Србите повторно солат ум!

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Јас одговарав мислам фино и културно и плус тоа дадов неколку аргументи , и немој ти мене Иди кецај магариња. , правиот маж со мадиња го кажува тоа на 4 очи а не позади завеси ..

Или бега куку њоњен ме бие србинот дојди клинтон да ме спасиш.Прав маж БРЕ!

(Добри аргументи еден клип и песна) :cuc:

Ајде земи теши се со јаничарите и пацифистите.Крај од мене.

Денес србите се мочат од стреќа им дојде гостин од Русија.

Преседател е нема играчка ама нешто на брзина ќе помини нема седење во белград.

ќе да се сменија времињата:toe:

Денес србите се мочат од стреќа им дојде гостин од Русија.

Преседател е нема играчка ама нешто на брзина ќе помини нема седење во белград.

ќе да се сменија времињата:toe:
A vie se mocavte od sreka vo bukarest koga Bush obekase nesto a posle ovde placevte i kukavte.

Да,ако збориш за морална поддршка и тапшање по рамо,да имаше,но ништо повеќе,дури ни признавање не доби од нив.Хрватска тек ја признаа на крај на 91 и почеток на 92,некаде околу 8-10 месеци после откако прогласи независност.

Иначе многу забегавме оф топик,не реплицирам веќе на оваа тема.:)
имаш право:wink:

Мислиш оставија Србите трага што е Албанско ?
Тоа што имаат најдено е од странците , како што го постирав оваа пред некој ден од Нови пазар од 1904 па се глеа добро кој народ бил присутен .

То е од Србин напишана статистика , затоа што ке веруваш повеке ..
па нели е ТАА ИСТА статистика од која ти ми постираше дека Албанци живеаат во јужна Србија и во колку проценти:toe:.....па кога постираш нешто или брани го тоа или барем прочитај го до крај?....или можеби си земаш нешто само тебе што ти одговара:toe:
ми постираш линк со муслиманите/Албанците во јужна Србија(ниш,Пирот итн),ми постираш клип со Албанците во Нови Пазар......но НИКАДЕ не ми постираше линк,страна,документ,видео/запис со Албанците но косово во 19 и во 20 век(до 1980год).за постарo да не ни зборам:nenene:
епа ако не оставиле,а мислиш дека имало Албанци на Косово(ти барем така тврдиш) немаше ли да пишува во некои историски книги,од каде би можел нешто да извадиш или да ми посочиш во која книга,што како????
па и сега во егејска Македонија доминантни се Грци,па сепак постојат стари турски/византсики записи дека таму доминантни биле негрчкото населени Македонци,Власи,Турци,Албанци?????
и што те засега тебе толку Косово(и онака немаш како да докажеш дека било албанско отсекогаш)..............потекнуваш од Албанија(според националност),живееш во Македонија,а се грижиш за Косово?...............и пак се навраќаме на она што ти го кажуваше>>>.И доста со тоа Голема Албанија , не слушам , не читам за тоа од никоја Албанска партија а ни од Албанците од Косово и Албанија , тоа што водиме инает во форумов то е башка , и јас често паћам на тоа , за жал....кој води инает.:toe:

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da će odluka Makedonije da uspostavi diplomatske odnose sa Kosovom ugroziti odnose Beograda i Skoplja
Jeremić je upozorio da je odluka Vlade Makedonije nanela udarac odnosima Beograda i Skoplja i da nema nikakvog smisla pregovarati o granici Srbije sa bilo kojim drugim sagovornikom osim sa Vladom Srbije.

Колку се добри овие наши соседи?Не ни ја признават Македонската црквата и треба секоја година да молиме за влез во манастирот кој патем Лазар Колишевски им го поклонува?
А во последно време треба се нив да ги прашаме за нашите работи?
Serbian government sends verbal protest to Macedonian Embassy in Belgrade
space.gif

Skopje. Serbian government has sent a verbal protest to Macedonian Embassy in Belgrade over the Macedonia-Kosovo border agreement, Macedonian Vecer newspaper writes.
Macedonian Ambassador in Belgrade Ljubisa Georgievski has been called Monday in the Serbian foreign ministry, where he had talks with the foreign minister Vuk Jeremic. Georgievski noted the Serbian government has expressed during the meeting its dissatisfaction with the signed contract.
Jeremic defined the talks and the established relations between Pristiona and Skopje as a hit in a moment in which relations between Belgrade and Skopje has started to improve. In his words, the problem should be discussed again in Belgrade, which is the only legitimate interlocutor.

space.gif

space.gif

space.gif

Serbia must have the last word on Kosovo – Russian president Medvedev

No one can say that the issue of Kosovo has been resolved until Serbia has had the last word, Russian president Dmitry Medvedev told journalists ahead of his October 20 2009 visit to Belgrade, Serbian and Russian news agencies reported.

"Despite the efforts of supporters of Kosovo’s independence, they will not be able to present it as an irreversible process, and close the issue. We want to show step by step, that the alternative of the legal will exists," Medvedev said.

Kosovo unilaterally declared independence from Serbia in February 2008, a move rejected by Serbia as illegal. Russia is backing Serbia in its International Court of Justice case against Kosovo’s independence being viewed as legitimate.

In an interview with Belgrade daily Vecernje Novosti, Medvedev spoke of his determination to build on the ties between Serbia and Russia: "Serious work is ahead to strengthen, through joint efforts, not only the foundation of our cooperation, but also to spur a better uncovering of its rich potential for the long term".

Serbia and Russia, Medvedev said, "already have a very rich experience of co-operation based on centuries-long traditions and mutual attachment of our peoples. We are linked through common goals and mutual pragmatic interests".

In addition to joint energy projects, his visit would see discussions on co-operation in the areas of transport, cultural, humanitarian, scientific and technological co-operation, Medvedev said.

Last week, Russian energy giant Gazprom and Serbia's state gas company initialled an agreement to set up a joint venture to develop a Serbian underground gas depot. The agreement was part of a bilateral governmental deal on co-operation in the oil and gas sector sealed between the two countries in 2008, RIA Novosti said.

During his visit, Medvedev will attend celebrations of the 65th anniversary of the World War 2 liberation of Belgrade from Nazi Germany.

His visit will be the first by a Russian head of state since Vladimir Putin went to Belgrade in 2001.

ajde malku da se smirat strastite, vodete ljubov a ne vojna
ЖЕЛБАТА ЗА БРАК ПОСИЛНА ОД ПРЕДРАСУДИТЕ

Над 8.000 Срби по албански невести

DD727448AA010B4A9EA6623E0863DA5A.jpg
Над осум илјади млади Срби чекаат албански невести. Албанскиот весник "Шкип" пренесува дека младоженците се запознаваат со помош на српско-црногорското друштво Морача-Розафа, кое поседува лиценца за семејни консултации. Контактите се воспоставуваат благодарение и на српската агенција "Нови Варош".
"Шкип" како илустрација за големиот интерес наведува дека секојдневно во Скадар се забележуваат голем број на српски граѓани, кои се заинтересирани токму за наоѓање на албанска невеста. Во изминатите две години во Србија се омажиле 86 девојки од Албанија.

#

Serbia has had the last word, Russian president Dmitry Medvedev told journalists ahead of his October 20
Na sprski preved ova znaci>srbija je zadnja rupa na kavalu

Горски Вијенац и Дража како одговор на вашите дивеења на Космет под капа на жабарите.
KOJ SE SRBITE? za niv porealno pishuva eden od najgolemite srpski pisateli a toa e DOBRICA COSIC

Serbia has had the last word, Russian president Dmitry Medvedev told journalists ahead of his October 20
Na sprski preved ova znaci>srbija je zadnja rupa na kavalu

KOJ SE SRBITE? za niv porealno pishuva eden od najgolemite srpski pisateli a toa e DOBRICA COSIC
:pos2::pos2:
Dobrisa Cosic.. Komunjarski istoricar dali i toa moze da se narece, del od KPJ na Tito.
Kaj gi najduvas ovie licnosti i stvarno se gi cuvstvuvash kako ozbilni licnosti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom