Најчудното прашање EVER!

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Па никој нема да каже воопшто дека е 0 степени, а утре ќе биде дупло поладна, ама ете, чудно било прашањето и никој немало да го знае одговорот:)

Одговор на твоето- двајца, пилот и копилот :)
А автопилотот и стјуардесите? :D

Па никој нема да каже воопшто дека е 0 степени, а утре ќе биде дупло поладна, ама ете, чудно било прашањето и никој немало да го знае одговорот:)

Одговор на твоето- двајца, пилот и копилот :)

А стјуардесите, стјуардите? :vozbud:

Почнавте странски да зборите -.-:

Двајца и тачка!

Дупло поладно:tapp:
не е лошо насловот на темава да се промени во најглупаво или најнесмислено прашање:nesum:

јасно ми е тоа...туку кои метеоролози би соопштиле или би кажале временска прогноза во келвини и зошто воопшто би се мачеле да го кажат тоа така... вака кажано нема логика нели :) освем ако не го прочиташ во учебник по физика по што келвиновата скала сама би се појавила во главата.

Инаку кога сме кај чудни прашања...

Авионот слета на аеродромот, колку патници имаше во авионот? (прашање од математиката за 3то одделение - мое време :))

најмалку еден :toe:

па едноставно бе... ке претвореш у келвини и ке пресметаш....
а за чудно прашање те ти едно - шо е постаро кокошката или јајцето :)

едит- гледам превариа ме

старо е ова на зевзек го имаше одговорот
значи според анштајновата теорија јајцето е постаро а според теоријата на буш кокошката е постара па сега на кој мислиш да му веруваш од тебе зависи....

за да има кокошка, треба пред тоа да има јајце....а за да има јајце, треба пред тоа да има кокошка која ќе го снесе... така да врти сукај..нема логичен одговор :icon_mrgr...парадокс:toe::icon_mrgr

Одговорот на тоа прашањето се температурата не е -163,5 К. Не е ниту 0. Нема вистински одговор. Прашањево е поставено во темата загатки, и во постарата тема Математика + Логика.
Јас изнапишав еден реферат, ама не го пратив, долг е, никој нема ни да го прочита. Џабе сум пишувал. Сум немал и јас поарна работа. Еве скратено.
Самото прашање е релативно, а со тоа и одговорите се релативни.
Се вели дупло поладно од вчера. Ама поладно од што? Според кој критерим дупло поладно? Дали според келвинова скала која е најлесна за пресметки. Ама така се добива ектремна температура. Дали спроед Целзиусова скала. Ама така иди 0/2=0
Или фаренхајтова. Во прашањето не е кажано, па така можи само да се претпоставува. Покрај 3те скали, има и друг критериум, човечкиот. Човек може да рече дека дупло потопло, а температурата се кренала само 10 степени целзиусови/келвинови. И тој може да се претстави со бројки (пример како некоја функција). Значи би довиле 4 ралзчини модели, секој со своја скала и своја нула. И кој да го избереш.
Од нив најлогичен и најапсолутен е келвиновиот модел (0К одговара на 0 внатрешна енергија. Нема негатинви келвинови степени), ама како што кажав, ако пресметуваш така се добива екстремна темп. Човек веројатно не би го поставил прашањево, а мислејќи на келвиновата скала. Освен ако спремен цел свет да изумри, нека оди наоколу и нека прашува, ако сега е 0, а утре два пати поладно…

А ова за јајцево. Според Теоријата на еволуцијата, јајцето е постаро, и нема никаков парадокс. (а според креационистичките теории, кокошката е постара)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom