Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Vie ste nenormalni ako slabeete so nejadenje ... Samo joging + zdrava ishrana

Teloto ne e napraveno da funkcionira bez jadenje.
Posebno zenskite mi se smesni , ne jadat normalno , a lapat blago i gazirani sokovi i sakat da oslabnat !?

Trci i jadi zdravo , 2 cekora do solidno telo !!

Ееееееееее али ај умрцварен чоек да трча бе ... не иде тоа така .... мора МНОГУ ама МНОГУ јака воља да се има ...Ја лани коа почнав (коа бев накај 11/2 или така нешо) на кеј 50метра неможев да истрчам , па нозе ме болеа , па воспаление па ова па она па млечни киселини ... Сеа 5-6км без престан си ги трчкам и уво не ме боли =) Ама јака воља !

Ееееееееее али ај умрцварен чоек да трча бе ... не иде тоа така .... мора МНОГУ ама МНОГУ јака воља да се има ...Ја лани коа почнав (коа бев накај 11/2 или така нешо) на кеј 50метра неможев да истрчам , па нозе ме болеа , па воспаление па ова па она па млечни киселини ... Сеа 5-6км без престан си ги трчкам и уво не ме боли =) Ама јака воља !

Pa isto i so mene bese pred 3 godini koa pocnav , prviot den mislev deka ke se sretnam so Sveti Petar :D , ama sea Bolt avtogram bara da mu stavam na negovite kopacki :)

Јас знам една диета што помогна на многу мои другарки.

1 ден
Доручек-овошје
Ручек-3 варени јајца и парче сирење (место јајца може пилешко варено или печено или пак печена риба)
Вечера-истото од ручек,но во помала количина

2 ден
Доручек-овошје
Ручек-манџа(без месо) + кришка леб

3 ден
Доручек-овошје
Ручек-шпагети,макарони
Вечера-сладолед или парче колач или обично чоколадо
ЗАДОЛЖИТЕЛНО-1 ред чоколадо за готвење

4 ден
Само овошје

*со ручекот и вечерата може салата
:toe:

Јас знам една диета што помогна на многу мои другарки.

1 ден
Доручек-овошје
Ручек-3 варени јајца и парче сирење (место јајца може пилешко варено или печено или пак печена риба)

2 ден
Доручек-овошје
Ручек-манџа(без месо) + кришка леб

3 ден
Доручек-овошје
Ручек-шпагети,макарони
Вечера-сладолед или парче колач или обично чоколадо

4 ден
Само овошје

*со ручекот и вечерата може салата
:toe:

Единствена диета која сум ја држела и од која минатата година успеав да изгубам 18 кила и при тоа после толку време да не ги вратам. Диетата е стварно тешка, ама вреди затоа што и после неа организмот слабее и при нормална конзумација на храна. Се намалува апетитот и се стеснува желудникот, затоа и килограмите не се вратија. Диетата се состои само од варени јајца, од варени виршли компир и јајца. Еднолична е. До 10ти ден дневно се јаде само две јајца и две варени виршли. А после 10тиот ден може и варен компир и една чаша јогурт. Кафе смее, но без шеќер.

Спортување + припазување на калориите/масна храна = диета
Нејадење/јадење колку да се преживее =глад + тродупло враќање на килограмите =)

Не сум држел никогаш диета нема ни да држам.:smir:
Доста ми е секој ден 2 саата тренинг.:smir:

Единствена диета која сум ја држела и од која минатата година успеав да изгубам 18 кила и при тоа после толку време да не ги вратам. Диетата е стварно тешка, ама вреди затоа што и после неа организмот слабее и при нормална конзумација на храна. Се намалува апетитот и се стеснува желудникот, затоа и килограмите не се вратија. Диетата се состои само од варени јајца, од варени виршли компир и јајца. Еднолична е. До 10ти ден дневно се јаде само две јајца и две варени виршли. А после 10тиот ден може и варен компир и една чаша јогурт. Кафе смее, но без шеќер.

Ова е нешто најнездраво и убиствено за организмот.

Ова е нешто најнездраво и убиствено за организмот.

Со оглед на тоа дека сум денес здрава и жива, очигледно не била толку убиствена.. добро можеби само во првите денови :) Јас не осетив големи последици иако е екстремна, не осети ни најдобрата другарка. Сепак некој ако сака, може да се консултира со лекар, не му е забрането.

Јас моментално ја држам и има ефекти :)

Доручек: до 12 часот - ОВОШЈЕ
Ручек: од 13 до 15 часот
Вечера: до 19 часот

ДЕН 1 - Месен - било какво месо, само да е варено или печено + салата + леб
Наместо месо може да јадете кашкавал, сирење, јогурт, кисело млеко...

ДЕН 2 - Зеленчук
Грашак
Боранија
Мешан зеленчук
Зелка, (КОМПИР НЕ), а може и манџа
- Леќа + леб + салата
- Грав + леб + салата

ДЕН 3 - Тестенини
Макарони
Шпаѓети
само со сос од домати што е без шеќер
За вечера овој ден може да се изеде едно парче торта, ред чоколадо...

ДЕН 4 - ОВОШЈЕ, може да се пијат и 100% сокови

Мора да се пие зелен чај - Во 1л вода се ставаат 2 филтерчиња зелен чај
Исто така препорачливо е и чај од коприва

ЗА ВЕЧЕРА СЕ ЈАДЕ ПОЛА ОД РУЧЕКОТ!!!

Ако се држи диетата како што е погоре напишано за 4 дена се губи по 1кг.

пошто сум средношколец и неможам да држам некои диети пошто неможам да се придржувам до диетата дали некои би можел да ми каже одприлика колку би можел да ослабнам за 1 месец ако јадам многу малце ( доручекот би бил малце појак односно што можам да јадам на школо - банички,бурек и сл. но во мала количина пр.2 банички ) а сакам ручекот и вечерата да ги отфрлам ( евентуално за вечера да јадам супа или сл. ама без леб и истовремено да одам на теретана 3 пати неделно ( и да сега имам 100кг ) знам дека оваа исхрана нема да е здрава но според мене целта ги оправдува средствата ( битно ми е да ослабнам )

Гарфилд мом. ја држам диетава, само оваа чорбава со зелкава е мн гадна :toe: .. мора да се јаде ??

Џабе држите диети, килата после тоа се враќаат, сакале не сакале. Јадете све, а помалку и ке ослабете. Еве на пример јас, за 3-4 месеци ослабев 10 кила, али си јадев се, освен леб (иако знаев ретко да си поткаснам), и мнооогу ретко земав благичко. Така да, воопшто не ни осетив глад или измачување. Од диети не сум видела аир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom