NBA сезона 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Ц.ц.цц. 3 Декември, почнаа да предвидуваат и кој ќе биде во финале :pipi:
Што има веза ги пратам игрите и на двата тима и најмногу ме инпресионираа досега посено Кливленд кои имаат страшни 2 центри и 2 страшни шутери а за ЛеБрон да не правиме муабет. Последните 2-3 години секогаш доаѓаа до завршницата ама немаа среќа и мислам дека оваа е редно да ја освојат:toe:

Што има веза ги пратам игрите и на двата тима и најмногу ме инпресионираа досега посено Кливленд кои имаат страшни 2 центри и 2 страшни шутери а за ЛеБрон да не правиме муабет. Последните 2-3 години секогаш доаѓаа до завршницата ама немаа среќа и мислам дека оваа е редно да ја освојат:toe:
сеуште е почеток и неможеш да прогнозираш од причина што никој од тимовите сеуште не го дава својот максимум...после All-Star от е многу по напнато и тогаш е борбата за влез во play off от а и помалку или повеќе се открива кои ќе бидат финалистите (иако ништо сигурно не е до самиот крај)

сеуште е почеток и неможеш да прогнозираш од причина што никој од тимовите сеуште не го дава својот максимум...после All-Star от е многу по напнато и тогаш е борбата за влез во play off от а и помалку или повеќе се открива кои ќе бидат финалистите (иако ништо сигурно не е до самиот крај)

Ростери како што имаат Орландо,Бостон,Кливленд и Лејкерс + НБА секогаш има изненадувања пиштол на глава да ми стават не прогнозирам кој ќе е шампион.Тоа треба да си во иднината за да знаеш

Добра завршница на мечот Лејкерс-Мајами..
Коби ги реши,иако и Вејд сам е крив пошто утна слободно фрлање на 4-5 сек до крај..

Интересен податок е дека Лејкерс играат дома на 15-16 наптревари од првите 20. Затоа крајот на декември како и јануари и март имаат прилилчно многу натпревари на гости..

Имав можност да ја гледам Мајами со Лејкерс на League Pass International, стварно добар квалитет.

Инаку за утакмицата, Фишер и Коби како да имаат мраз во тие вените. Мртви ладни.

Дајте некој стрим ако гледа некој некоја утакмица на нет ако не е проблем...??

Штета, Оден пак се повредил ( овој пат левото колено ) и се претпоставува дека ќе го пропушти остатокот од сезоната ... пак :( .
Нема среќа дечково, прва руки година цела ја пропушти поради фрактура на десното колено, лани десното стапало го повреди на стартот од сезоната и пропушти неколку средби па после повторно повреда овој пат на левото колено и сега пак истото со тоа што е потребна и операција.

NBA Cirkus!!!

Cto im napravi Kobe na kraj so 3kata,gi ubi,
strasno, bravo i za Wade,odlicno bese,a za
Oden zavrsena e sezonata.Vecer i nazad,na parket
protiv svoite,A.I. se nadevam na dobar pocetok.
Voa sto go pravat vo NBA go nema ni na cirkus,
vcera vo tie 4 utakmici cto gi gledav,kako na
filmsko platno se. Sacramento so Tyreke Evans,
talentirano rooki,so samo 20utakmici,koga go
gledam si vikam,detevo e 5godini vo NBA,strasni
se i Donte Greene i uste edno rooke, Izraelecot,
Omri Casspi,vo tie utakmici cto gi gledav Kings,
za nekolku godini ke bidat tim za playoffs,voedno
i naj mladiot tim vo ligata bleskava idnina za mladite Kingsi.

Аууу World War III во Мемфис :vozbud:

Eдит- Победа на мемфис 111-109 после продужетци. Ле Брон со највисоки сезонава 43 но и промашен шут за 3 за победа. Зак Рандолф се здиве последниве неколку утакмице 34 поени и 14 скока мен оф д меч, иако продужетције ги привршија Оу Џеј Мајо и малиот Конли, кој положи покрај Шек за победа :vozbud:

Hehe...nogo emocii brat, cekaj ima vreme do finale cuvaj malko od emociite do togas :0...

Dirk MVP!!!

Dallas-Phoenix bese odlicna kosarka kako da im,
resavase se vaa utakmica,i za dvata tima sekoja,
cest,uzivanje za srce,Dirk igra da ne recam i podobar,
i od koga bese MVP,cel tim e i porasnat i iskusen pa i
za Finale,normalno da se zdravi site igraci,kako i
za sekoj tim,se vrati i Josh Howard,gi plesna i nekoj 20
poena,kompletni se i strasni sega.Mark Cuban sega go
napravi praviot tim,za mene toj covek vo bilo koj sport,
e pravo lice za gazda,da si na sekoja utakmica so srce.

Dallas-Phoenix bese odlicna kosarka kako da im,
resavase se vaa utakmica,i za dvata tima sekoja,
cest,uzivanje za srce,Dirk igra da ne recam i podobar,
i od koga bese MVP,cel tim e i porasnat i iskusen pa i
za Finale,normalno da se zdravi site igraci,kako i
za sekoj tim,se vrati i Josh Howard,gi plesna i nekoj 20
poena,kompletni se i strasni sega.Mark Cuban sega go
napravi praviot tim,za mene toj covek vo bilo koj sport,
e pravo lice za gazda,da si na sekoja utakmica so srce.

И во овој спорт ли е добар Марк Кјубан?

:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom