Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.
В

Вори

Гостин
Пирло во сегашна форма или оној Пирло од пред 3 сезони?

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Да идат од твој џеб нема да викаш така.
Знам дека Абрамович си брише газот со пари ама то е то... :uvo:
Абе не идат од мој џеб ама факт е дека дебелиот ќе има околу 100-тина милиони за трансфери, и се ми се чини дека ќе се испонаша ко зимата - т.е. ќе тврди дека не требат промени, и може да земе 1-2 играчи, од кои ни 1 нема да заигра во прва постава.

Со 100 милиони комотно може да се земат 3 супер играчи, од калиброт на Агуеро, Швајнштајгер, Пато, Милнер и сл, а не да се заебаваме со Бенајун (кој за 6-7м и не би било лошо да дојде, иако ќе треба да си оди Анелка или Кол) ама Маскерано бе?

NeSSo

Eminem :)
Член од
13 февруари 2010
Мислења
68
Поени од реакции
1
Читав може и Швајнштајгер да дојде во челзи со некој србин Суботич некој од Бенфика со три имиња(нешто Антонио ди Марсиа бла бла) и Хамшик.

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
Абе не идат од мој џеб ама факт е дека дебелиот ќе има околу 100-тина милиони за трансфери, и се ми се чини дека ќе се испонаша ко зимата - т.е. ќе тврди дека не требат промени, и може да земе 1-2 играчи, од кои ни 1 нема да заигра во прва постава.

Со 100 милиони комотно може да се земат 3 супер играчи, од калиброт на Агуеро, Швајнштајгер, Пато, Милнер и сл, а не да се заебаваме со Бенајун (кој за 6-7м и не би било лошо да дојде, иако ќе треба да си оди Анелка или Кол) ама Маскерано бе?
100 милиона се сигурни? Кај го прочита ова? :raz:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Незнам гоал.ком колку е сигурен ама ај нека е... да се надеваме дека ќе испадне точно.
Па се надевам дека е точно. Мора малце инвестирање за ЛШ.
Ама до сега според мене само Бенајун и Туре се остварливи трансфери. За Агуеро, добар играч е ама Атлетико го преценија, многу бараат. Пато останува во Милан изгледа, Игуаин изгледа ќе го продолжи договорот, Торес, би сакал да дојде ама мислам дека се само невистинити шпекулации.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Давор, не се прајте Милан со прибирање 30 годишњаци :)))))))

И има право Фантомот за даноците во Англија, премногу се високи и за жал според мене тоа е клучно што некои играчи избегнуваат да дојдат да играат во ПЛ, како и тоа што има повеќе натпревари поради двата купа, па и лига за резерви, младинци :)

F

fantomX

Гостин
То чудното суштество „Пирло во сегашна форма“ не е Маестрото Андреа Пирло.

И ти ко новинарине ебаго, дебелио ништо нема, дебелио е тренер кој треба да посочи шо е потребно на овој тим. А пошто Брус Бак јасно кажа дека „и да сакаме да трошиме, нема да можиме заради новите УЕФА-ини правила, кои се помалку контрадикторни за клубови со управувачка структура ко Челзи (со газда)“, дебелио ќе речи дека се потребни само мали корекции, т.е. Бенајун.
Структурата на Челзи е далеку од британското „тим-менаџер“, па во кој друг островски, не само англиски тим функционира некој со „титула“ спортски директор. А во континентално-европските клубој многу јасно е шо главно работи т.н. спортски директор. Кај нас, Френк Арнсен, кој со парите шо ги има потрошено за патувања за да го следи Ди Мариа можеше комотно да го отплати кај Бенфика... :kesa:

Дури сега приметив, Милнер супер играч, а? :icon_bigg
--- надополнето ---

И има право Фантомот за даноците во Англија, премногу се високи и за жал според мене тоа е клучно што некои играчи избегнуваат да дојдат да играат во ПЛ, како и тоа што има повеќе натпревари поради двата купа, па и лига за резерви, младинци :)
Пирло не дојде летоска, сега нема никакви шанси.
Ако зборуваме за Јосе Бенајун, човекот има 30 години, ама ќе се преправаме дека има 25 и ќе го земиме.

Кака да не замина за Мадрид ради титулите девет наредени од ЛШ на промоцијата? Или оти белата боја му е поубава од плавата на Челзи? Англиски знај подобро од Анчелоти, дури и по цела година од дебелиов во Англија.
Шо беше проблемот да дој летоска заедно со Анчелоти во Челзи тогаш? Парите кои Британија ќе му ги земи ко данок во споредба со Шпанија. Настрана бабини-деветини, во Бразил знаеле само за Милан и Реал Мадрид....мислам.... :pos2:

Околу 100те милиони....
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/1280239/Phil-Scolari-named-as-new-Chelsea-boss-in-deal-worth-15m-The-Portugal-coach-to-sign-Deco-for-10m-from-Barcelona.html
И тоа овега беше и во бордот на директори поставен, цех кој го плати и Кенион со то шо беше сменет од „извршен директор“.

Имаше и спомната сума од 300+ милиони фунти, само не можам да најдам по интернетов сега, а 99% сум сигурен дека е постирано и во старата тема, некој кој бил и летото 2008 на форумов можи да се сеќава.

В

Вори

Гостин

За Пјаниќ мислев Џену,не за Пирло.
Фантомот споредуваше нешто..

Мене ми се свиѓа Миралем,плус 19 години има..

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ако се откажавме од Милнер тогаш да тргнеме по Јанг...јако играчиште е...млад,брз,техничар...

Мора да се купат 2-3 фудбалери...иначе можеме комотно да се збогуваме од Лш уште од сега.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
За следната сезона треба плејмејкер , напаѓач и десен бек. За првиве две треба да се земат млади играчи , а за десен бек треба да се земе некој веќе докажан играч со искуство во ЛШ. Некој погоре спомна дека има добри млади плејмејкери. За Челзи најдобро решение е Гуркуф. За малку пари ( во споредба со Агуеро и остали ) може да се земе првокласен играч. Напаѓач , се ми личи како да нема , или многу пари бараат , или не сака да си оди , ова лето тешко дека ќе купиме некој. И пак ќе кажам , дека ако сега го купиме Ленон , за малку пари за 1-2 сезони ќе имаме еден од најдобрите крилни играчи , а ако не го купиме , за 1-2 сезони ќе биде многу 30-35 милиони за Ленон. Исто и Милнер , млад играч од Англија , добро би се вклопил во тимот , ептен голема грешка ако не го купиме , а уште поголема ако ни го земе некој пред нос , а се ми иде натаму работава.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
I'd like to start off by saying that what I have brought you is by no means guaranteed to be true... in fact I'd be more comfortable guaranteeing it as false!

Because rumours are flying left / right and centre and that's exactly what they are so let`s start with:

The Ridiculous

IBRAHIMOVIC: The signing of David Villa has sent Spanish and English papers into overdrive linking him to every big club on the planet, however he was quick to rule out England... 'hates the rain' ... great news for all involved I think.

KAKA: The guy is the perfect role model, great person, amazing footballer.... sadly, also loyal to a project he commits to.

While his supposed 'slump' in form has seen him supposedly desperate for a move... he and manager in waiting Jose were both quick to comment on a massive season ahead with Real, sorry boys, I was disappointed too.

TORRES / MASCHERANO / GERRARD: As if we weren't already getting peed off at the media for the rumors, they`ve started linking all things Liverpool to Stamford Bridge!

Okay Gerrard has an assist for Chelsea but c'mon, Torres £70m Chelsea? Ha ha good one (Torres's words not mine) Gerrard on speculations (been there / done that) and Mascherano (.........) never happening sorry

The 50/50's:

AGUERO: We've all been down this road so many times that there's no point discussing. He's signed, he's not signed, He's signed, he's not signed..... (hand me the next flower please)

SRNA: been linked several times at a cut price and he is on the right what Zhirkov is on the left, I don`t know about this one!

The likely:

BENAYOUN: Oh God, please let it be a rumor only please, please, please!

TOURE: An underrated lad who has fallen out of Pep's plans due not passing as fluently as the others, not a problem here though,

'If Chelsea want Yaya and everyone wins with this deal, why not?' agent Dimitri Selcuk

The exits:

DECO: Fluminense want him and he wants them, good luck bro, and thanks for some great goals

CARVALHO: Mourinho + Real = Carvalho 90% sure, Step it up Iva / Alex c'mon.

HILARIO: take him Sporting Lisbon, take him for free, in fact were ready to pay you to do it!

THE VERDICT: if the last market is anything to go by, despite the media reports, no massive overhaul. 2 / 3 exits, Joey and Ballack will sign and maybe someone will come in and most probably won't be amongst any of the names mentioned above.... because that's life!

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Факт е дека мора да се донесе некој играч..
У Спорт имаше дека Бенајун и Маскерано ќе дојдат у пакет за 30 милиона евра,и сеа Маскерено да се донесе се слагам,затоа што Есиен не би можел да се врати у старата форма,па затоа добро би било да го земеме Маскерано,а за Бенајун ич не го ни сакам,Малуда и Кол можат доста подобро да изиграа отколку овој.
И се слагам со HeadHunter,дека ако не се донесе Милнер барем нека прата некоја понуда за Јанг..сум го гледал на неколку наврати и доста ме задоволил,брз играч и многу добар техничар,па така да добро би било да дојде!

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Дечки дајте некои линкови од весници што се блиски со клубот како кај нас пример што се АС и МАРКА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom