Па, ако стварно таа личност ги сака, тогаш нема за што да се плашат...ќе ги разбере:wink:Никој не е искрен. Најмалку пратнерите во врската. Зошто? Се плашат дека доколку навистина признаат што и како мислат ќе ја изгубат личноста што е со нив.
Какви се тие лаги од досада, а какви оние кои не се препорачливи? Пример?Нема такви ... факт е тоа.
Секој крие нешто, барем некоја мала ситница.
Се е ок додека тоа се работи кои треба да се скријат, кои не е препорачливо да се знаат, но штом почнат лаги онака од досада и слично тоа е веќе претеризам. А се дешава тоа .. често.
Какви се тие лаги од досада, а какви оние кои не се препорачливи? Пример?
И која е разликата помеѓу првите и вторите?
... и слични на нив.Very Nice Girl напиша:Осеќаш дека е малку монотоно, па ќе измислуваш филмови како си го истепал маалскиот манијак.
Вистината кад тад излага на виделина, прије или касније.Имаш де у воведниот пост .. лаги како:
... и слични на нив.
И не реков дека има не-препорачливи лаги .. туку вистини кои не би требало да се знаат или кои би било подобро да се прикријат .. онака некои банални работи кои кога би ги знаеле би не извадиле од кожа и би се налутиле.
едит: разликата е што едните се поради чалам(во овој случај) или не знам што .. а вторите да не дојде до поситна кавга/беспотребна љубомора/слично поради ситници.
Ти вика:Имам влажни соништа со твојот најдобар пријателПа, ако стварно таа личност ги сака, тогаш нема за што да се плашат...ќе ги разбере:wink:
Замисли партнерот да може се да ти каже без да те повреди.Замисли да си човек кој може да слушне се' што другата страна го помислила или направила.Замисли да има совршена врска,совршен пар а ти си дел од него.
А сега освести се...
Има голема разлика помеѓу она што партнерот го помислил, и она што го направил. Пример, неверство, доколку го признае најверојатно се кае, а доколку дознаеме од трето лице би било далеку поболно и верувам би дошло и до прекин на врската..Ти вика:Имам влажни соништа со твојот најдобар пријател
Ти и викаш:Некогаш на моменти си ми толку досадна што ми иде да те траснам од земја.
...како ќе се разберете,те молам објасни?![]()
Тоа е во ред дека има разлика од помислување и на дело.Но темата прашува дали има искрени партнери:Има голема разлика помеѓу она што партнерот го помислил, и она што го направил. Пример, неверство, доколку го признае најверојатно се кае, а доколку дознаеме од трето лице би било далеку поболно и верувам би дошло и до прекин на врската..
За да бидеме искрени треба да кажеме буквално се што ни е во мозок.Тука влегуваат и симпатии кон колега и изрази од типот „досаден си аман заќути“ и здебелен си како слон,другар ти е многу згоден,не џвакај на тој начин ми се блуе,изми си ги нозете,некогаш си многу грд итн.Лажеме од различни причини.
Да се извадиме од некоја ситуација, еве не ти се искача вечер со него, па ќе излажеш дека ти цркнал стаорецот и наместо да си тагуваш по дома ќе се журкаш у комшии.
Да се направиме интересни. Осеќам дека е малку монотоно, па ќе измислуваш филмови како си го истепал маалскиот манијак.
Да се упуцаваме. ‘‘Лелеее како ти стојат фармеркивеее...‘‘ А си свесен дека крца телевизорот од сите страни.
И други разно-разни причини.
Ќе знаеш дека е љубов кога реалноста ќе биде конечно подобра од сништата. :wink:Ти вика:Имам влажни соништа со твојот најдобар пријател
Ти и викаш:Некогаш на моменти си ми толку досадна што ми иде да те траснам од земја.
...како ќе се разберете,те молам објасни?![]()
Не верувам во љубов исполнета со страст која ќе ти ги тргне соништата во долг временски периодЌе знаеш дека е љубов кога реалноста ќе биде конечно подобра од сништата. :wink: