Зошто жените сакаат уметници?

Види кој најмногу ебе, покрај директорите и политичарите. Тоа се некои кои ги има на телевизија, најверојатно себеси прокламирани и прифатени од останатите како уметници.

Овде кЉучен збор е славна личност,не уметник.

Овде кЉучен збор е славна личност,не уметник.

Е баш тоа се обидував да го кажам низ нешо као 10 поста до сеа.

Уметник/неуметник у случајот кој Никола го спомиња е тотално небитно.

Битно е слава=моќ.

А, истото, женските се склони да го проектираат, односно бараат кај своите партнери, затоа што (пред се, поради тлачењето низ историјата) не им било дозволено сами да се изборат за слава, односно да имаат моќ, па и денес нив ги комепензираат, по инерција, преку својот партнер.

Битно е слава=моќ.

.

Добро ај.. гледајте ја темава некои од вас како.. Зошто девојките сакаат уметници за кои се надеваат дека ќе бидат успешни.
Како што споменав најверојатно потенцијалот е тој кој ги пали.
Но неретко е и самиот порив за неортодоксност кој има некое влијание.
Сепак, се надевам, не е се во слава.

Битно е слава=моќ.

А, истото, женските се склони да го проектираат, односно бараат кај своите партнери, затоа што (пред се, поради тлачењето низ историјата) не им било дозволено сами да се изборат за слава, односно да имаат моќ, па и денес нив ги комепензираат, по инерција, преку својот партнер.
Компезираат?о0
Што збораш бре ...стварно :????
Клучен збор способност...
Бираат асални гени аман, кој е најспособен тој има најголем избор за ебење вечерва.
Заклучок од дикусијава за да не го должиме ко допуна на сево ова што го кажа ада
Не е важно која етикета ја носи мажот уметник,директор, рандом занимање. Важно е: да биде способен да заработи пари и успешен .
Се останато е рподавање демагогија

Прашање за викторгг ти знаеш колку сум луда дали тоа ме праи уметник?

Добро ај.. гледајте ја темава некои од вас како.. Зошто девојките сакаат уметници за кои се надеваат дека ќе бидат успешни.
Како што споменав најверојатно потенцијалот е тој кој ги пали.
Но неретко е и самиот порив за неортодоксност кој има некое влијание.
Сепак, се надевам, не е се во слава.

Затоа што поинтензивно се имам движено во такви кругови, пак ќе кажам дека НЕ сум забележела како девојки особено се палат на уметници.
Всушност, почесто сме во затворени во свои некои си алтернативни кругови, каде и нема многу избор на фуфици и глава-боли цури, туку останува некако "алтернативата" да се меша измеѓу себе.
Понатаму, нема ни некоја особена неортодоксност. Можеби, вака пороцентуално, повеќе алкохол/наркотици и мањак дневна рутина...али кај успешните уметници ни тоа не е така...тие се прилагодени на корпоративниот свет кој бара трезвеност, амбициозност, агресивност...онака, предузимачки дух својствен и за менаџерите.

Конечно, ако некоја уметничка гранка ќаруе највише женски, онда тоа е драмската/кинематографската.
На глумци/режисери дефинитвино паѓаат.
Али тука е славата клучниот момент. Или барем ветувањето за слава.

Конечно, ако некоја уметничка гранка ќаруе највише женски, онда тоа е драмската/кинематографската.
На глумци/режисери дефинитвино паѓаат.
Али тука е славата клучниот момент. Или барем ветувањето за слава.

На времето имаше едни 2-3 места, едното беше Балет, другото мислам Ван Гог,третото Маракана. Е таму доста пичиња имав сќарено со муабет, кој не беше без основа, но немаше ни некоја оправданост.
Сега, како потивок човек без многу кеш, тие како студент ми биле алтернативите.
Сега не знам како е, но млад човек да дојде до пичка, дефинитивно моето искуство му го препорачувам, особено во она, да се претставува како уметник.
Тоа беше сосема настрана од мојот друг живот како член на профитабилна НВО, каде самото тоа што имаш чест да претставиш некоја програма си најголем шизик и нема пиче кое не те посакува.
За повеќе од истото понатака.Сега сме кај уметниците.
Уметниците кои знаат да се пласираат ебат повеќе од сите. Пред очи ми ја изебаа онаа Верица од Караула, а баш ми беше меракот по неа.

Битно е слава=моќ.

Паметно,жена шо ги сфаќа жените.

Уметниците кои знаат да се пласираат ебат повеќе од сите. Пред очи ми ја изебаа онаа Верица од Караула, а баш ми беше меракот по неа.

Секој кој знае себе да се пласира себе си, може да легне многу цури.
А, за тоа е потребно да го опипаш и нејзиниот интерес, односно да знаеш каква приказна да пласираш.

Така, некоја добра цура, која искача на ин места и која преферира злато и клучеви од кола, макар и ко втор Пикасо/ Спилберг да бидеш нема да ја занимаш.

Уствари, на некои цури, приказната креативен сум, боем сум, талентиран сум и ветувам блиска иднина, може да и биде одбивна.
Не и дава нишо опипливо, не и нуди сигурност.

едит: Фино е и да се нагласи дека ваквите приказни палат само за една вечер/многу кратко.
Конечно, дефинитивно, не една цура преферира љубов кон некој, која нема да биде условена од тоа што професија има/колку е моќен или од останати надворешни/статусни симболи.

Od ljubov ne se zivee
od pari se zivee
bez pari ko bez kur
znaci zenite se kurvi
posto ne im treba kur
nego pari
porasnete veke ednas
steknete iskustvo
ko taa idiotkata
ili marsovkata
isti kurac!

извини и ти се осмелуваш да употребиш оваков речник...аферим бре аферим ти личи....срамота:tapp::tapp::tapp:

Сине :)
.
И се влажнам на синоними како моќ и способност а не уметност.

чекај малце нели е малце садистички и на крај краеви велите рамноправност а овде моќен партнер,јас материјалниот аспект не го негирам но ај да погледнеме од другата страна зарем не е уметникот МОЌЕН со својата умешност сосвојата експресија на емоции со дарбата да насмее луге да влијае на нивното мислење,не се моќни само директорите значи ако директорот прави профит има мерцедес те вози а е шутрак шо не знае муабет да направи што ако му е моќта,а секако има и уметници ккои пак не се комуникативни но сакам да кажам дека и уметниците се МОЌНИ во својата сфера директор не може со уметник и обратно а сега зошто повеќе одат жените по познати личности или директори богаташи,тоа е резултат на материјализацијата и роботизацијата на опоштествената свест во глобала.

чекај малце нели е малце садистички и на крај краеви велите рамноправност а овде моќен партнер,јас материјалниот аспект не го негирам но ај да погледнеме од другата страна зарем не е уметникот МОЌЕН со својата умешност сосвојата експресија на емоции со дарбата да насмее луге да влијае на нивното мислење,не се моќни само директорите значи ако директорот прави профит има мерцедес те вози а е шутрак шо не знае муабет да направи што ако му е моќта,а секако има и уметници ккои пак не се комуникативни но сакам да кажам дека и уметниците се МОЌНИ во својата сфера директор не може со уметник и обратно а сега зошто повеќе одат жените по познати личности или директори богаташи,тоа е резултат на материјализацијата и роботизацијата на опоштествената свест во глобала.
Тоа е оној инстинктивен, базичен начин на селекција на партнер (порано тоа било најмускулестиот/најуспешен тип у племето, денес е оној со најдобра кола/други опипливи статусни симболи).

И тоа е онаа базична, "примитивна" моќ, која ја убедува жената дека тоа е партнер кој ќе овозможи сигурна иднина за нејзе и нивното потомство.
Пошо неговата моќ е опиплива, мерлива...кола, рачун у банка, број на "поданици".
Кај уметникот го немаш најчесто тоа.
Затоа и тој не се смета за моќен на таков начин. Тој има идеја, талент, способност...али тие не се јадат и не ранат деца.

Но, сепак, има моќ која е посуптилна и која знае да биде многу посуштинска(па, и поголема) од онаа на директор на некоја корпорација.

П.С
Иронично е што жените сеуште очекуваат моќ од мажот, а истовремено сакаат да бидат рамноправни.

Тоа е оној инстинктивен, базичен начин на селекција на партнер (порано тоа било најмускулестиот/најуспешен тип у племето, денес е оној со најдобра кола/други опипливи статусни симболи).

И тоа е онаа базична, "примитивна" моќ, која ја убедува жената дека тоа е партнер кој ќе овозможи сигурна иднина за нејзе и нивното потомство.
Пошо неговата моќ е опиплива, мерлива...кола, рачун у банка, број на "поданици".
Кај уметникот го немаш најчесто тоа.
Затоа и тој не се смета за моќен на таков начин. Тој има идеја, талент, способност...али тие не се јадат и не ранат деца.

Но, сепак, има моќ која е посуптилна и која знае да биде многу посуштинска(па, и поголема) од онаа на директор на некоја корпорација.

А после жените се прават модерни.

Знаев дека треба да сум билдер или шахист а не уметник.

А после жените се прават модерни.

Знаев дека треба да сум билдер или шахист а не уметник.
На ист принцип и машките паѓаат на жени со испрчен гз, кукчиња и цицки, кои многу се смешкаат и трепкаат, а малку зборат.
И тоа е таков базичен принцип на селекција.
Као има карлица за да раѓа, има цицки за да рани, покорна и трпелива е...таман за мајка и таман за да ме чува и мене.

Среќа, не сме само гол инстинкт. Имаме и други потреби па изборот не секогаш се сведува на "примитивни" предуслови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom