Милан-Рома 18.10.2009

• Креатор на темата Креатор на темата Дим4е
  • Време на започнување Време на започнување

Исход од дербито Милан - Рома?

• Вкупно гласачи
    91
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.294
Поени од реакции
8.502
untitled1.jpg

Милан-Рома
Недела 20:45
Сан Сиро-Милано

milan03-04.jpg

Натпреваров не решава сеуште ништо но значи множност и за Милан и за Рома! Предноста поради домашниот терен е на страна на Милан но во последниве неколку години и не ни иде баш лесно со Рома.Слаба форма во двете екипи доста повреди и смиот епилог на табелата покажува дека овој натпревар иако не решава ништо може многу да значи за подигање на моралот и формата на играчите! Местото на Леонардо зависи од следните неколку натпревари, за разлика од Раниери кој сеуште се адаптира во Рома! Милан има големи проблеми со нападот и со реализацијата и има постигнато само 4 голови, додека Рома има проблеми со одбраната и е екипата со највеќе примени голови до сега во Калчото (13). Милан има 9 бодови и се наоѓа на 12то место, а Рома со 11 бодови е на 8мо место па нека победи подобриот!:smir:

Формата на Милан:

Аталанта 1-1 Милан
Милан 0-0 Бари
Удинезе 1-0 Милан
Милан 1-0 Болоња
Ливорно 0-0 Милан

Формата на Рома :

Рома 2-1 Наполи
Катанија 1-1 Рома
Палермо 3-3 Рома
Рома 3-1 Фиорентина
Сиена 1-2 Рома

Последни пет меѓусебни натпревари на Сан Сиро:

08/09-Милан 2-3 Рома
07/08-Милан 0-1 Рома
06/07-Милан 1-2 Рома
06/05-Милан 2-1 Рома
05/04-Милан 1-1 Рома

Мој тип
сигурна единица :wink: Не смее да се пропушти Рома да си отиде непоразена ако се земе во предвид неиграњето на Тоти и Вучинич!

* Модератори поставете Анкета!

победи Рома!:smir:
иако имаме цела армија повредени играчи мој тип е 0-1 за рома иако не е обичај на ваков дерби натпревар да паѓаат малку голови :):рома:

Ако тепа рома со гол на Бурдисо што праиме? :baeh:

Епа време е да победиме и тоа ќе се случи баш на мечот против Рома. Forza Milan!!!

znaeme Milan vo kakva forma se pa zatoa Roma toa mora da go iskoristi i da pobedi, samo edno me strav, Milan se vo kriza pa ovoj mec da ne im bide nekoj preokret pa da zapocnat so pobedi ma da malite se sansite za takvo nesto bidejki kaj Milan problemot e vo trenerot, pa taka da tipuvam Roma da pobedi(izvinete za latinicata):smir:

2-3 гола највероватно 1 1

Ако не ја тепаме сега Рома без тој десетката никад нема :icon_lol:

1-0 или 2-1 според мене. За тие што планираат да ја играат у кладилница од мене имате Х ПП :smir:

Опсежни анализи и прогнози нема шо да давам овде, без Тоти и Вучинич ко шо рекоја колегите горе ако не извадиме една мизерна килава победа, земам и се самозапалувам и тоа е тоа!! : )

Баш оти беше во криза Милан чиста единица.Ако сака некој облог нека повели на пп.

Чист 1,ставајте на кладилница како што викаше Тоше и куќа и нива :pos2: Мој тип 2-0 :tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom