Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Велешката е потешка од оловото. Штипјани па се убија од фалење со пастрмајлииве. Нема штипјанец кој барем 10 пати не ми рекол „леле, мора да дојдеш на пастрМАЈлија во Штип“ или „нареден пат ќе ти донесам пастрМАЈлија..“. И што ако ме донесе? Цела стушена, исушена и бајата...

Незнам, мене повеќе ми се допаѓаат понапредните верзии на пастрмајлии од место како „Гризли“ во Лептокарија (Карпош), кај што ја прават со маринирано свинско месо и еден тон кашкавал одозгора. Дури и најголемите велешани кај мене на работа јадат и уживаат во таа пастрмајлија, па затоа ви ја препорачувам и на вас :)

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Едно прашање за тие што пробале пастрмајлија, штипска, велешка (демек некој традиционален рецепт). Дали има пастрма во „пастрмајлиите„ или не? Оти ако нема, тогаш тоа не е пастрмајлија.
Има тоа е и оригиналниот рецепт ама само по порачка дека е поскапа така инаку со свинско ги плескат....

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Нема логика реченицава.
Има логика,ама не го знаеш муабетот...Велес и Штип се оддалечени пол саат,а бидејки Велешката пита е подобра,Штипјани ја купуваат од Велес,и ти ја носат на маса во Штипски ресторан...Затоа се вели дека во Штип питата ќе ти ја донесат на маса дури по 30 минути :)

Напоменувам дека питата не ја носат од Велес и дека не касни пол саат,ова горепишаново е дрн-дрн-јариња...секако измислено од Велешани:)

N

navivacka

Гостин
Абе штипската е прочуена на секаде што се за џабе бунете кога е најубава...сум пробала и таква и таква и дефинитивно штипската е најубава.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Штипската е предобра со луто туршија пиперче по по по

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нема поубава од Велешката :)
Најразлични пити се прават,сите се убави и вкусни,ама како Велешката дефинитивно нема.Таа штипската мене ми е на последно место,после Специјал дефинитивно :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Незнам, мене повеќе ми се допаѓаат понапредните верзии на пастрмајлии од место како „Гризли“ во Лептокарија (Карпош), кај што ја прават со маринирано свинско месо и еден тон кашкавал одозгора. Дури и најголемите велешани кај мене на работа јадат и уживаат во таа пастрмајлија, па затоа ви ја препорачувам и на вас :)
Ме тера на прдење таа од Гризли. :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
После флаша две „Т'га за југ’’ сите ми се убави.:toe::helou:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Во штипската има јајца или нема???
-Ако нема,тогаш нема конкуренција за Велешката...

После флаша две „Т'га за југ’’ сите ми се убави.:toe::helou:
Јас обично пита па вино,ама секој со свои навики нели?:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom