e. verata vo Ziviot, Edinstven Bog Koj se objavi preku Isusa Hrista i ni dari Spasenie preku Nego. No, za zal ne uspeale!
2.I ne ti e soodvetna sporedbata!


А како ќе им помогнете, ме интересира кој метод ќе го користите? Ненасилен мислам, зошто насилни има колку сакаш, очигледно креативноста цути на тоа поле кај христијаните and the like.

Да не се заразува општеството? Сега хомосексуалноста е зараза? Колку назад можеш да го свртиш паметот да ти размислува?

Никогаш не реков дека мора да се даде правото на венчавка во црква. Бракот е доволен. Но одбивање на верник да се венча во црква ќе изгледа лошо во очите на поугледните цркви во странство. А млку пажња има МПЦ во последно време, уште таква вест фали да се најде по новини.

Kako ke im pomogneme! Prvo ke mora da gi naterame da sfata deka im treba pomos. (Ama za toa odmagaat onie koj velat deka ne se homo, ama go branat toa kako normalna rabota) koga ke sfatat deka im treba pomos, potoa lesna rabota!
Moite odgovori se so zelenoto! Bog neka ve blagoslovi site i neka vi dade otvoren um da mozeme da se razbereme! Se molam za site na ovoj podforum! So AGAPE Ljubov, Debi7777
 

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
977
Тука спаѓаш и ти, меѓу нас, хендикепираните смртници. Колку да бидеме реални. За целата работа.
Е баш за исцеление на такви хендикепирани смртници - во кои спаѓам и јас - Исус Го дари својот скапоцен Живот, своето Свето Тело и Света Крв !

Не е ли СОВРШЕН Вистинскиот ГОСПОД ?


Незнам за тебе но јас сигурно не сум.
Сум бил и во болница и на психијатар, се е ОК со мене.

Ти бил ли си?

Во тоа е и проблемот, пријателе. Едните се свестни за својата хендикепираност и се лечат, а другите не се свестни и ја пројицираат врз првите! :helou:


п.с. Кој е лекар на твојот лекар и кој е учител на твојот учител? :toe:
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Во тоа е и проблемот, пријателе. Едните се свестни за својата хендикепираност и се лечат, а другите не се свестни и ја пројицираат врз првите! :helou:


п.с. Кој е лекар на твојот лекар и кој е учител на твојот учител? :toe:

Епа тие што не се свесни сте вие, а гегојте си лечат комплекси преку барање на некакви си нивни права (alice? who the fuck is alice?)

Мојот матичен е најбољи у град.
 
Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Гледам дека на темава сум им била на посебна тема на расправа на некои душички па затоа ке пробам малку да разјаснам одредени работи за мене во однос на моите свакања

Инаку и тоа е христијанство госпоѓице.
А и христијанството како религија ги признава другите религии и пропагира...пааа љубов и простување а не бодење на кол.А што те прави тебе поголема христијанка од оние кои се криела зад крстот ако и ти ги имаш истите начела.
А примерот со Тесла .... Fail:back:
Прво не знам како ти го свакаш христијанството и односот на поединците во него, ако си премногу навикната да гледаш во секоја свера често шаблон фаци и често да читаш шаблон коментари да ти кажам дека си ја згрешила дестинацијата кога тргна да пишуваш пост и да ги исправуваш моите гревови, премногу си мала за да навлезеш во мојата психологија ама јас ке ти ја доближам.. некогаш
Бодење на кол? објаснив а и слободно можеш да прочиташ житие на некој од светците и ке сватиш дека е многу поинаку од она што ти мислиш дека е ...
Примерот со тесла не е уопште заебан душо знам дека вистината боли..





Истото важи и за вас. Сите се правите големи верници, а нигде ве нема вака да се организирате во протести за некои други т.н. проблеми.

Каде сте бе кога педофилине од Македонски Брод, Штип и Велес силуваа деца, еден од нив злоставуваше дете со пречки во развојот 20 ЕБАНИ ДЕНА. Кај сте да се буните и организирате протести тогаш а!?

Или сега ви годи зошто се работи за хомосексулаци, најинфериорната класа на луѓе во општеството? Лесни за реметење? И тепање?



А што, секој што не е против хомосексуланоста е со нездрав ум и нездрави сфаќања? Или со други зборови, некој што е потолерантен и со повеќе разбирање?



Па да. Ако ти не знаеш како да го објасниш тоа на соодветен начин на кој нема да му закачиш некој нагон за дискриминација на твоето дете, тогаш тоа е твој проблем, не нивен. Постојат компетентни луѓе кои имаат едукациона сексуална програма со која деца од рана возраст се учат на вакви работи. И истата постои во сите поразвиени држави во светот, а би требало истата да почне да се практикува и тука. Ако Македонија сака во целост да се приклучи во истиот тим на држави во Европа.

Од тебе зависи дали твоето дете ќе стане способно да мрази и дискриминира или не. Децата не се раѓаат со такви комплекси, родителите им ги набиваат. Според твоите ставови можам да замислам што ќе биде кога ќе имаш син. Убаво би било кога веќе се декларираш како христијанин, барем малку од тоа и да го примениш во пракса т.е. покажи малку толерантност и сфаќање.



Со луѓе како тебе, не се ни чудам како сме стасале до тој степен до кој што сме.



Секој има право на свое мислење, дури и ако се работи за некој кој не е во целост горд што има словенско потекло. Простотија опфаќа повеќе слоеви на луѓе, внимавај на кој начин го користиш зборот, зошто и ти си дел од државата.




Се согласувам дека луѓето немаат храброст да зборат за проблемите јавно, но како што реков и претходно, Македонија има поважни проблеми од хомосексуалците (ако ти ги сметаш за проблем), но не те гледам тебе да бунтуваш за нив. Оди протестирај и бунтувај се против искористување и злоупотребување на функции или статуси, против дрога, против педофилија, против трговијата со луѓе, која итекако е застапена кај нас, КАЈ СИ ДА СЕ БУНИШ ТАМУ!?



Читајќи го твојот пост, потполно се согласувам, со вакви луѓе (како ти) не се гради држава. И што ако Out Boy дискутира на теми поврзани со хомосексуланост? И јас 90% од темите за кои дискутирам се во форумот Мистерии. И мене не ми е јасно зошто ти пречи кога некој станал да се брани себе си и сличните на него? Што, според тебе треба да се чувствува инфериорно?



Па и голем број на атеисти и луѓе што припаѓаат на други вери ти ги вреѓаат твоите преценти светители па никому ништо. Не е прв а не е ни последен кој го направил тоа.

И на крај краева, ако ти на плаќаш за туѓите гревови, why all the fuss about it? Продолжи си да си ги живееш животот како и порано и everybody's happy.

Знаеш не се сите хомосексуалци Боки 13. Проблемот е што во војската е забрането членство на хомосексуалци. Ако се дознае дека е хомосексуалец, се отпушта од служба во војска. Истото и со спортот. Има доста хомосексуалци кои се спремни да умрат за својата татковина како и било кој друг хетеросексуалец, но немаат шанса. А сигурно има доста хомосексуалци кои го кријат тоа а се македонски војници.



Навистина? Како со крстоносните војни? И тогаш ли го оправдал мечот?



Зошто да не бараат права? Која си ти па да кратиш права на друг човек? И со кое лице се претставуваш како верник а од друга страна во целост дискриминираш масивна група на луѓе кои ама баш ништо на тебе лично не ти згрешиле? Ти си срамота за вистинските верници, кои барем колку толку не се согласуваат, ама си ја гледаат својата работа и не се мешаат во туѓи животи.

..
Доста со тие плачипојки за педерите како прво педерското лоби е едно од најмокните во светот инаку од каде им мок да ги организираат сите тие протести и да доагаат од сто краеви од светот... Второ мојата личност и карактер не е твоја работа а ако малку си свесен за работите околу тебе сигурно би се сложил за големиот простотилок и затупеност на балканот за одредени појави ама сигурно и ти си дел од нив што не можеш да го видиш тоа...
Не можам да те сватам ? од каде знаеш дека јас не се бунам против дрогата или против педофилијата не гледам кловнови да шетаат по улица како што е случај со педерите и она што тие го бараат наспроти наркоманите или педофилите кои го прават тоа во оквирот на својот личен живот... Педофилијата тоа се случки, тоа се поединци има разлика помегу нешто што се прави масовно и индивидуално.. Поентата на хомосите е друга сакаат да наметнат нешто , не е веке тоа општествана девијација а и не може да е зошто нема злоупотреба па сега бидејки сме свесни единки и сме мнозинство ке бараме она што можеме да го добиеме. По таа логика: Зошто тогаш да не се бараат права за легализирање на опојни средства, на дрогата? сето тоа постои знаеме како функционира овој свет законите се само мала прозирна флуидна препрека за оние кои имаат мок но берлински зид за обичниот народ.. Од нашето бунење толку некои работи не зависат од обичниот народ чиј дел сум и јас...

Као највечи верник шо се лупа у гради, ти реши да заколеш друго човечко битие само затоа што е различно од тебе?
wow
Толку од „Ако некој те мавне по едниот образ, ти сврти му го другиот„, huh?
Брафооо...
Ај сеа оди, измиј се со ладна вода, и размисли уште еднаш шо кажа.
Морам да ти оддадам почит Магде на личноста што ја имаш јас пишувам на форумов една година и од сите мои постови ти најде да цитираш еден мој пост со слика кој за жал можеби (и јас сум човек нели возможно е) сум го постирала во моментален афект или гнев кон одредени појави. Не биди лицемер мене не ми е тешко да кажам дека на моменти грешам јас не патам од сопственото его а тоа можеш да го заклучиш од други постови а не од овај па да си земиш за право да ја коментираш целата моја личност колкав верник сум јас, поголем или помал не знам јас а понајмалку ти, а и верувам дека се сети кој може тоа да го знае.
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Што бидна сега, Коче ќе го распнете на плоштад или не?
 
Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Што бидна сега, Коче ќе го распнете на плоштад или не?
не ние имаме разбирање ке го однесиме кај духовен отец во Русија некаде ако се сложува се разбира...немаш појма колку ми се драги и колку ги сакам педерите покрај тоа што го мразам нивниот грев..
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
не ние имаме разбирање ке го однесиме кај духовен отец во Русија некаде ако се сложува се разбира...немаш појма колку ми се драги и колку ги сакам педерите покрај тоа што го мразам нивниот грев..
Абе тоа ќе биде на трошок на државата а јас многу сакам државни пари.

Ете дури и јас како атеист ќе одам во црква и ќе се молам за дедо боже да им пушти едно цунами или некој грип (од само кои они ќе се заболат) и да го истреби ова зло... а нели е подобро?

Немам никаков интерес од тоа дали ќе протестираат гегојте и дали вие ќе ги набивте на колец но, градов и така е во голем метеж а уште и протести и контра протести и нема на време да стигнам да си ги завршам обврските.... а тоа многу го мразам.

Зошто дедо боже не ви направаи некој паралелен универзум или друга планета па таму прајте си реконструкции на крстоносни војни.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom