Дај бе не дупи...Каде го најде ова??? Па овој е од кај мене

Последен пат го видов пред месец-два(али бев многу зафатен така да може бил тука) и знаев дека има преддоговор со Динамо Загреб, а не со Интер Запрешич..Аууу...
Види некој од овие да не е....
Или можда овај, макар шо јас не верувам...
Сега го разбирам Фантомот,кога рече дека Калу ќе игра прва постава наредна сезона.
Изгледа тоа ќе се оствари.
Ваков играч ко овој на таа позиција и тешко се наоѓа моментално.
На која позиција? За каква позиција зборуваме?
Челзи не игра со класични крила ко шо играше со Мурињо и ко шо пробуваше да игра со Аврам.
Зборовите на Тери пред финишов на сезонава негде беше за некого можеби беа исказ дека Челзи пак се вратил на крилни напаѓачи, но зборовите „играме 4-3-3 слично како шо игравме со Мурињо“ јасно значат дека тоа не е исто, „слично“, но нималку исто. Исто ко шо Анчелоти дојде со најава за „многу мали промени“, а тргна со дијамант, со Анелка плејмејкер, итн, итн.....
Играта на Челзи е многу пофлуидна, и иако е поискусен, Џо Кол потешко се снаоѓа од ќумбето просечно.
И затоа Калу следна сезона ќе биди во први 11. За жал.
Епа во Барселона игра како крило,а природна позиција му е напаѓач,али боље ишта него ништа.
http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/05/24/1940825/real-madrid-sign-benfica-winger-angel-di-maria-for-40
Ајде за убаво.
Дефинитивно од Реал,не може да се земе ниту еден поквалитетен играч.Го собраа и овој.Изгледа фантоме ќе мора да се задоволуваме со такви ко Бојан.
--- надополнето --
„Ветар“ игра во Барселона, пишпирик, во лига каде што првите двајца имаат по 100 поени, а веќе третиот 50-60, јасно е какви се одбраните за едно такво кеже.
Меси бре низок е, ама види го како е стегнат ко ѓуле.
Ние ќе се „задоволуваме“ со Бенајун.
И како бе Мутињо ми го споредуваш со врвниот техничар Деко? Срамота е бе. Деко е светски плејмејкер, за жал со многу краток рок на трање од денеска гледано. Мутињо е......португалски плејмејкер.
--- надополнето ---
Способни сме да го земеме било кој (зборам од финансиски аспект) ама спомнав неколку страници поназад, едно од нештата што му недостигат на Челзи е ОДЛУЧНОСТ!!!!!!
Ако си пикирал некој играч, купи го ебаго, испрати понуда. Дај 5м повеќе, ама да знаеш дека ќе го добиеш.
Добро бе чоек, Претседателот на Челзи ти кажува како не смее да има трошење појќе од приход, оти Платини е компир. И сите приходи од награди и глупости други одат за астрономската плата која изнесува речиси 70000 неделно, во просек. Годишно то е преку 3,5 милиони. Само за играчи. Каде се тренерите, директорите, готвачите...?
А ко ќе го купиш Кур, треба да го направиш најплатен играч на Челзи за да барем ги изедначиш неговите примања од Мадрид. И воопшто за секој играч вон островот, претежно од Шпанија и Италија, каде данцоите се значајно помали. За играчи од Островот не прам муабет пошто нема тука то што му треба на Челзи - талент. Освен Бенајун.