Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ајде, по темата.Inace mene bas me interesira temata i se javiv da pozdravam site citateli so pesnata Cernozemski bil Bugarin ili Makedonec ???
Zevsus, Освен млатење празна слама ќе кажеш нешто по темата?
Тоа што наместо за темата пишуваш за Татарите... за Латас (од мешан брак, од српски колонизатор како тебе, баш од тоа време)...

Ok aj vaka... sakam nesto da razjasnime.. pa ke prodolzime so Vlado.
1. Dali Hitler gi imal vo predvid interesite na makedonskiot narod vo negoviot plan za osvojuvanje na evropa?
2.Dali nie makedoncite bi trebalo da go velicame Hitler dokolku imal ideja da ja napravi Makedonija slobodna i nezavisna drzava i pokraj toa sto Hitler kako nacist e odgovoren za najgolmite zlodela vo istorijata na coveshtvoto?
3.Kakvo znacenje vo svetskata istorija ima atentatot vo Marsej odnosno koi bile posledicite na dvojnoto ubistvo , osven lishuvanjeto od Karadzordzevic koj spored mene bez somnenie bil krvnik sprema makedonskiot narod?
,vklucitelno i kon srbite.Za drugoto sto prasa,(za znacenjeto na atentatot i naracatelot kako i celta) ke pisam koga ke go obrazlozam samiot atentat.Тогаз излиза, че Владо мора да биде не само бугарски и македонски, но и ср'бски херој ? :icon_eek: Или грешам ?Aleksandar I Карађорђевић bil krvnik,tutor i diktator kon site, vklucitelno i kon srbite.
1.Procitaj Mein Kampf,ke vidis deka Hitler bil fasciniran od Makedonija i posebno od Aleksandar Makedonski.
(toj pravel paralela megju makedoncite na Aleksandar i onie pred II Svetska Vojna).Ima eden mit deka proektot uberdoitche (sozdavanje na cista arievska rasa) bil insistiran od nego posto se isplasil deka mesanjeto na velikata germanska rasa (spored Hitler) so okolnite `podrasi` ke dovede do toa Germanija da ja snema po primerot na Makedonija na Aleksandar.
Kako glavna greska na Aleksandar...Hitler mu go naveduva tocno toa sto dozvolil brakovi pomegju makedoncite i koloniziranite narodi.
2.Da go velicame?Neznam bas...nikoj normalen ne go velica.Ali tocno e deka ne mislel nisto loso da im pravi na makedoncite,kako sto e tocno deka na Vance (u negovite oci makedonec) mu ponudil da formira kvinslinska drzava uste vo 1941...ama ovoj go odbil posto ne mu bilo do toa.Da povtoram...Vance od sekogas bil i ostanal bugarin.
3.Aleksandar I Карађорђевић bil krvnik,tutor i diktator kon site,vklucitelno i kon srbite.Za drugoto sto prasa,(za znacenjeto na atentatot i naracatelot kako i celta) ke pisam koga ke go obrazlozam samiot atentat.