NBA сезона 2009/2010

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.503
Поени од реакции
8.076
Попара направи....ке се уплашеле од Џек ...абе ајде...А тоа коментаторот абе еднаш точно како некажа,официјалниот спикер вика тајмаут селтикс овај лејкерс :)(за другите гафови да не почнам да зборувам).Да не сте во роднинска врска нешто?

Иначе за играта -кратко и јасно ,неоставај го противникот да даде над 100 коша и бостон тепа...
Затоа јас си гледам стрим од ESPN со коментар на Марк Џексон, Џеф ван Ганди и хух, кој беше третиот :)

За играта на Лејкерс, нема ништо да кажам. Се накалиописав. Очајна партија на крилата.
Патем пофалби за Рондо и Нејт Робинсон, ваков бековски тандем одамна немам гледано.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ви реков две по ред ќе добие Бостон и наредната во ЛА ја добива и нема да има 7-ми натпревар.Кога кажував се нешто не јасно ви беше.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Бостон сеа ја има психолошката предност. Go Boston!

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Да сум јас ко Фил Џексон му дава билет во еден правец на ГАсол,Одом,Артест,па и Фишер да си одат дома,и ќе си играм со Фармар,Браун,Коби,Бајнам и Пауел.Абе онај Гасол божеееееее покилав играч немама видено.После серијава нека се смили Гарнет нека му дава бесплатни часови.Одом,човек од 207 цм се плаши од Рондо и Робинсон шо заедно не се колку него високи.Артест-дефиниција за изгубен Германец.Фишер беше во прво добар,ама второ не знаев фацата како му изгледат.Коби маестрален,бидејки и да шутне 100 и толку топки да промарши,заради вакви натпревари не смее да му се замери.САМ играаше втро полувреме.Го поправи шутот,постигна 19 коша во една четвртина,и само едно ме интересира,што ќе се случеше ако не проработеше Коби?!?!Со колку разлика ќе победеше Бостон?!?!За Бостон од прв играч па до послден секоја чест,и заслужено ќе бидат шампиони.А ќе бидат уште вечерва/утре.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.125
^
Многу сте интересни...кога ке изиграат добро одма ѕверови ,ке кикснат еден натпревар -билет во 1 правед да им даде....

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Начи вака......прво ќе бидам самокритичен према ЛАЛ а потоа и ќе ги критикуам и судииите......

Разочаран сум од синоќешната партија.Зошто??? Оти не видов ни "О" од "Одбрана" ..Крајно разочарувачка партија за Центрите на ЛАЛ на чело со Пау Гасол кој требаше да изненади синоќа.Одом јас лично не го забележав да заигра нешто синоќа Ако некој мисли спротивно од мене нека ме поправи.Фишер како Фишер се испука во 1/4 и после го снема. Од Артест не очекувам многу во нападот ама очекував многу во одбраната каде попушти и дозволи многу лесни шутеви на Пирс од поле....Дечки со седење не се добива утакмица.Бајнум е човече кое и покрај повредата се мачи,работи, се труди но коленото го спречува да ги добие своите "пет минути".Синоќа не ја видов ни клупата на ЛАЛ.Единствено нешто што направи е Вујачич кој погоди една или две тројки и тоа беше се .КБ беше единствениот на ниво кој џабе работеше џабе погоди 19 поена во 3/4 а остатокот од тимот седеше со скрстени раце...Транзицијата на ЛАЛ не постоеше ...Напад??? Што беше тоа??? Одбрана ? Незнаат треба ние да им покажемее...Не сум навикнат да гледам ваква кошарка од ЛАЛ каде со еден или два паса сааккааат да го решат нападот, да шутнат да погодат ...па дечки не е ова Њу Џерси па со неизградени позициии да се извадиш некако ....Не видов ни еден течен напад каде сите играчи на ЛАЛ се инволвирани во него каде топката постојано кружи...синоќа видов напад ДОДАЈ МУ НА КОБИ ОН НЕКА ГО РЕШИ ОВОЈ НАПАД КАКО ЗНАЕ И УМЕЕ.Може некој ќе плука по Коби од синоќешната утакмица ...ама он највеќе се трудеше нешто да направи на тимот.Искрено се чудев на полувреме и константно низ целата утакмица како негативата е толку мала (-6 на полувреме а требаше да биде -60)....ама тоа е ..Им посакувам се најдобро на двете екипи ...и мислам дека ЛАЛ треба да извадат поука од овој меч....Гасол и Артест дефенитивно треба да се раззбудат....По Бајнум и КБ24 не треба да се плука они се најмалку криви за синоќешниот пораз али тоа е судбина.....
Сакам да кажам нешто и за Селтикси....Честитки за победата на Бостон и воедно да изразам ЗАВИД во позитивна смисла од Прекрасната транзиција на синоќешниот натпревар...таква тимска игра,таков елан за победа,таква транзиција верувајте многу малце тимови имаат СЛОБОДНО МОЖАМ ДА КАЖАМ САМО БОСТОН.Искрено не сум фан на Бостон ама по синоќешниот натпревар останав без зборови.Им одржааа лекција на ЛАЛ каде секој од Бостон имаше удел во победата ...започнувајќи од Рондо со неколку воодушевувачки скока меѓу џинот ОДОМ и Артест па до многуте креативни асистенциии....ЕДНОСТАВНО БРИЛИЈАНТНО ....
Сакав нешто да кажам и за судиите ...па у.п.м судењево....дали јас само така гледав или навистина беа благонаклонети за Бостон???...па дечки бе не се сууди само против ЛАЛ...мајко му стара суди реално да се види убава утакмица...јас видов убава утакмица само во 1/4 каде нешто од нешто беше реално и судеа реално....дечки КОГА ЌЕ СЕ ПОПРАВАТ СУДИИТЕ А ПРВО ЛАЛ ТОГАШ ЛАЛ ЌЕ БИДАТ ШАМПИОНИ

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
^
Многу сте интересни...кога ке изиграат добро одма ѕверови ,ке кикснат еден натпревар -билет во 1 правед да им даде....
Еден натпревар?????? Мислиш еден натпревар добро изиграа, а на другите сите кикснаа. Нека си пораснат уште пар мадиња. Ако не, има WNBA. Евидентно е дека стравот од 08 е сеуште присутен во мозокот и телото на Гасол и Одом. Кога ќе ја делат платата за Јуни , Лејкерс нема потреба да му плати на Одом, комотно Бостон може да му ја плати платата - затоа што Одом е шестти играч на Бостон. Кој тоа не може да го види, гледа различно финале. Да имаш колега како Одом е голема опасност. Неговото однесување и став може да се рашири како зараза на другите. Ако си гледал бар едно интервју на Одом во ова Финале, Одом одбива да земе дел од бламот за оваа дупка во која Лејкерс се. Не можеш нешто да поправиш ако мислиш дека ништо не е расипано и се во ред.

Со стравот мора да се соочиш да го победиш. Е сега или ќе го победиш стравот и ќе бидеш познат како победник, или стравот ќе преовлада и ќе паднеш. Тоа е ова Финале за Одом и Гасол. Ова е прилика да го победат стравот, и да се искачат на тронот. Но еве како што гледате сите - стравот сеуште преовладува. По толку срамен пораз во 08, по толку понижување, 80 % од тимот да игра толку лошо и да не ја сака таа одмазда е губитнички дух.

За вчерашната утакмица...

Коби откачи во напад, иако во првото полувреме пак форсираше некои шутеви. Во одбраната изигра ок. Рондо 2-3 положувања по глупавото удвојување на Гарнет од страна на Коби. Но сепак Коби беше единствен што изигра оваа утакмица. Другите сите бавно ротираа, колку само боли да ги гледаш. Коби не може сам, мора некој да помогне.

Тоа е главната точка на вчера - Бостон 70-80 % добиваше лесни шутеви и добри позиции, а пак Лејкерс обратно 70-80 % добиваше тешки шутеви и невозможни ситуации. Само видете ги кошевите што Коби ги даде.

Значи проблемот е во одбраната на Лејкерс.

P.S Од кога се воведе 2-3-2 Финале форматот, 6 тима биле во ваква 2-3 позиција.

4 гостински тима што воделе 3-2 , го победиле противникот во шесттата утакмица на гостински терен.

А 2 тима стигнале до седма утакмица и двата домашни тима победиле во седмата.. Лејкерс во '88 против Детроит и Хјустон против Њу Јорк во '94.

Е сега овие 2 тима што победиле во седмата утакмица, шестата Лејкерс ја добиле со 1 поен разлика - а Хјустон со 2 разлика.

Лејкерс е можно да го оствари ова, но само ако веруваат во самите себеси. Надежтта последна умира ЕлЕј фанови...

Член од
14 јуни 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Seltiks pobedija i sakav da pobedat, odlicni igra ,precizni shutevi ednina zamerka e shto nivnoto neiskustvo i temperament nekogas im ide vo korist na Lejkers, ne mozhe da pravat tolku tehnicki greshki , ne protiv Lejkers, i Fil Jekson im rece na svoite igraci da pritisnat na krajot posto Boston vo izminatava sezona imaat najmnogu zagubeni natprevari vo poslednata cetvrtina od site drugi timovi. Sledniot napad mi se cini bese i Rej Alen nasedna na Kobi mada nemase kontakt,sudiite kako da sudea i za najmal dopir bez topka faul, disenje vo vrat faul,slobodni udari na Kobi bea cist poklon, ustvari site 5 fauli na Rej Alen bea za nisto dosudeni, nejse gi posluzhi malku i srekata na krajot i zasluzheno pobedija. Napred vo LA za ushte edna pobeda i Boston shampioni. PS.Kobi e Sver ali Rej Alen e bolji.lol

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Браво Бостон:vozbud:,овој натпревар го изиграа најкомплетно,немаа некои поголеми слабости.
Сепак Реј никако не може да се снајде со Фишер ,го чува како луд.Ова беше натпревар на Пол Пирс се што шутна погоди,ама и имаа добра тимска игра.Како им рече Док,момци оставете го Коби чувајте ги сите останати и не правете фаули играјте цврста кошарка.
Е сега за ЛА,ако забележав добро Бајнам мака мачи со ногата,тешко трчаше по терен.Одом и Гасол како да ги немаше на терен не ги видов воппшто освен кога го лепеа Гасол.А Коби,он е од друга планета,ако сака да шутне макар тројца да го чуваат ќе даде кош,ама не може сам да игра против онолку добра колективна игра.
Мислев дека ќе биде потесен натпревар,ама не излезе така.Ако игра Бостон вака добро,а Лејкерси волку слабо наредниот натпревар ќе славиме титула.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Артест воле, Артест коњу, магаре едно ......... Неможам да те поднасам

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.075
Клупата на Бостон>клупата на Лејкерс. Одом го има еден од најголемите падови на форма на сите времиња, да погледне ленти од порано и да види каков играч бил- ќе се рокне милион посто.
Многу корисен вчера за Бостон беше Перкинс, очекував да даде слаба утакмица и во најмала рака да ја дели минутажата со Дејвис, ама одигра феноменална одбрана грдиов, се запрепастив просто колку поподвижен и поинтелиентен ми се виде од минативе утакмици.
Гарнет го врати неговиот личен дуел со Гасол на нормала, т.е му покажа дека има уште за учење.
Рондо....последен кошаркар шо со ваква игра ме напалил беше Врба Стефанов.. ::). Рондо у баскет е исто како Чави во фудбал. Толку кошарка и осет во него на толку млада возраст е неизводливо.
Сега останува Реј Ален да заврши работа и да даде свој печат на серијава, тивок беше долго време и третина од тие тројки што ги промаши последниве неколку утакмиици да ги реализира за да стаиме крај на све ова и да се вратиме сите на нормално спиење оти ова не е здраво... : )

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Чекај бе каков фан си ти на Л.А. ако им честиташ уште на само прво пол. завршено :uvo: Само 6 е разлика не е 60, има уште цело 2, ништо не се знае,ак осе стегнат у одбрана и Коби проработи и оној кретенот Гасол,ве е можно ...на Артест не се ни надам.. У одбрана не им се лепат на човек,него ги оставаат да шутираат,премногу индолетно
Фан на Коби е он,грешка си :))))

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Фан на Коби е он,грешка си :))))
Изгледа и на Коби не е. после прво полувреме , многу се разочарал од Коби , а Коби после растури али немаше подршка од другите копита ( Гасол,Артест,Одом)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Него,не ми се гледа 7 утакмица,6 се доволно xD

Kajgana Shop

На врв Bottom