Најинтересното нешто е тоа што Деби не е единствениот верник кој ми го има речено истото. Знаеш, истите причи ми ги пљампаа т.н. верници за атеисти кои се обратиле кон Бога, повеќето на смртна постела ..... Oh God, spare me the Irony!
И секогаш се 3-4. Ни повеќе ни помалку. Сите они имаат 3-4 еx-гејови или ex-атеисти. Навистина интересно. Да не беше толку очигледно мислам ....
JAs sum ateist koj se obratil kon Boga...izbroj me i mene...
Го кажав ова неколку поста наназад, ама ќе повторам, кога изгледа не ви пречи ни вие да си се повторувате.
Кога на вас, т.н. "вистински верници" некој ви ја спомне дефиницајат за брак, секогаш обожавате да користите термини како "унија меѓу две души" или "спојување на две срца", каде половите граници исчезнуваат и физичкото се смета за долно и инфериорно. Но стави во контекст двајца мажи или две жени, ОПА бате итекако ќе го вратат физичкиот полов аспект одма назад! Нема веќе две срца или две души, има двајца педери или две лезбејки. Што е работава? Double Standards much? Да се биде хипокрит или не? Венчавката е сега ....
Pa Biblijata ne go definira sosem taka brakot, samo kako "unija megu dve dusi". Ne znam od kade informacijava?
Поставување на логични прашања и аргументи од негова страна не се камења и лутина кон Бога. Треба тоа што го збориш цела тема да го гледам како омраза? Треба ли? Секој има право на свое мислење, без разлика дали ти или било кој друг мисли дека тој греши.
Izvini, vo vrska so Let komentarot mi bese deka takov doem mi ostavil od seto izlaganje na forumov...kako da e lut nesto na Bog.
Да, како што има и луѓе кои се нарекуваат христијани или прави верници а не се, на такви мислиш? Јас собрав доста искуство со такви бавтајќи се по твојава тема.
Toa si vo pravo. Ama i Biblijata veli: "Ne sekoj sto veli Gospode, Gospode ke vleze vo Bozjoto carstvo"
Како што реков, постојат и геј христијани. Тоа што еден дел од Библијата, кој патем е плагијаризиран од Ватикан (Не е моја вина, оди жали се и протестирај таму! Барем сега имаш добра причина), тврди дека хомосексуланоста била забранета и казнувана, не значи дека денес некој што е геј, не може да верува во Бог и да се нарече христијанин, или муслиман. Или баш целата твоја вера се сведува на полови? Поточно сексуална ориентација? На физички аспект?
Hristijanin moze da se narece onoj koj go sledi ucenjeto na Hrista i apostolite. A toa ucenje e protiv vrski pomegu isti polovi. Taka da navistina se isklucuvaat edno so drugo. Ne moze gej da e hristijanin, a vistinski hristijanin ne moze da bide gej.
Твоето несогласување со ФАКТОТ дека постојат геј христијани се должи само на тебе. Не им смета на 80% од црквите во светот. Нема ПРАВИЛА за христијанството Деби, не се работи за тајно друштво полно со правила, регулации и протоколи на иницијација и членство. Ако не ти се допаѓа како се одвиваат работите, ти и сите останати т.н. верници и тепачи соберете си се, и создадете си секта, не би ти било ич тешко. Секта на радикални христијани против хомосексуализмот! Нешто како геј верзија (или во случајов, анти-геј верзија) на ККК клан
Za crvenoto nebare jas seto hristijanstvo go izmisliv? Sosema sprotivno! Ajde neka pise nekoj, kako Markus, Spiros, Corbacija... Dali e taka!
Епа зборот Божји напишан во твојата Библија вели дека сите сме чеда на бога, тоа ги вклучува и хомосексуалците.
Site se stvorenija Bozji.. No za zal site ne posvoi satanata onoj den koga Adam i Eva mu bea neposlusni na Bog.... I sega ssite nie mozeme da se vratime pri Boga i da bideme deca Negovi, preku Hrista isusa. Se sto imavme mu dadovme na koristenje na satanata, pa i nasatite tela... No Hristos se otkupi i ne oslobodi, samo nie moze da izbereme dali ke go prifatime toj otkup i ke staneme Deca Bozji, ili ke ostaneme stvorenija Bozji, no potcineti na gavolo...
Или, Бог е склон кон правење на грешки, па ги створил и нив.
Ne gi stvoril takvi sigurno!
Или е Бог непогрешлив, и сите сме исти во очите на Бог, или тој не ги сака хомосексуалците и е склон кон правење на грешки.
Бирај која верзија повеќе ти одговара. Останува непроменето нели?
Брак со животни? Споредуваш луѓе со животни? А ти пречи кога некој ќе те спореди тебе со мајмун според теоријата на еволуција на Дарвин. Пак ќе кажам, се што ми мириса од постов е ИЗГОВОР. И тоа БАЈАТ, зачинет со хипокритизам. Знаеш дека тоа е грев нели? Оди покај се ...
Ne ne sporeduvam luge so zivotni. Tuku mislev bukvalno! Nema sporedba ovde!
Не? Тогаш не соли памет кога некој атеист ќе отвори тема дека верниците се пореметени луѓе кои веруваат во измислени карактери, бидејќи како што знаеш да бидеш критичен/на за други луѓе, треба да научиш да прифатиш критика и на своја кожа, а не да збориш дека ти "маваат по Бог" т.е. измислениот пријател, или ти ја навредуваат религијата. Бидејќи сега ти истото го правиш на други луѓе. Дискриминацијата има различни дефиниции кои варираат кај различни луѓе, но има една јасна дефиниција која е универзално прифатена за точна, и поред неа, ти дискриминираш.
Prifakam kritiki da! Dobronamerni! Ama ne zlonamerni! I ne znaci deka ako prifakam kritiki deka ne treba da napisam kontraargumenti!
Да се сопре хомосексуализмот? А како би било да се здружат атеисти и да ги сопрат религиите?
Како што ти сакаш да уништиш геј парада, тие да ти уништат еден Божиќ или Велигден. Не изгледа убаво од твоја гледна точка нели? Само проблемот е што твојата вера не те научила да се ставиш во кожата на други луѓе, а за тоа треба намера и желба. Очигледно не ги познаваш истите зборови, така да би било убаво да си ги погледнеш во речник....
1. Mnogupati niz istorijata, se obiduvale da ja sprecat religijata, t.e. verata vo Ziviot, Edinstven Bog Koj se objavi preku Isusa Hrista i ni dari Spasenie preku Nego. No, za zal ne uspeale!
2.I ne ti e soodvetna sporedbata!
А како ќе им помогнете, ме интересира кој метод ќе го користите? Ненасилен мислам, зошто насилни има колку сакаш, очигледно креативноста цути на тоа поле кај христијаните and the like.
Да не се заразува општеството? Сега хомосексуалноста е зараза? Колку назад можеш да го свртиш паметот да ти размислува?
Никогаш не реков дека мора да се даде правото на венчавка во црква. Бракот е доволен. Но одбивање на верник да се венча во црква ќе изгледа лошо во очите на поугледните цркви во странство. А млку пажња има МПЦ во последно време, уште таква вест фали да се најде по новини.
Kako ke im pomogneme! Prvo ke mora da gi naterame da sfata deka im treba pomos. (Ama za toa odmagaat onie koj velat deka ne se homo, ama go branat toa kako normalna rabota) koga ke sfatat deka im treba pomos, potoa lesna rabota!