NBA сезона 2009/2010

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Odlicen tim na Detroit, zdrav vakov e za RESPECT!!!

Za prv pat sezonava timot na Detroit igrase,
zedno ili zdrav cel tim,samo cto zavrsi pred
malku,ke treba vreme da se vratat vo forma,
Hamilton,Prince,Gordon,na poluvreme 19
gubea pa se vratija vo igra pa i za pobeda,
a ne uspesno i samo do 7poraz po red.
Toronto igra se podobra i podobra kosarka,
edna kolektivna odlicna kosrka za oko.
Mislam deka Jay Triano ja najde formulata,
za pobada na iskusniot tim na Raptors.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
А сапоставив оваа тема нешто...Но не заборавив да ги следам утакмиците...
Како фан на Кавс ќе кажам дека тоа што го очекував од тандемот Шек и ЛеБрон не го гледам.Шек е во годинки и неможе повеќе од 25 мин на утакмица.Незнам дали Браун го чува од повреди за во плејофоот.Синоќа имаше солидна партија дуово и полека почнаа да се вкомпонираат сите...Спориот старт на сезоната е минато.Кливленд ќе гази во иднина

Сепак и покрај поразот на Божиќ според мене ЛАЛ се главни фаворити.Имаат инзвонредни играчи во најдобрите години.Одом,Гасол,Бајнам за Коби и да не зборуваме.Да имаат уште едно солидно бекче/плеј (мада и Фишер е солиден) и ќе немаат конкуренција.

Бостон неам многу прилика да ги гледам мада мора и на нив да се смета како и на Орландо...

Сепак би требало годинава да следиме финале ЛеБрон вс Коби

Вечер вниманије привлекува дуелот Феникс:ЛАЛ во 3 часот по наше време.Ќе биде интересно да се види таа инересна и брза кошарка.И двата тима фиксно ќе одат над 100 ката

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
А сапоставив оваа тема нешто...Но не заборавив да ги следам утакмиците...
Како фан на Кавс ќе кажам дека тоа што го очекував од тандемот Шек и ЛеБрон не го гледам.Шек е во годинки и неможе повеќе од 25 мин на утакмица.Незнам дали Браун го чува од повреди за во плејофоот.Синоќа имаше солидна партија дуово и полека почнаа да се вкомпонираат сите...Спориот старт на сезоната е минато.Кливленд ќе гази во иднина

Сепак и покрај поразот на Божиќ според мене ЛАЛ се главни фаворити.Имаат инзвонредни играчи во најдобрите години.Одом,Гасол,Бајнам за Коби и да не зборуваме.Да имаат уште едно солидно бекче/плеј (мада и Фишер е солиден) и ќе немаат конкуренција.

Бостон неам многу прилика да ги гледам мада мора и на нив да се смета како и на Орландо...

Сепак би требало годинава да следиме финале ЛеБрон вс Коби

Вечер вниманије привлекува дуелот Феникс:ЛАЛ во 3 часот по наше време.Ќе биде интересно да се види таа инересна и брза кошарка.И двата тима фиксно ќе одат над 100 ката
Ова Шак и ЛеБрон ќе биде како што беше Шак - Брајант дуото кој освои многу титули:vozbud:
И јас мислам дека оваа година ЛеБрон - Брајант ќе е финалето:vozbud: Иако сум фан на ЛАЛ сепак мислам дека Кавси конечко ќе ја освојат титулата оваа година:toe:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Ова Шак и ЛеБрон ќе биде како што беше Шак - Брајант дуото кој освои многу титули:vozbud:
И јас мислам дека оваа година ЛеБрон - Брајант ќе е финалето:vozbud: Иако сум фан на ЛАЛ сепак мислам дека Кавси конечко ќе ја освојат титулата оваа година:toe:
Го имаш гледано Кливленд оваа сезона?Ако го имаш ќе видеш како влијаат 37 те години на Шек.Јас го ценам и го сакам како играч.Тоа што он беше нема никој да биде...Ма каков Хауард какви бакрачи.Меѓутоа е доста ограничен Шек сезонава.Но да се надеваме еве од синоќа дека ќе почне да игра како што знае...Имаше 11 скока од кои 6 офанзивни...

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Го имаш гледано Кливленд оваа сезона?Ако го имаш ќе видеш како влијаат 37 те години на Шек.Јас го ценам и го сакам како играч.Тоа што он беше нема никој да биде...Ма каков Хауард какви бакрачи.Меѓутоа е доста ограничен Шек сезонава.Но да се надеваме еве од синоќа дека ќе почне да игра како што знае...Имаше 11 скока од кои 6 офанзивни...
Па годините можат да му влијаат само на кондицијата, добро сега имаше и неколку повреди можеби од страв да не се повреди пак и игра вака послабо одколку што сме навикнати да го гледаме:toe: Шек No.1 центар во НБА и во светот:vozbud:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
atanase, лани у феникс даваше у просек 20 коша на утакмица, поминаа само 9 месеци, има уште добри 2-3 сезони во стариот дизел : ))

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Феникс:Лакерс 118:103...како шо реков брза кошарка над стотка двете.Коби слаба подршка од соиграчите.Стадемаер 26 поени,Неш 16 поени и 13 асистенции...Коби 34 коша

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
NBA Fantazijaaa!!!

Феникс:Лакерс 118:103...како шо реков брза кошарка над стотка двете.Коби слаба подршка од соиграчите.Стадемаер 26 поени,Неш 16 поени и 13 асистенции...Коби 34 коша
Strasna kosarka nemam zborovi i od dvata tima,
za uzivanje bas kako sto rece,bez odbrani,
prekrasna publika,uzivanje za dusa,a posebno
od Goran Dragic14poena i klucnite 3ki na Jared
Dudley so 19poena za mene licno,"Player of the Game"
Amare so zabivanjta vo faca ubavina,Nash MVP.
Drugiot keiv mi bese vo Portland-76ers,(93-104)od povredata,
se vrati i Iverson brilijantno izigra na nivo negovo,
19poena,samo napred Care,Brand na nivo 25 poena,
Iguodala klucnite poeni gi postigna,konecno da izgubi
i Portland,posle 5tima strasni cto gi tepaa,zagubija od
mnogu poslab tim,toa e ubavinata na NBA ligata Fantazijaa.

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Бостон нешто послаби по повредата на Пирс неможе да ми се верува дека изгубија од Clippers ем тоа со 2 разлика не ми е јасно како Рондо промаши 2 слободни!!:nenene:

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Ако го пратиш Рондо од стартот на неговата кариера, нема што да не ти биде јасно. Тоа е неговата Ахилова пета. Послаб е од Шек, кога правиме муабет за слободни.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Бостон нешто послаби по повредата на Пирс неможе да ми се верува дека изгубија од Clippers ем тоа со 2 разлика не ми е јасно како Рондо промаши 2 слободни!!:nenene:
Рондо е бетер од Шек кога пуца слободни. Ако погоди 1/2 за него е успех тоа:)
А вчера ако не се лажам првпат годинава Лејкерси врзаа два пораза поред. После оној со Кавси, вчера изгубија и од Санси.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Рондо е бетер од Шек кога пуца слободни. Ако погоди 1/2 за него е успех тоа:)
А вчера ако не се лажам првпат годинава Лејкерси врзаа два пораза поред. После оној со Кавси, вчера изгубија и од Санси.
Грешка си, после поразот од Кливленд ги победија Сакраменто после две продолженија, па сега загубија од Феникс. Како и да е, 2 порази на последните три натпревари. Штета што Бостон го фати зимски сон па ги загубија последните два натпревари. Рака на срце без Пирс, но сепак мислам дека имаа релативно лесни противници во Клиперс и Голден Стејт.
Инаку конечно Сан Антонио влезе во добра серија. Победи на 8 од последните 10 натпревари. До крајот на годината играат уште против Минесота (за час и половина:)) и Мајами па мислам дека може оваа година да ја завршат како трети на Западот.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Грешка си, после поразот од Кливленд ги победија Сакраменто после две продолженија, па сега загубија од Феникс. Како и да е, 2 порази на последните три натпревари. Штета што Бостон го фати зимски сон па ги загубија последните два натпревари. Рака на срце без Пирс, но сепак мислам дека имаа релативно лесни противници во Клиперс и Голден Стејт.
Инаку конечно Сан Антонио влезе во добра серија. Победи на 8 од последните 10 натпревари. До крајот на годината играат уште против Минесота (за час и половина:)) и Мајами па мислам дека може оваа година да ја завршат како трети на Западот.
Да да ми текна на тој натпревар во две продлженија ама отпосле:)
А Сан Антонио очекувам вечер да ја уништи Минесота, а со Мајами ќе биде и тоа како интересен дуел, а таму може свега и свачега да има.

Kajgana Shop

На врв Bottom