Ценовник за веб услуги

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
доменот не вреде ни 1 долар а дизајнов 5-10 долари ова шоти портфолио е ...

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
50 евра, колку да не си без ич, у никој случај повеќе од тоа

http://www.bsinzenering.com.mk/zanas.html текстот како слика?!

+ лош хтмл, флеш итн..
Во право си, ова ми изгледа што го видов пишуваното на линкот ко некој од државна администрација да го правел... знаеш оние што немаат врска од компјутери :)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Јас сум повеќе по дизајнот така да не ти коментирам за кодот. Ти тука немаш дизајн туку ти се само нафрлени линкови со навигација. Дури и текстот ти е ставен како слика што никако не би препорачал, не изгледа убаво.

Цена за дизајн може многу да варира затоа што зависи кој ќе ти го прави, колку квалитетен ќе биде дизајнот и најпосле колку е клиентот спремен да плати а кај нас најчесто нејќат да платат :).

У краен случај колку пари толку музика :).

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
8 подстрани е и една флеш анимација... која патем е готов темплејт. Дури и 150 евра да побараш за ова е многу!
малку погрешно ме разбравте ...

не зборев за баш за овој сајт ! - значи човекот си прашува колку од прилика чини еден ваков сајт (хтмл+флеш видов по изгледот) знам дека е само една анимација т.е можда е и готов темлејт само внесол слики , но сепак некој ова ако го прави од 0 ќе ти земе доста пари затоа ја кажав таа сума

сите знаете дека ваквите сајтови направени од 0 вредат доста пари и се најскапи во вебдизајн побарувачката затоа и ја кажаав таа сума

: )

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Значи прво и основно, не постојат универзални цени. Се зависи од тоа самиот себе колку си се цениш и со колку пари си задоволен, и се разбира, со каков круг на клиенти работиш. Ако работиш за богати фирми, нема да им сменат ништо +1/200 евра речеме...

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Stranata nema vrska totalno ne funkcionalna.Od ovie rotaricki elementi da ti se svrti vo glava.Ima mnogu podobri Joomla gotovi templejti samo tekstot da smenis pak ke e poarno.

Г

Грејвдигер

Гостин
Stranata nema vrska totalno ne funkcionalna.Od ovie rotaricki elementi da ti se svrti vo glava.Ima mnogu podobri Joomla gotovi templejti samo tekstot da smenis pak ke e poarno.
Е далеку ќе стигнеме со таквите како тебе што користат готови темплејт и им го зимат лебот на тие што се потат по цел ден да направат нешто.

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
епа од такви користења на темплејти и слични ствари работата отиде у ...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Е далеку ќе стигнеме со таквите како тебе што користат готови темплејт и им го зимат лебот на тие што се потат по цел ден да направат нешто.
епа од такви користења на темплејти и слични ствари работата отиде у ...
Јебига, не сме криви што ги има толку многу на интернетов:) Башка ептен е тапа да искориш готов темплејт каков што е, па после да си го видиш на друг сајт.
Според мене, доволно е како инспирација и идеја да ти послужи, па да тргнеш од него како појдовна точка за на крај пак да добиеш нешто сосема преработено да не личи на темплејтот под кој пишува 23423442 times downloaded...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Џумлата како и вордпресот лошо се применети. Барем јас така го разбирам тоа, џумла и вордпрес за некоја година ке бидат исто како и weebly, webs, piczo итн...Најосновните функции се учат за 2-3 дена, дневно по 2-3 саата. А тие што користат готови темплејти е лоша работа, а ако има малце познавање во пхп, хтмл, цсс лесно може да направи ре-дизајн.Доволно е да се промени само боја или менито и сл. со друго дизајнче што е сосема лесно. Затоа и јас користам џумла али со редизајнови.Ме нервира кога ке видам џумла сајт (најчесто порталите понови(bidiin.com , brkajrabota.mk , cooleria.mk , ilike.mk))ги има и мн. други и во Импресум пишува Дизајнирано од или така нешто, а користат готови темплејти со промена на позадина и мени стилот. Сепак ако гледаме во Македонија ВЕБ дизајнерите дали ги има и со 4 цифри за веб програмери да не правиме муабет ретко се наоѓа добар програмер.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
сајтот не е нешто за дизајнирање, тоа флеш у средината што се врти 100% е модифициран флеш од некој темплејт, а иначе страницата е тапа, човекот што ја правел нема појма од хтмл бајаги прост хтмл има со малце CSS во него, а тоа за нас кај што е срамота е да стави слика која има текст, истото се прави ма да имаш 1% знаење у дизајнирање.
Код:
<div style="width:300px; height:300px; font-size:14px; font-weight:bold;" ><p> Текст текст тескт</p></div>
:) но јбг, не сите веб дизајнери ги бива :D, прост но добар дизајн има сајтот но кодот му е -5 :)

исто и во http://www.bsinzenering.com.mk/kontakt.html
десно му е слика место текст :)

еве ви го флешот

http://www.freeflashcomponents.net/flash-menus/free-x-treme-3d-carousel-menu-xml.html - само мала модификација да се направи :)

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
дечки кој е моментално најдобар сервер за прикачување на вед страни во македонија?
колку пари се плака годишно?
дизајнот е наш само ни треба сервер да биде прикачена страната на интернет а исто и одржувањето е наше.

Г

Грејвдигер

Гостин
дечки кој е моментално најдобар сервер за прикачување на вед страни во македонија?
дизајнот е наш само ни треба сервер да биде прикачена страната на интернет а исто и одржувањето е наше.
Јас би ти го препорачал Uhost.mk. Неколку сајтови имам хостирано кај нив и веќе неколку години го користам и сум презадоволен. Стабилност, брзина, ефикасност, професионален пристап кон клиентите и скоро секогаш има некој на поддршка. Има различни пакети, погледи си кој ќе ги задоволи твоите потребни и избери.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јас хостирам на МКхост. Ако сакаш да добиеш квалитет, ќе издвоиш можеби некој денар повеќе, али стварно ќе добиеш квалитет и мирно ќе спиеш и нема да се замараш со непрофесионални хостинг компании кои купиле некој реселер и препродаваат тука, и незнаат ништо повеќе од тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom