Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81
Ајде јунаци денеска е денот Д...времево е топ значи нема намален крвен притисок,сега еден доручек па се гледаме таму :vozbud:

abe jas kolku sto znam A+ ne e nesto retka grupa i moze polesno da se najde. a inace imam edno prasanje za nekoj sto znae poveke?? Jas imam davano krv i vo kartonceto mi pisuva A1+ toa e isto sto i A+ ili ne ??? ako e isto da dojdam utre iako mn sum slab so krv??????
da da isto e ... samo sto a+ ja delat na a1+ i a2+ (toa se vtoricni podelbi).. sepak osnovata ti e taa a+ :)))

Ајде јунаци денеска е денот Д...времево е топ значи нема намален крвен притисок,сега еден доручек па се гледаме таму :vozbud:
Ќе доаѓаш на плоштад, па да идеме заедно? :)

Неможев да отидам, вчера малце се запив, денес малце поспав и то :(
Следниот пат ќе биде сигурно :)

мене ме спречија сипаниците што ги имав пред десетина дена....ебати среќата... :lut:

Ама јунаци :tapp: ...само Тонинтер,Ацид и јас дававме до 13 00 а преку 150 се пријавија :toe: Димче и Серпико имаа терапија а најкриво излезе за Магде што примала вакцина против заушки ама тоа е :toe:

Ц ц ц... :), да беше вторник или среда сите средношколци ке идеа, оти ке земаа и еден ден одмор.

Од мене едно кесиче:smir: (На Бушавиот кесата му ја наплатија 2 ден. ... била од 5 кила:pos2:)

Ех штета што немало многу присутни. Ебате заушките ке отидев и јас да не ме боцнеа...

Бевме јас и девојками, само очекувавме огромна посетеност како што гледавме 160 пријавени :) . Важно имавме придонес во акцијата.

Бидејќи одприлика 3-4 пати годишно се дава еве може да се организираме на 3-4 месеци да се оди на крводарителство.

Вакцинацијата против заушки заеба работа малку, ама без разлика, акцијата беше повеќе од успешна.
На крај беа собрани околу 25-30 единици од нови крводарители, и 5-6 од регуларни крводарители. Акцијата и тоа како има голем придонес, токму поради перидот на вакцинација, кој ќе ги остави резервите на крв на минимум... Ви благодарам на сите за учеството во акцијата.

Вие што дававте првпат, не беше страшно, нели? :)

Точкест, ти бар јави се дека не планираш да даваш. Нема да те караме... :)

Не ме пуштија да дарувам заради вакцината,морало да поминат 20 дена...:( срце ми скршија..Ама рекоа дека можам да одам во црвен крст кога и да сакам,така да ќе си надокнадам за 20 дена:)

Инаку,да Некст тајм ја поддржаа акцијата и даруваа крв.

P.S.I have a crush on the doctor:wub:

Јас за жал не успеав да стигнам, веќе 3 и кусур ме фати, ама тоа е сеа...
Апелирам што почесто да се прават вакви акции, од крв никогаш доста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom