Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Очекував да дојдам од работа и да видам некој реферат кој целосно ги побива аргументите од наша страна.
Арно ама.. освен сува неиздржана дискредитација на аргументите и водење инает не гледам конкретен предизвик кој би можел да изнуди од мене и од остатокот приземјени дискутанти некаква желба за докажување/убедување.
Се додека не докажеш дека нешто е - неверодостојно, во полна смисла на зборот шпекулираш.
Имаш мал милион извори под сите цитати, нам не ние основна задача на форумот да создаваме дигитализирана библиотека бидејќи некој фрустриран панслависта ќе ни бара скенови од референците.
Повеќето извори се достапни на интернет, треба само воља за истражување.
Бидејќи уште арогантно мислиш дека си ми на мене дораснат да ме поучуваш за тоа кој историчар што пишувал, јас можам само да те поздравам на ист начин, со следниве две теми:
1.
Хеленизмот - Европска измислица од 19 век
2.
Како Грците ја купуваат “историјата“!?
Имаш десетици извори и скенирани книги, а ја ви стојам на располагање доколку уште ви се потребни.
Магичен кловну,
Немој само панславистите од МАНУ да ми земаш за веродостоен извор
Ако веќе држите иста линија кажи одма, да не губиме време.
И баш ме интересира што треба да побиеме во твојот пост кога со него самиот си контрадикторен.
Плавиот болд е мој.
:tv:
Арно ама.. освен сува неиздржана дискредитација на аргументите и водење инает не гледам конкретен предизвик кој би можел да изнуди од мене и од остатокот приземјени дискутанти некаква желба за докажување/убедување.
Се додека не докажеш дека нешто е - неверодостојно, во полна смисла на зборот шпекулираш.
Имаш мал милион извори под сите цитати, нам не ние основна задача на форумот да создаваме дигитализирана библиотека бидејќи некој фрустриран панслависта ќе ни бара скенови од референците.
Повеќето извори се достапни на интернет, треба само воља за истражување.
Бидејќи уште арогантно мислиш дека си ми на мене дораснат да ме поучуваш за тоа кој историчар што пишувал, јас можам само да те поздравам на ист начин, со следниве две теми:
1.
Хеленизмот - Европска измислица од 19 век
2.
Како Грците ја купуваат “историјата“!?
Имаш десетици извори и скенирани книги, а ја ви стојам на располагање доколку уште ви се потребни.
Магичен кловну,
Немој само панславистите од МАНУ да ми земаш за веродостоен извор
Ако веќе држите иста линија кажи одма, да не губиме време.
И баш ме интересира што треба да побиеме во твојот пост кога со него самиот си контрадикторен.
Плавиот болд е мој.
:tv: