Најплатен фудбалер во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата tufekciev
  • Време на започнување Време на започнување
Blerim Guxhufi so drugite igraci na Shkupi se Naj platenite igraci vo Makedonia onie godisno zemat po 0 denari a kamoli Evra da zemat

vajs vo vardar zimase 95.000evra godisno i vo metalurg sega zima tolku, suat zendeli vo skendija ima 100.000evra godisna plata, vandair ima 120.000evra godisna plata, boban jancevski 55.000evra itn vo makedonija vo golemite klubovi dobro se zarabotuva

Оуууу ова сварно напумпано кој ти кажал за воа кажи му дека врска нема какви се овие суми бре што ви е вас па во нашиов фудбал македонски најголема фиксна плата не преминува од 3000 евра.Миро Вајс во Вардар не зема ни скршен денар туку доби стан од Тифун кој подоцна му беше одземен со заминувањето на Трифко од Вардар така да ништо не земал а и сега во Металург не верувам да зема повеќе од 2000 до 2500 евра според играта која ја покажува не заслужува ни 500 евра да зема.Е сега незнам како е ситуацијата со Работнички али мислам и они дека не се расфрлаат многу со големи суми. Шкендија е приказна по себе не сум доволно информиран за тој клуб така да ќе останам воздржан околу тоа прашање.:helou:

незнам за другите ама Вандеир да зема 120.000 евра во работнички тешко буџет имат ваљда 300.000-400.000 евра ако се знај дека металург имат наголем буџет околу пола милион така да не вервам моја проценка околу 60.000

Zendeli na pocetok barase 120 000 evra godisno,no potoa se dogovorija za 100 000.Od sigurni izvori vi kazuvam:smir:

Тие што ја финансираат Шкендија или не се арни,или не знам....па МЕнсур Куртиши во Магна(прва лига Австрија)зема по 10.000 евра...

Инаку додека Јордан АНдреев беше финансиер на БРегалница играчите земаа од 250 евра до 1000 - 1300 евра

Абе дечки, кој ке ти знае плати на македонските фудбалери, тие се кријат ко државна тајна.
Џабе темава си ја отворил, ке биде само пукање у празно!:toe:

Убаво рече дека ќе се плука во празно.
Дури ни фудбалерите меѓу себе не знаат кој колку зема.
Очекувам сега некој да каже дека му е другар на некој другар на Вајс, Вандаир, Ибраими .... па од „прва рака“ дознале. Е тоа се најголемите извори на лаги. Тие меѓу себе си прават филмови кој колку зема. Лажат. Си ги качуваат цените. Седат по цел ден на кафиња и си прават филмови еден на друг. Верувајте проверена работа.

незнам за другите ама Вандеир да зема 120.000 евра во работнички тешко буџет имат ваљда 300.000-400.000 евра ако се знај дека металург имат наголем буџет околу пола милион така да не вервам моја проценка околу 60.000

Имаше еден пост погоре, дека Вајс зема 95.000 евра. Проверена информација, нели. Јас би сакал сите да земаат толку, ама некако нема логика.
Со буџет од 500.000 евра, еве и 700.000 нека е, ако му дадеш на Вајс 95.000 скоро исто толку треба да им дадеш и на Илијоски, Велковски, Ј.Трајчев, странците ..... и нема да ти останат пари да платиш сметки за вода.
Јас не верувам дека некој зема повеќе од 40.000 годишно.
Буџетот на Металург можеби е голем, ама не оди целиот за плати на фудбалерите и тренерите. Пред секој натпревар околу 20 души одат во Continental една вечер * 33 кола. Две и пол недели беа на Златибор. Два оброка на ден им плаќаат на 25 фудбалери. Сето ова е откако дојде Ѓоре.
Кога ќе собереш за цела година, се добива голема бројка. Затоа не верувам дека има фудбалер што зема 90.000 евра.

Ја колку што разбрав од чаршискиве муабет најплатен играч у Мак Првенство е Vandair и земал 60 000 евра годишно. А тоа за Зендели дека зема 100 000 евра е научна фантастика, и тоа за втора лига на македонија праемо муабет

Ја колку што разбрав од чаршискиве муабет најплатен играч у Мак Првенство е Vandair и земал 60 000 евра годишно. А тоа за Зендели дека зема 100 000 евра е научна фантастика, и тоа за втора лига на македонија праемо муабет

kako naucna fantastika izgleda momentalniot tim na VTOROLIGASOT Shkendija,no u stvari e realnost.Zendeli,Emurlahu,Sali,Glavevski,Cuculi,Zekirja Ramadani cudno e da ovie igraci "gubat" vreme vo vtora liga taka li? Dokaz deka ne se raboti za nikakva naucna fantastika:smir:

kako naucna fantastika izgleda momentalniot tim na VTOROLIGASOT Shkendija,no u stvari e realnost.Zendeli,Emurlahu,Sali,Glavevski,Cuculi,Zekirja Ramadani cudno e da ovie igraci "gubat" vreme vo vtora liga taka li? Dokaz deka ne se raboti za nikakva naucna fantastika:smir:
Точно дека има нешто што ги примамило да одат во Шкендија и да играат во втора лига, односно точно е дека им се понудени повеќе пари, ама не е точно дека им даваат толку многу како што тврдите вие

знам дека најскап трансфер е савич од победа во вардар 15 000 евра:nesvest:

Точно дека има нешто што ги примамило да одат во Шкендија и да играат во втора лига, односно точно е дека им се понудени повеќе пари, ама не е точно дека им даваат толку многу како што тврдите вие

Da Suat Zendeli ima dogovor za edna godina da zeme 100.000 evra...

A Emurllahu samo za 6 meseci ima dogovor i za toa vreme ke zema okolu 20.000-25.000 evra...

Glavevski 15.000...

знам дека најскап трансфер е савич од победа во вардар 15 000 евра:nesvest:

e greska si ima uste poskapi transferi...

Emini i Memedi koga zaminaa od SHKENDIJA klubot dobi 90.000 za dvajcata...

Ismaili koga od SHKENDIJA zamina vo Makedonija Gj.P ne znam bas sigurno no mislam bese okolu 30.000 ili nesto pomalku

Да де, не земаат ништо...онака од срце играат за клубот.

Добро де што се правиш паметен, па стварно не зимаат ништо, ретко кога има даваат по едно 50 евра али тоа е секој втор месец или пак поретко.

А за еден играч од Металург кој впрочем е и повремен младински рептрезентативец(името нема да го кажам) зима 1000 евра плата и плус бонуси, али сезонава не направија ништо овие за да зимаат бонуси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom