Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас не праам муабет за системот на Мурињо шо играл и како играл ( две крила и еден во срцето на средината два деструктифци и еден шпиц ) .. не сум го прател тогаш Челзи а и не знам многу работи од тоа време само чат пат шо имам прочитано. Јас зборам за прошлата сезона , за нов систем за нов менаџер што го носи за нови идеи, али ете јас ќе ти кажам нешто за Анчелоти чим ти до сеа не си го уочил тоа. Нит у Јувентус , нит у Милан а нит у Челзи игра со крила :( за тоа таа твоја идеја да се оствари е невозможна, затоа што тренерот има свој систем. Али ти тераш некоја твоја лична филозофија и лични желби шо се промените, за жал ако не си приметил.

Може Давор Озил е добар не викам не, само со Србија го глеав не го глеав нит со Гана нит со Австралија. За тоа сакам да го зирнам со Енглезите како ќе се покаже. Баш би ми било мило ако е толку добар и дојде во Челзи и го засили тимот како што треба. А за Вердер дека е најдобар и Диего праеше чуда и шо не за Вердер па кога отиде да игра во поглем клуб и во друга лига се изгуби скроз како сосема друга личност.
Не мислам да дискутирам повеќе околу твоите филозофии,се гледа колку имаш познавање од фудбалот,ДАВОР Озил:tapp:...Мезут се вика друже,Мезут.

Не мислам да дискутирам повеќе околу твоите филозофии,се гледа колку имаш познавање од фудбалот,ДАВОР Озил:tapp:...Мезут се вика друже,Мезут.
:pos:

Ваљда на Давор му се обраќаше и не ставил запирка после Давор, па така испаѓа Давор Озил... :):)

: ))). Му се обраќав на Давор да, моја грешка што неам стаено запирка само не ми е јасно како моеше да помислиш на тоа па уште ме напаѓаш : )) .. дечко ти си EPIC **** ! Да не бегаме од темата и да не влагам у натамошни дискусии со тебе затоа што нема никакво фајде. Само убаво ме насмеа.

Биди ми поздравен.

--- надополнето ---

Челзи играл многу пати без квалитетен деструктивец. То едно, а како второ, ни Есиен не е класичен деструктивец, само неговата разновидност го носи да е најдобар во овој тим на Челзи за то. Шо значи, добро би дошол еден Јаја Туре. Ама јебига....
Анчелоти никогаш не играл со класични крила со Челзи, пошто, едноставно, нема такви квалитетни.

Не зборам јас дали тој бил квалитетен или бил неквалитетен, но стално имал некој што играл на таа позицја ( а Shema777 kажа некоја тактика и состав на средината каде што не е вклучен деструктивец и за тоа го прашав како он тоа мисли да биде изведено но не добив одговор за жал ). Есиен според мене е премногу добар за таа позиција. Знае да повлече страшно добро и знае да покрие страшно добро во одбрана и да прекине брза контра како и да стигне. Сеа што Џон Оби не е ни приближно добар во таа улога но колку моеше чоекот си одигра и го замени достојно секако со помош и од Балак. ( за ланската сезона ).
Можеби нема Челзи квалитетни крила моментално во составот , но ете да речеме и да ги донесат не веруем дека така лесно Анчелоти ќе го промени системот и ќе игра со класични крила.

Не зборам јас дали тој бил квалитетен или бил неквалитетен, но стално имал некој што играл на таа позицја ( а Shema777 kажа некоја тактика и состав на средината каде што не е вклучен деструктивец и за тоа го прашав како он тоа мисли да биде изведено но не добив одговор за жал ). Есиен според мене е премногу добар за таа позиција. Знае да повлече страшно добро и знае да покрие страшно добро во одбрана и да прекине брза контра како и да стигне. Сеа што Џон Оби не е ни приближно добар во таа улога но колку моеше чоекот си одигра и го замени достојно секако со помош и од Балак. ( за ланската сезона ).
Можеби нема Челзи квалитетни крила моментално во составот , но ете да речеме и да ги донесат не веруем дека така лесно Анчелоти ќе го промени системот и ќе игра со класични крила.
Тим не можи без деструктивец. Поентата е колку е тој добар или лош. Челзи со заминувањето на Макелеле нема таков врвен играч, каков црн Есиен кој е офанзивно настроен во глобала, каков црн Оби Микел кој нема ама никаков осет за дефанзива пошто и дојде ко офанзивец (Мурињо и Аврам би ги задавил за Микел, а прво него лично секако).
Ко ќе се додај фактот дека Есиен секој ден е се појќе минато, работата е црна, поцрна од него и од Дрогба заедно. Џон Оби рековме, е гомнар; ем од негојте досегашни тренери, ем сам е глупо самофорсирачко пишпириче кое на терен како топката се приближува до него, тој се приближува до противнички играч само за да ја нема топката в нозе. :kesa:

Крилни играчи кои можат да го унапредат Челзи на тој план се Меси и Роналдо. Ајде, и Рибери нека стој. Нема друг.
Затоа ебан дијамант, колку и Лампард да се мачи племе негово! Само со Давид Силва на пример, на неговиот „врв“, иако се прај проблем и со неговото „дно“ ако замини Деко, безразлика на то шо и Матич има некој талент, дибек е и тој. :toe:

ANELKA SIGNS ON

Posted on: Thu 24 Jun 2010
Chelsea Football Club is delighted to announce that Nicolas Anelka has signed a one-year extension to his existing contract that will keep him at the club until 2012.
The 31-year-old forward said: 'When I first came to Chelsea I wanted to stay much longer than what I did in the past with other clubs.
'It is a big club, you play with big players and I like this club, I like London. There is no need to move anymore and so I am very glad to sign a new contract and I know we will play in big games and win titles. I am very glad.'
Manager Carlo Ancelotti added: 'Nicolas is a fantastic player who has good technical qualities and movement.
'When I was coach at Juventus I wanted to buy him, so it is good now he has signed for me and I think Chelsea is his home. I look forward to working with him for one year more.'
Anelka has appeared 123 times in Chelsea colours, since arriving from Bolton in 2008, scoring 42 goals.
Chelsea TV has an exclusive interview with the forward on Sky channel 421 from 6.30pm this evening, along with the rest of the Blues News.

Со среќа Николче до 2013 година... :zlo:

Сега треба да потпишат нови договори и Деко и Карваљо..па после светсково Фереира.

Со среќа нека му е на Балак...

П.С. Треба уште Хиларио да потпиши нов договор.

Калу постигнал гол против С.Кореа....браво мајсотре...:)

^

Браво за Калу,многу сум возбуден поради неговиот погодок.
Ахххх...убаво велеше Фантомот...Калу ќе праи растур наредна сезона.Ова е само почеток,којзнае кај ќе му биде крајот:vozbud:

Ама добар гол даде,да бидеме реални...:icon_bigg

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom