Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Потпиша нов договор со Андерлехт до 2015.

Фантом@ Каков Бенајун бе.Што ти е.Што ќе ни е отпадок,кој има 30 години,и фактички го бркаат од Ливерпул за да дојде во Челзи.
Може да оди во Виган или Вест Хем,ама кај нас нема што да бара.
Соу ват?

Практично, наместо 8-9, би вредел преку сила 20м

В

Вори

Гостин
20 милиони за 16-17 годишен играч..хммм,ја лично не би дал,иако знаеме дека е голем талент тој Лукаку,ама кој гарантира дека ќе биде добар и све остало?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Плус нема искуство во ЛШ ...:toe:

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
20 милиони за 16-17 годишен играч..хммм,ја лично не би дал,иако знаеме дека е голем талент тој Лукаку,ама кој гарантира дека ќе биде добар и све остало?
А кој гарантира оти Агуеро ќе се вклопи во тимот?
Тој Е добар, Анчелоти може да го направи МНОГУ добар

со 17 години, 190цм, напаѓач, снажен, ЦРНЕЦ, шо повеќе сакате :)

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Вчера и денес прочитав на неколку места дека блиску е постигнување на договор со Шахтјор за Срна.
Би бил одлично засилување доколку Босингва не ја оправи формата по повредата + не би морал Ивановиќ да игра десен бек цела сезона.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ако напрајме трампа Кол - Кака,тогаш Срна ке игра десно,Бане централно( Алекс резерва ),а Босингва лево...

F

fantomX

Гостин
Фантом@ Каков Бенајун бе.Што ти е.Што ќе ни е отпадок,кој има 30 години,и фактички го бркаат од Ливерпул за да дојде во Челзи.
Може да оди во Виган или Вест Хем,ама кај нас нема што да бара.
Па подобар техничар е од големото мнозинство играчишта на Челзи.

На зборовиве на Мурињо...
"I'm happy Chelsea won the title," he said. But please don't compare this Man United with my Man United(со Клеберсон).

"Don't compare this Arsenal with my Arsenal. My Arsenal was a team that won the league without defeat in 2003-04.

"Don't compare this Liverpool with my Liverpool. And don't compare this Premiership with my Premiership."
...би додал само, и тоа во тој контекст....„и не го споредувај овај Челзи со тој кој ти го остај Раниери, ти к***** сине, кој ни остави антиталентиран дебилен тим од старци!“. :toe:

Еве еден коментар, веројатно од Нигериец, ама држи вода (не цел додуша) од кого и да е...
Boys, my dad tells me that Carlo had won the Euro Championship as a player in Milan, won twice as a coach in Milan playing three finals, won with men whose average age was 35 because the club had no money to buy new players. Real begged him to come but the principled man respected his contract at Milan.Carlo is the best. His team plays exciting soccer, even if the are old or average players. On coming to Chelsea he wanted Pato and Pirlo but the club was not willing to buy. Essien, his full backs and more had long injuries, and he turned the Russian average player into a star. Mourino and Fergy jointly spent close to half a billion pounds to win any thing. Carlo and Wenger are the real genuises not these two contractors who must spend to win any thing. Morinho destroyed the skill full Mikel into his defence and counter-attack play. Nigerians will never forgive him for damaging our new Jay Jay into a Makelele.

со 17 години, 190цм, напаѓач, снажен, ЦРНЕЦ, шо повеќе сакате :)
Сакаме техничар, и не црнец. И не нов Дрогба, веќе 6 години (and counting) од оригиналов се доста, не треба уште еден таков.

--- надополнето ---

Ајде приказна, за пред спиење е препорачлива....
http://www.newsoftheworld.co.uk/spor...WISH-LIST.html
...на момент пред очи ми дојде како на Вембли играчите во плаво ги креваат „големите уши“.....и веќе следниот момент пред очи ми дојде делот за постирање коментар на статијата. За лека ноќ.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Ако напрајме трампа Кол - Кака,тогаш Срна ке игра десно,Бане централно( Алекс резерва ),а Босингва лево...
На Срна му е поприродно да игра лев бек - во споредба со Босингва. Како и да е не веруван дека Ешли Кол ќе замине.

На зборовиве на Мурињо...
"I'm happy Chelsea won the title," he said. But please don't compare this Man United with my Man United(со Клеберсон).

"Don't compare this Arsenal with my Arsenal. My Arsenal was a team that won the league without defeat in 2003-04.

"Don't compare this Liverpool with my Liverpool. And don't compare this Premiership with my Premiership."
...би додал само, и тоа во тој контекст....„и не го споредувај овај Челзи со тој кој ти го остај Раниери, ти к***** сине, кој ни остави антиталентиран дебилен тим од старци!“. :toe:

Еве еден коментар, веројатно од Нигериец, ама држи вода (не цел додуша) од кого и да е...
Boys, my dad tells me that Carlo had won the Euro Championship as a player in Milan, won twice as a coach in Milan playing three finals, won with men whose average age was 35 because the club had no money to buy new players. Real begged him to come but the principled man respected his contract at Milan.Carlo is the best. His team plays exciting soccer, even if the are old or average players. On coming to Chelsea he wanted Pato and Pirlo but the club was not willing to buy. Essien, his full backs and more had long injuries, and he turned the Russian average player into a star. Mourino and Fergy jointly spent close to half a billion pounds to win any thing. Carlo and Wenger are the real genuises not these two contractors who must spend to win any thing. Morinho destroyed the skill full Mikel into his defence and counter-attack play. Nigerians will never forgive him for damaging our new Jay Jay into a Makelele.
Читајки го коментаров што си го нашол ме удри некакво разочарување дека нема да купиме ниеден скап/елитен фудбалер во летниов преоден рок, а и во наредните што доаѓаат и дека тимот кој ќе завлезе во фудбалски ветерански години во брзо време ќе биде достоен да се бори само за некое 4то место во ПЛ. Така е впрочем случајот и од последниот поголем трансфер, оној на Шевченко ( добро и Ешли Кол). Ме фаќа носталгија кога ќе ми текне дека ги купував сите весници за да читам секој ден нови шпекулации за фудбалери кои ги бара Челзи, нешто слично како што овие две години се случува со Сити и со Реал. Денес во управата се тресат за зголемување на платата на Џ. Кол за пред некоја година смешни 20 илјади фунти неделно.

Неколку пати оваа сезона изразив срам поради тоа што и покрај квалитативно потпросечните Манчестер ,Арсенал и Ливерпул, неможевме да се одлепиме и рутинирано да ја освоиме титулата.

За тимот на старци кој велиш дека го оставил Мурињо не сум баш сигурен во која насока да ја барам кривицата. Беше оформен тим со веќе прилично фудбалски оформени - Тери, Лампард, Дрогба, Есиен, Робен, Карваљо... кои требаше да ја исполнат единствената тогаш неисполнета цел, Лигата на Шампионите. Кога си замина Мурињо ниеден од овие немаше над 30.

Микел колку што знам требаше да биде замена за Лампард, а Мурињо се обиде да изделка од него деструктивец уште на 18 години...сега можеби никогаш нема да дознаеме дали ќе го бидеше повеќе за офанзивец отколку за дефанзивец.

F

fantomX

Гостин
На Срна му е поприродно да игра лев бек - во споредба со Босингва. Како и да е не веруван дека Ешли Кол ќе замине.

Читајки го коментаров што си го нашол ме удри некакво разочарување дека нема да купиме ниеден скап/елитен фудбалер во летниов преоден рок, а и во наредните што доаѓаат и дека тимот кој ќе завлезе во фудбалски ветерански години во брзо време ќе биде достоен да се бори само за некое 4то место во ПЛ. Така е впрочем случајот и од последниот поголем трансфер, оној на Шевченко ( добро и Ешли Кол). Ме фаќа носталгија кога ќе ми текне дека ги купував сите весници за да читам секој ден нови шпекулации за фудбалери кои ги бара Челзи, нешто слично како што овие две години се случува со Сити и со Реал. Денес во управата се тресат за зголемување на платата на Џ. Кол за пред некоја година смешни 20 илјади фунти неделно.

Неколку пати оваа сезона изразив срам поради тоа што и покрај квалитативно потпросечните Манчестер ,Арсенал и Ливерпул, неможевме да се одлепиме и рутинирано да ја освоиме титулата.

За тимот на старци кој велиш дека го оставил Мурињо не сум баш сигурен во која насока да ја барам кривицата. Беше оформен тим со веќе прилично фудбалски оформени - Тери, Лампард, Дрогба, Есиен, Робен, Карваљо... кои требаше да ја исполнат единствената тогаш неисполнета цел, Лигата на Шампионите. Кога си замина Мурињо ниеден од овие немаше над 30.

Микел колку што знам требаше да биде замена за Лампард, а Мурињо се обиде да изделка од него деструктивец уште на 18 години...сега можеби никогаш нема да дознаеме дали ќе го бидеше повеќе за офанзивец отколку за дефанзивец.
Срна во Шахтор е десен бек сигурно, а во Хрватска десно крило мислам, или централно средина можи да е. 4-4-2 вика оти веќе се е договорено, 20 милиони евра (за играч со договор уште една година, ако е точно, не гледам надеж за опаметување) и 4 и пол по сезона за него. Шахтор вели дека нема никаква понуда од Челзи, а агентот на Срна е воздржан, т.е. ништо не коментира конкретно: „ќе видиме...вака...онака...“.

Мое мислење е дека тоа ќе биди уште следнава сезона. Дрогба цела полусезона игра повреден, веројатно операција; Лампард го гледам за Англија и мислам дека конечно можи да се кажи дека ја имаше стварно најдобрата сезона во кариерата зад себе, дека нема да има следна ко досега; Тери стара приказна, готов е одамна, брзи фудбалери го „шијаат“ ко шо сакаат, дури и не премногу брзите почнаа, ко Милито; останува Калу. :toe:

Срам е како не понижи Интер; па на Тери одма му заборајв за пеналот во Москва, судијата од лани против Барселона нека „се носи“.....кај сака; ама ова сезонава....страшно, неверојатно страшно. Безнадежно, па макар било и со Микел, Калу и Малуда/Жирков на лев бек во составот, место Есиен, врвен Џо и Ешли Кол лево. Па и спремен Босингва десно. Не е срам то во Премиер Лигата, јебига, први сме. ЛШ е огромна брука.

Робен беше заминат. Тука беа Малуда, Калу, новиот Макелеле, „шампионот“ Балак.... Јас ко шо имаш приметено, секогаш се истурував кон Калу и Микел во глобала. Ама веќе ко игравме со Интер, „разбрав“ од „негде“ дека ова бил Мурињов Челзи. Епа кое е негов Челзи овај, тогаш по него, пошто морам по некого, голема е фрустрацијата од таков срам во ЛШ од третата најплатена фудбалска „екипа“ поради што не можиме да донесиме салам играч, зад државите од Шпанија се разбира, и убедливо пред сите други.

Мислам дека е очигледно колку добар дефанзивец е. Млад играч се насоува кон искористување на неговите квалитети, а не на Лампард уште „му оди“ и Оби Микел ајде Макелеле ќе го прајме. Се надевав дека последен во дијамант ќе биди, тука треба и брзо додавање, креативен ум, ама видовме на почетокот, ништо.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
http://www.dailystar.co.uk/sunday/

Десно малку подоле ќе видиме во денешниот весник пишува Guns get Cole on a free..и внатре пишувало као дека во вторник треба да се финализира трансферот...Малку ми е чудно ако Кол отиде во Арсенал знаејќи дека Ферги го посакува, али радо би го прифатил :)

F

fantomX

Гостин
Одамна помина моментот кога последно верував дека Џо Кол ќе има и следна сезона во Челзи. А кај ќе оди? Не е многу битно. Освен ако оди надвор од Англија, шо нема да се случи.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Подобро у Арсенал отколку у Манчестер....и у право е што си оди од Челзи..нон стоп е на клупа..Бар у Арсенал ќе игра повеќе..

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
http://www.dailystar.co.uk/sunday/

Десно малку подоле ќе видиме во денешниот весник пишува Guns get Cole on a free..и внатре пишувало као дека во вторник треба да се финализира трансферот...Малку ми е чудно ако Кол отиде во Арсенал знаејќи дека Ферги го посакува, али радо би го прифатил :)
Ако се однесува до мене би ви го дал одма бесплатно...На клупа е 80% од времето,а во Арсенал мислам дека ќе се вклопи како никој досега.

В

Вори

Гостин
Да се замениме со Волкот би бил задоволен:smir:

F

fantomX

Гостин
И по уште еден натпревар на младиве „енглези“, видов како МекЕкран е единствен од нив кој има елеганција со топка ко шпанциве, кои патем изгубија од „англичанчинава“. Чалоба за неполни 16 години, одлично под притисокот на шпанциве. Честита нека им е титулата!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom