Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
ако сезонава успееме да стигнеме до лига европа мислам дека ке бидеме на коњ, берлу колку што ко крена милан толку сега и го запоставува од само нему познати причини, ај да видиме како ке се покажат сезонава.....

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Се шпекулира за уште една замена со Џенова а тоа е Абате-Место.Би сакал да слушнам ваши коментари јас сум воздржан.
Tmw - Mesto to Abate
Агентот на Илсињо,бразилецот кој игра во Шахтјор,само што зборувал со Интер и Милан,се работи за 24 годишен играч,игра како десен бек и крило,во Сао Паоло бил бек,а во Шахтјор ротирал.
Нека оде Абате, опчеквев многу од младичот ама абер нема. Само за трчање го бива, требело за судија да учи а не... Адебајор коа можевме лани да го земеме за 12-13м од Арсенал не го зедовме сега ќе бараат премногу. Голем трансфер за нас сега би бил трансвер од 15 маилјони. Не гледате се се надеваме со само некои играчи од по 5-6 милјона некој ситни замене како Абате - Место или Грков на пример и пак ништо не бидвит. Вистина е дека во нив има потенционал ама не е то то. Ако не се купи некое „големо“ засилување, (а кажав погоре колкаво е големото засилување за нас) ние не ќе можеме да се надеваме за ЛШ. Со Верди и Меркел оваа сезона не можеме да се надеваме на ништо. Тие оваа сезона можат да си ја изградат стабилноста, да видат како е да се игра со вистински ѕвезди итн. Ако добиат шанса фала богу но мораат да добијат бидејки изборот на играчи е тој - мал. Но оптимист сум, и опчеквам да се оствари некој добар трансфер. А со Џеко шо бидна, ни шпекулации нема а камоли некаква поврзаност.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Нека оде Абате, опчеквев многу од младичот ама абер нема. Само за трчање го бива, требело за судија да учи а не... Адебајор коа можевме лани да го земеме за 12-13м од Арсенал не го зедовме сега ќе бараат премногу. Голем трансфер за нас сега би бил трансвер од 15 маилјони. Не гледате се се надеваме со само некои играчи од по 5-6 милјона некој ситни замене како Абате - Место или Грков на пример и пак ништо не бидвит. Вистина е дека во нив има потенционал ама не е то то. Ако не се купи некое „големо“ засилување, (а кажав погоре колкаво е големото засилување за нас) ние не ќе можеме да се надеваме за ЛШ. Со Верди и Меркел оваа сезона не можеме да се надеваме на ништо. Тие оваа сезона можат да си ја изградат стабилноста, да видат како е да се игра со вистински ѕвезди итн. Ако добиат шанса фала богу но мораат да добијат бидејки изборот на играчи е тој - мал. Но оптимист сум, и опчеквам да се оствари некој добар трансфер. А со Џеко шо бидна, ни шпекулации нема а камоли некаква поврзаност.
Решија газдите да си купуваат млади и од школата да вадат играчи,така да не очекувајте нешто мн.
Волфсбург реши да не го шитка Џеко,барем јас така прочитав последно а и никој освен Сити нејкеше да даде 40 мил.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Волфсбирг сака да истаи шо поголем кеш од Џеко т.е. нереална цена. Ќе напраи голема грешка ако не го продаде Џеко, не на Милан на било кој клуб. Абе добро е тоа да се инвестира во младинци, ама нив треба некој да ги научи, да ги усоврши во играта. Неможе Одо да му соли памет на негого кога сам не знае по пат да ојт. Ипак покрај малдинците ако нема стабилни играчи, тогаш на нив ќе му треба една грешка за да се изнервираат и психичку да попуштат. Тогаш треба некој по стабилен и по искусен од нив да ги врати во игра, да им даде нанеж.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Волфсбирг сака да истаи шо поголем кеш од Џеко т.е. нереална цена. Ќе напраи голема грешка ако не го продаде Џеко, не на Милан на било кој клуб. Абе добро е тоа да се инвестира во младинци, ама нив треба некој да ги научи, да ги усоврши во играта. Неможе Одо да му соли памет на негого кога сам не знае по пат да ојт. Ипак покрај малдинците ако нема стабилни играчи, тогаш на нив ќе му треба една грешка за да се изнервираат и психичку да попуштат. Тогаш треба некој по стабилен и по искусен од нив да ги врати во игра, да им даде нанеж.
Одма се фати за Одо,тука е Тасоти,тука се Сидорф,Пирло,Неста,Гатузо паметни луѓе кој ке ги учат помладите..барем според мене.
Имаме младинци јаки,само треба да ги искористиме.
Тоа е тоа,сфатете,нема да даваме по 40 мил за трансфери. Замина таа ера,навикнете се и чекајте ги титулите.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Одма се фати за Одо,тука е Тасоти,тука се Сидорф,Пирло,Неста,Гатузо паметни луѓе кој ке ги учат помладите..барем според мене.
Имаме младинци јаки,само треба да ги искористиме.
Тоа е тоа,сфатете,нема да даваме по 40 мил за трансфери. Замина таа ера,навикнете се и чекајте ги титулите.
Колку можеш да очекуваш од Гатузо и Сидорв во игра? Ако играме на пример со Интер и грешиме, младинцте ќе изгубат надеш и инспирација. Е тогаш треба некој да ги крене на нозе, но некој што може да се држи првин на своите нозе. Неможе Гатузо да му даде инспирација и надеж ако ја губи секоја топка што ке ја добие и ако го врви кој ке стигне. Мислам се разбираме, ни фалат играчи, младинциве оваа година можат само да се усовршат и стабилизираат. Неможеме ние да се потприме на Верди зошо не можеме да очекуваме ни 5-10 гола сезонава а не камоли 20-25 па да се потприме на него.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.506
Поени од реакции
8.191
Колку можеш да очекуваш од Гатузо и Сидорв во игра? Ако играме на пример со Интер и грешиме, младинцте ќе изгубат надеш и инспирација. Е тогаш треба некој да ги крене на нозе, но некој што може да се држи првин на своите нозе. Неможе Гатузо да му даде инспирација и надеж ако ја губи секоја топка што ке ја добие и ако го врви кој ке стигне. Мислам се разбираме, ни фалат играчи, младинциве оваа година можат само да се усовршат и стабилизираат. Неможеме ние да се потприме на Верди зошо не можеме да очекуваме ни 5-10 гола сезонава а не камоли 20-25 па да се потприме на него.
друже, самото играње покрај ЛЕГЕНДИ како Сидорф,Пирло,Гатузо,Роналдињо,Неста и тн. ќе им биде голема мотивација...а сеа тоа што се у одминати години тоа е друга работа која ќе влијае врз играта, но не врз мотивацијата и учењето.
Значи нашиве млади и те како имаат од кого да учат, башка и Алегри е доста познат по вадење добри млади играчи(претходната сезона Каљари мислам дека у просек беа најмлади)...
Чекавме долго време, па можеме да жртвуваме уште една година за да од наредната доминираме на секое поле повеќе години.
Поздрав и Forza Milan

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
M

Mario Gómez

Гостин
Мене Меркел не ми е пријател и јас напишав тоа што го имам некаде прочитано! :)
Еве ти прочитај и ти. Јас овие извори ги сметам како порелевантни од некои форуми на кои секој може да напише што сака! Значи футки можда имаш ти.

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=31133

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=31126

Да во Казакстан е роден,од родители белоруси!

Значи можело да го повикаат. Одбил. Сакал за Белорусија да игра!

А и не сум многу сигурен дека мора да се откаже од германскиот пасош ако игра за Белорусија. Мислам дека има доста играчи со двоен пасош! Освен Германците ако имаат друго свое правило,што е можно.
Абе неразбран, не ми терај инает за мое поле на познавање.

Еве ти куп линкови, не овие од Милан news или газетадело спорт што го напишаа истото.
17-year-old halfback Alexander Merkel refused to speak for the youth national team of Germany in the hope that will receive an invitation to the Russian team.

Comes from a family of Soviet Germans considered to be one of the most talented young players of Milan. " Recently, Merkel, who has German citizenship, refused to serve in an international tournament for the national team of Germany among peers. In doing so, Alexander reiterated that he wants to play for Russian team. The situation was commented on agent Nikolai Shpilevski player.

"I am calling from XRF about Merkel. Alexander was pleased to be made for the Russian national team, but I would love to play in a team where guys older than him. He wants to speak for Russia. If you get dual citizenship, it could become a reality", - quotes the manager "Sport-Express"
Германски линк: http://forum.fussballtalente.net/index.php?page=Thread&threadID=1045
Er war nicht für die U-19-Team eingeladen, weil er nicht im geringsten beeindruckt jungen Deutsch Selektionen und wegen seiner Staatsangehörigkeit Streit. Auch wegen der großen Konkurrenz der jungen Deutsch-Spieler in der U-19-Auswahl.
Не беше поканет за репрезентацијата U-19 на Германија поради слабите игри за помладите селекции и поради неговиот спор околу националноста. Исто поради големата конкуренција на млади таленти во Германската U-19 селекција.

Руски линк:http://www.rusfootball.info/rss/1146085818-futbolist-milana-aleksandr-merkel-mechtaet.html

Интервју за германскиот прес spox.com каде кажува за неговите желби.

http://www.spox.com/de/sport/fussball/dfb-team/0903/Artikel/interview-alexander-merkel-ac-mailand-pato-beckham-nummer-zehn.html

Се мисли дали да земе руско државјанство оти ќе треба да служи војска заради некој закон поради што е роден во Казакстан.

http://www.lokomotiv.info/blogs/301009/25388/

Александр Меркель: "Чувствују себја больше русским, чем немцем"

Се чуствувам Русин повеќе од Германец.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Димче ни е мафија у фан клубов,јак хумор има:))

Него повиканите за со Панатинаикос се:.
Голмани: Абиати,Амелиа,Рома
Одбрана:Антонини,Бонера,Неста,Одо,Ониеву,Сократис,Силва и Замброта
Средина: Абате,Фламини,Гатузо,Меркел,Новинич,Сидорф и Страсер
Напад: Бориело,Берета,Одуаманди и Пато

Роналдињо не е фит,исто како и Амброзини и Пирло,Верди знаете се повреди и ова е горе-доле тимот со кој очекувам да ги победиме педерите.
п.с Првото коло со Лече го играме во недела,вечерен термин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom