Необични работи кои ги привлекуваат жените

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.319
Поени од реакции
34.736
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
pot455.jpg

Освен тело "ала Бекам" и фацка слична на Џони Деп, постојат и многу други карактеристики кои жените ги сметаат за привлечни и секси, а голем дел од мажите воопшто не се ни свесни за нив.

Психолозите потсетуваат дека голем дел од мажите воопшто не се свесни за голем број интересни детали од своето тело и животен стил кои тие самите ги сметаат за непривлечни, а всушност се магнет за жените. Некои од нив во женските очи имаат навистина подлабоко значење, како софистицираност, мистичност, острина и тн... Еве неколку необични работи кај мажите кои го привлекуваат женскиот пол:

Лузни
Според испитувањата, жените ги поврзуваат лузните со здравје и храброст. Тие покажуваат дека мажот е силен и безстрашен. Лузните даваат значителна доза на машкост и мистичност, што жените секогаш го сметаат за секси и привлечно.

Цвеќиња
Доколку има, жените секогаш забележуваат како мажот се грижи за цвеќињата во својот дом. Според нив, тие може да проценат колку е тој грижлив и внимателен спрема останатите околу него. Според британскиот магазин за мажи "Nuts", во анкетата спроведена на над 1.500 жени, најголема популарност добиле мажите кои водат грижа за природата и цвеќињата во домот. Оддвојте 30 минути за да го подобрите животот на цвеќињата во својот дом, а со тоа ќе го подобрите и својот сексуален живот.

Пот
Да, иако многумина мажи се трудат да ја избегнат, потта може да биде привлечна за жените. Не велиме дека треба да заборавите на тушот, но воопшто не е на одмет почесто да изведувате спортски активности заедно со вашата партнерка. Се' е тоа хемија, а потта е составен дел од природниот мирис на мажот кој ја привлекува жената.

Научниците од Универзитетот Калифорнија откриваат дека со машката пот се лачи состојката андростадиенон, која предизвикува зголемено лачење на хормони и сексуална возбуда кај жените.

Седа коса
Имате бели влакна,а само 30 години? Заборавете на бојата за коса - белите влакна одамна не се резервирани само за дедовците. Според истражувањата, дури 72% од жените сметаат дека седата коса кај помладите момци е секси.

Очила
Не е никава тајна дека интелигентните мажи го привлекуваат спротивниот пол. А носењето на очила дефинитивно ќе ви даде впечаток на интелигентен маж.

Колку повеќе интелигентно изгледате, толку имате поголеми шанси за интелектуална стимулација на жените. Ако до сега ви изгледале бубаторски, потрудете се да заборавете на тоа. Жените ги сметаат очилата за секси.

Лузни
Според испитувањата, жените ги поврзуваат лузните со здравје и храброст. Тие покажуваат дека мажот е силен и безстрашен. Лузните даваат значителна доза на машкост и мистичност, што жените секогаш го сметаат за секси и привлечно.

Можеби даваат посебен печат... Можеби ги прават уникатни и единствени... Како и да е, држи вода.

Цвеќиња
Доколку има, жените секогаш забележуваат како мажот се грижи за цвеќињата во својот дом. Според нив, тие може да проценат колку е тој грижлив и внимателен спрема останатите околу него. Според британскиот магазин за мажи "Nuts", во анкетата спроведена на над 1.500 жени, најголема популарност добиле мажите кои водат грижа за природата и цвеќињата во домот. Оддвојте 30 минути за да го подобрите животот на цвеќињата во својот дом, а со тоа ќе го подобрите и својот сексуален живот.

Ако може да се грижи за цвеќиња, голема е веројатност дека може и за жена. Не знам само од каде им право да се споредуваат со цвеќиња на жените... Во суштина, дава доза на суптилност и нежност...

Пот
Да, иако многумина мажи се трудат да ја избегнат, потта може да биде привлечна за жените. Не велиме дека треба да заборавите на тушот, но воопшто не е на одмет почесто да изведувате спортски активности заедно со вашата партнерка. Се' е тоа хемија, а потта е составен дел од природниот мирис на мажот кој ја привлекува жената.

Научниците од Универзитетот Калифорнија откриваат дека со машката пот се лачи состојката андростадиенон, која предизвикува зголемено лачење на хормони и сексуална возбуда кај жените.

Сопствен мирис е посебна категорија, буди сетила и еден е од првичните параметри за категорија привлечен/одбивен.

Седа коса
Имате бели влакна,а само 30 години? Заборавете на бојата за коса - белите влакна одамна не се резервирани само за дедовците. Според истражувањата, дури 72% од жените сметаат дека седата коса кај помладите момци е секси.

Проседа коса е секси!

Очила
Не е никава тајна дека интелигентните мажи го привлекуваат спротивниот пол. А носењето на очила дефинитивно ќе ви даде впечаток на интелигентен маж.

Колку повеќе интелигентно изгледате, толку имате поголеми шанси за интелектуална стимулација на жените. Ако до сега ви изгледале бубаторски, потрудете се да заборавете на тоа. Жените ги сметаат очилата за секси.

Ова веројатно важи за жени што не студирале компјутерски науки... Кај мене беше презастапено... :nenene:

Ух .. ако го гледам ова испаѓа дека сум ептен секси маже ... Имам лузни по фацата ,заприметливи притоа , носам наочари , потам видливо али никад превише ( и според тврдењето на неколку жени кои не би ме лажеле мирисам дури и пријатно до кај три дена некапен ) , имам полн двор ружи кои сам ги одгледвам , и пола коса ми е бела на 28 ... Гад дем оти во пракса не излегва ко баш по муабетов ? ? ?
Или можда комуницирам со грешни жени ??? :pos2::pos2::pos2:

Ух .. ако го гледам ова испаѓа дека сум ептен секси маже ... Имам лузни по фацата ,заприметливи притоа , носам наочари , потам видливо али никад превише ( и според тврдењето на неколку жени кои не би ме лажеле мирисам дури и пријатно до кај три дена некапен ) , имам полн двор ружи кои сам ги одгледвам , и пола коса ми е бела на 28 ... Гад дем оти во пракса не излегва ко баш по муабетов ? ? ?
Или можда комуницирам со грешни жени ??? :pos2::pos2::pos2:
Со вакви квалитети, нема зима за тебе... :smir:

Дали сум јас женско? :nesum: :(

абе форумџиките се од посебна раса не се палат на свашта :ha:

Како можеше да ја заборавиш најважната работа што ги привлекува жените?

Пари

geld-im-internet-verdienen.jpg

Како можеше да ја заборавиш најважната работа што ги привлекува жените?

Пари

geld-im-internet-verdienen.jpg
Статијата е за десет НЕОБИЧНИ работи.
Парите спаѓаат во вообичаените работи кои ги привлекуваат жените. Си ја утнал поентата :)

Јас ви велам дека можда на теориа си се ок овие работи .. Али у пракса нигде ги нема ...

Дамн ... А баш за момент си реков дека дојде денот кога и јас ке сум секс симбол :pos2::pos2::pos2::pos2:

Mммм фина статија. Точни се неколку од нив додека се во граници на нормала. Да има лузна да, али да не можеш да изброиш колку лузни има НЕ. Да не му е комплетно обелена косата, некое влакно или проседа во ред, јебига процесот на стареење никој не заобиколува. Исто како и потта, ако несака некоја девојка да го бакне љубениот после изигран натпревар фудбал зашто е испотен, тогаш и дечкото нека не ја бакнува после сексот бидејки се испотила.
Али дефинтивно НЕ за она со цвеќињата. Неќам цвеќиња, а уште помалку би сакала дечкото/мажот да сака цвеќиња и да донесува дома и да се грижи за нив. Таа грижа нека биде насочена кон чистотата на домот. Али да помага, не да биде преголема педантерија, тоа е претерано, ќе замара само :)

Не е тешко човек да погоди дека сте сингл, лезбејки или имате апокалиптичен љубовен живот :)

Је*и га. Не сум ништо од тоа, а пак си го поставив прашањето од ада и Блекаут. Да не испадне сега дека сум маж, во недостиг на други епитети?:toe::kesa:
Значи, лузните не се ништо посебно и не мора да значи дека би биле привлечни, затоа што има лузни и лузни.
Ако зборуваме за нешто привлечно, тоа сигурно не би бил некој кој постојано ги наводнува своите цвеќиња. Би помислила дека има жена некаде длабоко во себе.
Од пот крајно се гадам. Поминува нешто моментално настанато (иф ју ноу ват ај мин), но не би поминувало ако истото не се среди во најкус можен рок.
Седа коса ... што може да е привлечно во тоа? Во секој случај би ја гледала како нормална појава. Ниту би ме отстранила, а ниту би ме привлекла нешто посебно.
Наочарите исто. Ако ги носи - во ред. Ако не ги носи - исто така во ред. Ни одбивно ни привлечно.
А парите ... во право сте што мислите дека има девојки кои паѓаат на нив (но има и мажи!), ама до кога ќе го читам тоа како една општа генерализација? Кога ќе сфатите дека има жени кои сами може да заработаат и повеќе од вас, па не им е баш важно колку ги имате вие?
Ах бе ...

Не е тешко човек да погоди дека сте сингл, лезбејки или имате апокалиптичен љубовен живот :)
Ни едно од трите, рецимо, не е точно. Значи уше еден утнат стереотип/предрасуда.(аналитичко размислување нема знак еднакво со утнат интимен живот)
(и пак се останува на оној муабет за безвезе генерализации кои се прават у квази-квази истражувања и космополитан лајк статии од овој тип)

Зависи каде:)) Не, сериозно, не ми пречат лузните, ама далеку од тоа дека ме привлекуваат. Alors - њет.

Нема ништо по геј во моите очи од дечко кој чува цвеќиња. Јасно ми е дека е стереотип, неверојатно глупав, ама секој маж под 30ата кој ѓубри каранфили и шиша жива ограда ми е неверојатно непривлечен.

НОУ! Ова ко еднаш во 7мо кога прочитав во Таа дека потта може да се протолкува како „мирисот на спортот“, па влегов во м. соблекувална после физичко. Јајк:))

Не пали кај млади, кај чичковците - секако, посебно кога е во комбинација со добро тело и костум со кошула :)

Нах. Ништо особено секси. Не дека пречат, ама не привлекуваат посебно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom