Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Драга кој е будала да игра билјард и пикадо во маало еве скоро 5 саата.Јас и другарите мои.Али добра заебанција и муабет паднаа уз игра...Убава вечер се на се :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е не можат деновиве со повеќе турбуленции да ми бидат, нели? Не бе, ролеркостерон у Дизниленд гомна може да јаде на случките од овие неколку дена. Фала на внимание. Чао.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Драга

Топло е знам, дури и климава не спасува понекогаш. Наспиена, во добро расположение, прстиве сами ми лизгаат по тастатурава..
Сончево време Драга, горештини поточно, плус и светско, дополнителен поттик за луѓево да мрднат од пред компијутер и да се социјализираат. Зарем им требаше повод за тоа ? :)

Деновиве шетајќи низ град, видов многу насмеани лица. Видов и луѓе што одамна ги немав видено. Скопје живна конечно, луѓето и во текот на исполнување на своите обврски, сакаат да украдат малце од сонцето, да искористат прилика и да фатат боја. Старо младо, извадило бело мевце, со или без атрибути, премногу вулгарни или симпатично облечени, запотени или миризливи, а има и такви кои што се кријат од сонцето, како крадци нешто налик мене. Навечер, секој ден од неделата има журки, се залева алкохол, луѓево пари нели немаат, ама затоа вечерно време кафичите се полни, редови пред дискотекиве, припреми за одмор итн итн.... Ехх што прават банкиве со ова кредитниве картички :) За неколку дена добар провод, ќе заглавиш наредна година во камати и исплаќање рати, ама на одмор си бил, тоа е важното, ќе закачиш фотки на фб и ќе видат другите што можеш "да си дозволиш". Туку да се вратам, друг ми беше муабетот.
Летните вечери Драга, оние кои се особено пријатни за одлична журка и зачинети со алкохол, ги будат оние делови од анатомијата на човекот, и го водат како полуден турист, го влечат и го носат на места кои ни на сон немал намера да ги посети. Откако ќе спласне тоа расположение, излегуваат навистина интересни и пикатни приказни, кои остануваат ако ништо друго во сеќавање. Добро или лошо, индивидуално е.
Пред некој ден начекав таква приказна од мој познаник. При таквото лудување, човек се опушта до оној степен да прави лудости и да налетува на ситуации, кои што на трезно не би му паднале на памет. После моето ислушување и размислување дојдов до заклучок дека денес оралниот секс се нуди како мастика или се бара индиректно за се и сешто.

За разлика од порано, кога оралниот секс бил главна награда - се добивал само која девојката (а тогаш девојките беа девојки, не 13-14 годишни девојчиња), ќе решела дека ти си тој со кого сака да го помине остатокот од животот или барем наредните неколку месеци. Некогаш кога мажот имал орален секс, чувствувал дека тоа бил среќен ден. Веќе не е така. Денес оралниот секс личи на измама, на некаква утешна награда. Оралниот секс се дели наслепо, додека вистинскиот секс, пенетративниот секс, вагиналниот секс, како сакаш наречи го, се скратува, станал морков на крајот од патот, светиот грал. (познат муабет, немав секс, ама му го испушив :) ).
Со последнава сочна приказна што ја слушнав, сфатив дека кога си млад оралниот секс личи на подарок, кога си во подоцнежните години личи на чин на милосрдие. Што се сменило ?
- Денес оралниот секс стана монета за пазарење, начин на мажот да му се отежни заминувањето и жената да се здобие со привремена моќ. ( кое машко заборава добра оралка? ) ...
....Но се двоумам искрено, ако жената е подготвена да го стори тоа, зошто мажот би ја оставил ?

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Dear
Јас си сфатив дека неам ништо да му кажам на светов.
Празна сум ко шуплива тиква.

H

HITCH

Гостин
Драга Кајги,

Ептен сум тапа. Ги изгледав City of Angels и P.S. I Love You и... ме дотепаа. Времево е премногу топло, вчера ми се навјаса минатото, и го преспав цел ден. Осеќам дека и денес ќе биде така. Многу ми е тешко, а некои лоши работи никако да помнат, никако не престануваат. Ме нервира буквално СЕ`! А најмногу ме нервира што кога некој ќе погреши не признава дека погрешил и ме набедува дека јас сум крива. ЕПА НЕ СУУУУУУМ! Смачено ми е кога не ми веруваат, кога сум во право. Смачено ми е што мора да се правдам за се дури и кога не треба. Аман веќе, како не ви се здосади на сите да ме набедувате мене за се и сешто? Мене ми е мака да се правдам, плус ме повредува и навредува што не ми верувате. Правете што сакате, знам дека сум во право, не можам да го променам вашето мислење. Не можам да се справам со ѕидот кој цело време го поставувате. Едноставно сакам да заспијам и да се разбудам кога се` ќе помне, кога ќе ми биде подобро. Не мора супер да биде, само да не биде лошо ко сега. Одамна не ми било добро, одамна сум вака за никаде. За никаде сум, ама кој да ме разбере. Никогаш не сум помислила да ја напуштам државава, сега почнав да размислвам да избегам од овде. Сакам да одам некаде далеку, многу далеку, некаде каде нема да знам никого и нема никој да ме знае. Би било супер да отидам на пуст остров, да ме снема на некое време, ама... уууууф тоа би било уште потешко. Тогаш би ми било уште полошо! Драга едвај чекам лошотииве да поминат, едвај чекам се да се среди. Од толку многу што ми е за никаде дури и целото тело ме боли. Се откажав од кафето, се префрлив на чај, демек да почнам да живеам здрав живот хах циркус. Ќе водам здрав живот, а нервози има без престан. Навистина ми е криво што не се разбираме. Твој живот, твој избор. Бев искрена, кажав се`, можеби и затоа сум повторно повредена. Порано гледав каде грешат луѓето и ги избегнував нивните грешки, ама сега одам од грешка на грешка и е проклето тешко. Одамна сакам да се променам, а морам да променам многу работи. Прво морам да престанам да им дозволувам на луѓето да ме повредуваат. Многу ми е тешко!!!!!

Чао Кајги

M

MIL

Гостин
Добар ден Неделна кајгана
Недела како ден ич не го сакам еве на работа сум не е ова време на Тито и недела се работи приватнооо тоа е.
Се успав за на работа , но сепак дојдов
Тапа сабота за ислегување катастрофа беше
Кајганке ај поздрав жешко ми е не ми се пишува веќе :(

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Драга
После 6 дневното отсуство се надевам дека ке се дружиме летово :).

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
драга
ми се оди да пливам некаде. можеби во охрид или струга? за пола саат можам да сум таму ама уште да имав возачка :nesvest:
чувствувам ќе биде досаден неделен жежок ден. надвор живо пиле нема, а пак нема ни кај да се оди...недела е.
ај ќе одам да барам нешто интересно на тв ама пред тоа да поседам во фрижидер

ча-0:back:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Кајгана,

Robbie вика "I'm not afraid of dying, I just don't want to". И ја така, сакам да се е*ам а да не ми влезе. Епа нема...

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
16степени...ладно ми е,може да се замениме со некој???Плиз...???

Друго...до кога ке трпам некои личности во мојов живот,до кога.
Ми се иде да се изнавикам и да ми помине бесот и лутината.Никогаш не знам да мразам ама сега отворено ке кажам-ја мразам и Господ да ми прости и да ми е напомош...да биде што подалеку од мене.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Драга,
И шо викаш у лето топло им е на луѓево а?
Ни они не знаат што сакаат.:toe:

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
драга
до сега не се дишеше, а сега грми и врне :jaj: глупо лето

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Бејб.

Сакајки да се направи фраер испадна смешен.Цело време лажеше и бегаше од она што е...Незнаејки дека од реалноста не можеш да избегаш и од она што си.
Не ме боли тоа што лажеше,ме боли тоа што мислеше дека јас му верував.Падна на ниско ниво.Гревче.
Се прашувам дали некогаш ке ми објасни која била причината за сето тоа.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Кара миа...
Чекам да поминат полагањава па да почнам да си ги реализирам плановите :vozbud:
:salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop