Постојат ли искрени партнери?

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Никој не е искрен. Најмалку пратнерите во врската. Зошто? Се плашат дека доколку навистина признаат што и како мислат ќе ја изгубат личноста што е со нив.

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Никој не е искрен. Најмалку пратнерите во врската. Зошто? Се плашат дека доколку навистина признаат што и како мислат ќе ја изгубат личноста што е со нив.
Па, ако стварно таа личност ги сака, тогаш нема за што да се плашат...ќе ги разбере:wink:

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Нема такви ... факт е тоа.
Секој крие нешто, барем некоја мала ситница.
Се е ок додека тоа се работи кои треба да се скријат, кои не е препорачливо да се знаат, но штом почнат лаги онака од досада и слично тоа е веќе претеризам. А се дешава тоа .. често.

U

UniqueGirl

Гостин
Нема такви ... факт е тоа.
Секој крие нешто, барем некоја мала ситница.
Се е ок додека тоа се работи кои треба да се скријат, кои не е препорачливо да се знаат, но штом почнат лаги онака од досада и слично тоа е веќе претеризам. А се дешава тоа .. често.
Какви се тие лаги од досада, а какви оние кои не се препорачливи? Пример?
И која е разликата помеѓу првите и вторите?

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Какви се тие лаги од досада, а какви оние кои не се препорачливи? Пример?
И која е разликата помеѓу првите и вторите?

Имаш де у воведниот пост .. лаги како:
Very Nice Girl напиша:
Осеќаш дека е малку монотоно, па ќе измислуваш филмови како си го истепал маалскиот манијак.
... и слични на нив.

И не реков дека има не-препорачливи лаги .. туку вистини кои не би требало да се знаат или кои би било подобро да се прикријат .. онака некои банални работи кои кога би ги знаеле би не извадиле од кожа и би се налутиле.

едит: разликата е што едните се поради чалам(во овој случај) или не знам што .. а вторите да не дојде до поситна кавга/беспотребна љубомора/слично поради ситници.

M

marsovka

Гостин
Океј нека не ве лаже господ да бидете искрени

На крај ќе ве обвинат дека сте монструм така да си знаете :bdsm:

U

UniqueGirl

Гостин
Имаш де у воведниот пост .. лаги како:
... и слични на нив.

И не реков дека има не-препорачливи лаги .. туку вистини кои не би требало да се знаат или кои би било подобро да се прикријат .. онака некои банални работи кои кога би ги знаеле би не извадиле од кожа и би се налутиле.

едит: разликата е што едните се поради чалам(во овој случај) или не знам што .. а вторите да не дојде до поситна кавга/беспотребна љубомора/слично поради ситници.
Вистината кад тад излага на виделина, прије или касније.
Со цел да го заштитиш партнерот и да си спасиш глава у врската моеш да се заглавиш у куп лаги, една лага води кон друга. Па не знам сеа дали е препорачливо да се признае првата, или се да отиде јабана после мал миљон лаги...
Преферирам искреност, колку и да е болна.
п.с терминот лаги од "досада" ми беше малку смешен.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па, ако стварно таа личност ги сака, тогаш нема за што да се плашат...ќе ги разбере:wink:
Ти вика:Имам влажни соништа со твојот најдобар пријател
Ти и викаш:Некогаш на моменти си ми толку досадна што ми иде да те траснам од земја.
...како ќе се разберете,те молам објасни?:)

U

UniqueGirl

Гостин
Замисли партнерот да може се да ти каже без да те повреди.Замисли да си човек кој може да слушне се' што другата страна го помислила или направила.Замисли да има совршена врска,совршен пар а ти си дел од него.
А сега освести се...
Ти и викаш:Некогаш на моменти си ми толку досадна што ми иде да те траснам од земја.
Има голема разлика помеѓу она што партнерот го помислил, и она што го направил. Пример, неверство, доколку го признае најверојатно се кае, а доколку дознаеме од трето лице би било далеку поболно и верувам би дошло и до прекин на врската..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Има голема разлика помеѓу она што партнерот го помислил, и она што го направил. Пример, неверство, доколку го признае најверојатно се кае, а доколку дознаеме од трето лице би било далеку поболно и верувам би дошло и до прекин на врската..
Тоа е во ред дека има разлика од помислување и на дело.Но темата прашува дали има искрени партнери:
Лажеме од различни причини.
Да се извадиме од некоја ситуација, еве не ти се искача вечер со него, па ќе излажеш дека ти цркнал стаорецот и наместо да си тагуваш по дома ќе се журкаш у комшии.
Да се направиме интересни. Осеќам дека е малку монотоно, па ќе измислуваш филмови како си го истепал маалскиот манијак.
Да се упуцаваме. ‘‘Лелеее како ти стојат фармеркивеее...‘‘ А си свесен дека крца телевизорот од сите страни.
И други разно-разни причини.
За да бидеме искрени треба да кажеме буквално се што ни е во мозок.Тука влегуваат и симпатии кон колега и изрази од типот „досаден си аман заќути“ и здебелен си како слон,другар ти е многу згоден,не џвакај на тој начин ми се блуе,изми си ги нозете,некогаш си многу грд итн.
За да не влегуваме во општа туча,како партнер секогаш ваквите мисли ги преќутуваме.Истото се случува и во другата глава.
Така да искреност до небо не постои кон никого.Освен некој ако нема резервирано соба на хирургија па редовно да престојува или е светец:)))

?

..........

Гостин
Ако е тоа мерка за искреност тогаш не постои искреноста, па тие работи ни на пријател, колега, другар, не му ги плескаме во фаца, но тоа не значи дека не си искрен, или сега измисливте нова дефиниција за искреност?

Постои искреност само кај оние кој знаат да бидат искрени.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Ќе знаеш дека е љубов кога реалноста ќе биде конечно подобра од сништата. :wink:
Не тебе леандра :wink:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ќе знаеш дека е љубов кога реалноста ќе биде конечно подобра од сништата. :wink:
Не верувам во љубов исполнета со страст која ќе ти ги тргне соништата во долг временски период :)Тоа може првите години,потоа е друг филм.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Искреност 96%.
Тие 4% или подоцна ке ги кажам или ке си останат во мене.И тоа се обично ситници.
Кога љубиш,искреноста доаѓа сама по себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom