Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Реј :)

--- надополнето ---

едит

Среќен роденден БРУМА!!!

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Добро бе ова докториве наши знаат ли што работат бе!!! Цело време го пуштаат на тренинг не доволно опоравен и послем пак се повредува, епа нормално е тоа! Ако продочжи вака со повредиве го ебавме ежот!!!

--- надополнето ---

Да се надоврзам на дискусијата околу Абрамович и авторитет на Анчелоти.
Хедхантер велиш дека Роман е крив?
Зошто е крив? Затоа што инвестираше милијарди и од просечко-клуб направи гигант? За тоа ли е крив?
Роман е најмалку крив и на него најмалку треба да му се наоѓаат замерки, човекот инвестираше многу дури и премногу и многу малце му вроди тоа со плод.Имаме преплатени играчи, преплатен персонал полн со имбецили.
Лошите резултати се должат само на нашиот драг и гомнарски кадар на играчи, со се управа и на чело со нашиот тренер.Не е лош Анчелоти во фудбалски смисол, со поставеност на играта и тактиката, лош е затоа што молчи и само климнува со главата и ја поздравува секоја управата на Челзи а знае дека точно колку неизбалансиран тим имаме и во какви грешки одиме.
Оваа сезона е најлоша од како дојде Абрамович, со најлош тим.
Како што кажа нашиот драг и ценет ФантомХ, магла је око нас, а веќе почнавме да се губиме.:toe:

--- надополнето ---

Даворе нема шанси МекЕхран да заигра прв тим, не додека е Анчелоти тренер, тој ги спрема за џокери како се понаша до сега а не за идни столбови на игра на ЧелзиФК.
Краткорочни планови крои Анчелоти и е кратковиден очигледно, шо би рекла мојата професорка по деловно.
Е затоа јас си го поштувам Жозе Мурињо највише! Зашто чоекот има цврс став и увек е своеглав, а во најголем дел од случаите е во право!
Јес да Анчелоти е добар тренер и тактичар, тука немам приговор, ама нас ни треба тренер со цврс став, а не само марионета која ја управуваат некој од челните луѓе на Челси! А такви денес се се поретки и поретки! :(

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Јунајтед повторно киксна.Сега е шансата за +6.

F

fantomX

Гостин
Па каква друга корист имаме од Анчелоти тогаш?
Да го научи Дрогба да дрибла, колку-толку. Да го научи Калу да погодува празен гол, колку-толку. И така натаму, итн, итн.... Или конкретно, да ТРЕНИРА, а не да МЕНАЏИРА.

Многу фино кажа, тренер, не менаџер. Тренерот само ги тренира и поставува играчите, но нема глас во носењето играчи и слични работи...
Има глас, како не. Само ни одблиску одлучувачки.

Лампард пак се повредил на тренинг :vozbud::vozbud:
Не гледам причина за возбуда. Освен тоа шо нашиот МекЕки сигурно останува на клупата и понатамууу!!!!! 11 11!! :je:

Според мене проблемот е Абрамович.
Кај ќе стигне се меша.Зато и замина Мурињо.Тој само нека фрли некоја пара и нека молчи.Јасно тоа дека сака добро за тимот,но тој да одлучува кој ќе дојди кој ќе замини..е каде така ( Шевченко,Балак итн...)
Мора и тренерот да има малце авторитет.Дебелиот нема ништо,ама ништо од АВТОРИТЕТ.А и неможи да има.Зошто?Затоа што тука е другарот Романчо Абрам.
Не е проблемот Абрамович, проблемот се навивачите шо не сфаќаат како стојат работите, ко тебе конкретно.
Ај пред пак да почнувам да разглабам едно исто по милионити пат, кое очигледно само Бластер го разбра досега, прочитај го коментаров кој го сретнав во коментарите на Дејли Меил:
Managers manage, Coaches coach, players play. Owners put their necks as well as their money on the line (some of them anyway), make decisions, pay the wages and, for good or bad, are ultimately held to account.
Mr. Ancelotti will not be fazed, or feel undermined, by this episode - he's used to it. It's the way things are in his home Country and in most foreign Leagues. Who's to say we're right here and they've all got it wrong ?.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1329115/Ray-Wilkins-mystery-Chelsea-boss-Carlo-Ancelotti-hails-friend.html#ixzz15AuNcuJW

а зошто го отпуштија реј? не сваќам
Нема потреба да сфатиш, ако требало, немаше Гурлај да изнеси само едно бедно формално соопштение за јавноста - единствено тоа ми смета во целиов случај, инаку верувам дека клубот има конкретни причини зошто Вилкинс заминува.

За секс се потребни двајца,за расправија се потребни двајца,за диалог се потребни двајца,за тепање се потребни двајца,за пријателство се потребни двајца.Како очекуваш резултати,кога едниот е вклучен во ``системот``, другиот не е.
Како можеш да очекуваш резултати кога Роман,даваше ли даваше,а овие кретениве на терен не даваат ни осмина од тоа што го има дадено Роман до сега.Да бев на негово место до сега Анелка,Фереира немаше да играат во Челзи.Да бев на негово место немаше да им давам плати астрономски,туку ќе им ги скратев тродупло и секој според заслугите.Бонус за тој што игра брилијантно од меч во меч.Како сакате да не се меша Роман и да вложува уште кога дебиливе си играат курташак.
Кој не е вклучен во системот? Абрамович?! Кај живејш бе чоек? Ова можеше да ти држи вода пред 5 години, па и 4. Сега не.

Е затоа јас си го поштувам Жозе Мурињо највише! Зашто чоекот има цврс став и увек е своеглав, а во најголем дел од случаите е во право!
Јес да Анчелоти е добар тренер и тактичар, тука немам приговор, ама нас ни треба тренер со цврс став, а не само марионета која ја управуваат некој од челните луѓе на Челси! А такви денес се се поретки и поретки! :(
Да, пошто неговите способности се појќе менаџерски отколку тренерски. За разлика од Анчелоти.

--- надополнето ---

П.С.: Иако смрдат надалеку, се уште немаат ниеден пораз. Дали конечно разбираме зошто Манчестер Јунајтед е најдобрата екипа од сите англиски сезонава?

Член од
31 март 2008
Мислења
2.581
Поени од реакции
1.887
сум ви кажал ли дека јунајтед ми е омилен тим? да. омилен. секогаш кога не победува го сакам повеќе од челзи. озбилно

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
fantomX

Никој не може да знае како стојат работите.Од каде да знам јас какви мучки прави Абрамович или некој друг.
Се додека е Абрамович во Челзи,кој и да дојде во кормилото на Челзи нема да има авторитет.

A

Auditore

Гостин
4 имиња за наследник на Реј Вилкинс
Мислам дека сите 4ца се добри, моја желба е да дојде Малдини, пример за играч е бил отсекогаш вистинска легедна а заедно со Анчелоти сигурен сум дека ќе можат да направат голем успех.
Инаку не поврзуваат со трансфер на Вучиниќ у јануари.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Да своеглав беше.И затоа замина...
Нека дојде кој сака кај нас...и Фергусон да дојде џабе.Ќе биде само марионета и ќе управува како што ќе му речи Роман.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Carlo Ancelotti anticipates that when a decision is made on the make up of his coaching team, any fresh appointment will come from within the club.
In the wake of Ray Wilkins's departure there has been plenty of speculation over the future assistance the manager will receive but he is dismissing some of the names that have been suggested in print.
'No decision has been made but I think we will take a name from the club and not from outside,' Ancelotti said.
'I read in the newspapers about [Paolo] Maldini, [Filipo] Galli, [Gianfranco] Zola. It is not true. I want to speak with the club and we will take the decision together but I am sure it will not be an Italian.'
Another name put forward by the papers is Michael Emenalo who has been at Chelsea since 2007.
'Michael Emenalo is doing a fantastic job as head opposition scout and he is already working very close to me. He is already an assistant,' explained Ancelotti who is not new to backroom staff changes. Similar happened when he was working in Italy and he is confident the Chelsea boat won't be rocked unduly.
'We will maintain the same type of training, we don't want to change. We have the possibility to maintain how we worked last season. The staff is able to maintain the same job without Ray.
'I have experience in football. Sometimes clubs take these decisions but with experience we move on and we maintain focus.'
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2218404,00.html

F

fantomX

Гостин
fantomX

Никој не може да знае како стојат работите.Од каде да знам јас какви мучки прави Абрамович или некој друг.
Се додека е Абрамович во Челзи,кој и да дојде во кормилото на Челзи нема да има авторитет.
Да своеглав беше.И затоа замина...
Нека дојде кој сака кај нас...и Фергусон да дојде џабе.Ќе биде само марионета и ќе управува како што ќе му речи Роман.
Ај читај уште еднаш:
Managers manage, Coaches coach

На кое кормило да дојди тој „кој и да дојди“? Шо не ти е јасно уште? Како да ти објаснам дека очигледно Челзи не функционира на типичен британски начин, дека тој „менаџер“ (Анчелоти моментално) е всушност само тренер и неговиот единствен авторитет треба да е врз играчите за време на нивните обврски кон клубот (тренинзи и натпревари) иако ти очекуваш тој да го „дрма“ клубот? Барем официјално, хиерархијата на Челзи е таква да „дрмачи“ се Рон Гурлај и Френк Арнесен - еднио појќе гледано од бизнис-страната, другиов појќе гледано од спортската страна. Реално? Ко шо кажа, не знаеме, можи да е Абрамович лично, а можи и да се тие двајцата ко шо си се и официјално. А можи и да се тројцата заедно. То е то. Играчите? Затоа така се викаат, играчи - нивна работа е да играат. А не ко некои дебили шо коментираат на дејли меил, незадоволните играчи од заминувањето на Вилкинс да си оделе своеволно. Едноставно треба да разберат дека нема недопирлив, дури ни Анчелоти, а уште помалку тие самите. Прв Лампард вака, ко кандидат, и за аут и за женење.

Инаку не поврзуваат со трансфер на Вучиниќ у јануари.
Ќе биди. :tv:

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Да го научи Дрогба да дрибла, колку-толку. Да го научи Калу да погодува празен гол, колку-толку. И така натаму, итн, итн.... Или конкретно, да ТРЕНИРА, а не да МЕНАЏИРА.

Има глас, како не. Само ни одблиску одлучувачки.

Не гледам причина за возбуда. Освен тоа шо нашиот МекЕки сигурно останува на клупата и понатамууу!!!!! 11 11!! :je:

Не е проблемот Абрамович, проблемот се навивачите шо не сфаќаат како стојат работите, ко тебе конкретно.
Ај пред пак да почнувам да разглабам едно исто по милионити пат, кое очигледно само Бластер го разбра досега, прочитај го коментаров кој го сретнав во коментарите на Дејли Меил:
Managers manage, Coaches coach, players play. Owners put their necks as well as their money on the line (some of them anyway), make decisions, pay the wages and, for good or bad, are ultimately held to account.
Mr. Ancelotti will not be fazed, or feel undermined, by this episode - he's used to it. It's the way things are in his home Country and in most foreign Leagues. Who's to say we're right here and they've all got it wrong ?.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1329115/Ray-Wilkins-mystery-Chelsea-boss-Carlo-Ancelotti-hails-friend.html#ixzz15AuNcuJW

Нема потреба да сфатиш, ако требало, немаше Гурлај да изнеси само едно бедно формално соопштение за јавноста - единствено тоа ми смета во целиов случај, инаку верувам дека клубот има конкретни причини зошто Вилкинс заминува.

Кој не е вклучен во системот? Абрамович?! Кај живејш бе чоек? Ова можеше да ти држи вода пред 5 години, па и 4. Сега не.

Да, пошто неговите способности се појќе менаџерски отколку тренерски. За разлика од Анчелоти.

--- надополнето ---

П.С.: Иако смрдат надалеку, се уште немаат ниеден пораз. Дали конечно разбираме зошто Манчестер Јунајтед е најдобрата екипа од сите англиски сезонава?
Зашто мислиш дека Мурињо не исто толку добар тренер!? Според мене тој е и едното и другото! Види само како го натера Ето да игра на десно крило минатата сезона. Иако тоа не му е природна позиција, он го натера да игра и го направи успешен во тоа, и затоа освоја 3 титули! A со самото тоа он го направи и подобар играч (според мене), па сега Ето лупа голчиња на секоја утакмица и е според мене клучниот играч на Интер сезонава!!!

В

Вори

Гостин
Утре сакам само три бода,ич не ме боли дали ќе лупнеме петарда или ќе се намачиме.Сакам само победа и да се оддалечиме од Манчестер.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Поентата за тој т.н систем ми беше тоа што,не можеш да очекуваш резултати ако во системот на пример се вклучени 2-ца,а едниот од тие 2-ца дава максимум (Роман со неговото вложување),а друг не дава ни осмина од тој максимум(играчите).Истотиот муабет ми беше и со сексот,расправијата,муабетот,диалогот и останатите алегориски термини.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Иако смрдат надалеку, се уште немаат ниеден пораз. Дали конечно разбираме зошто Манчестер Јунајтед е најдобрата екипа од сите англиски сезонава?
браво фантом сега те свакам и се приклучувам кон твоето мислење

--- надополнето ---

fantomX

види брат не е проблемот до абрамович човекот даде доста пари и сеуште дава 25мил за трансвери се доволни плус тоа им дава ненормални плати на овие нашиве говеда
е сега што нема некој паметен да ги намали тие плати да купи со тие 25мил 4 играчи тоа ни е....
не ни проблем до анчелоти човекот го вади максимумот од играчите што да прави кога на располагање има 15 квалитетни играчи не се тие роботи па ај ке им се испразнат батериите па ја ке ставиме нови
се повеке и повеке ке гледаме влечење по терен од нашите миленици неможе никој да ги изигра сите утакмици во сезона
последица од тоа се многу повреди оваа нова ситуација со лампард а верувајте ми ке има уште

--- надополнето ---

Поентата за тој т.н систем ми беше тоа што,не можеш да очекуваш резултати ако во системот на пример се вклучени 2-ца,а едниот од тие 2-ца дава максимум (Роман со неговото вложување),а друг не дава ни осмина од тој максимум(играчите).Истотиот муабет ми беше и со сексот,расправијата,муабетот,диалогот и останатите алегориски термини.
епа брат ако играчите на челзи не го даваат максимумот незнам кој го дава малку ли ти е што играат по 60 натпревари во сезона

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom