Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Баш кога гледав Валенсија - Реал некни, коментиравме дека Карваљо е идеален одбрамбен играч за шпанска лига. Има брзина, правовременост, дури и солидна техника, а воедно е и многу цврст.
Само, зимово не е реално вакво нешто (па со Руд Ван Коњ кај нас побогу негде прочитав...:nesvest:).

Чех сега има психолошки проблем, пожелно е Портсмут да не се доближи до гол в среда, да се здобива со самодоверба пак овај.
http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=04eee593-d312-4f93-95d7-fe0f2c30c9fc&ln=3&typeBack=Последни Вести

Би било многу гејски ако Дрогба не отиде да игра на Африкански Куп. Точно дека ко што има он направено за фудбалот во брег на Слонова Коска никој нема, ама сепак...
И да оди покасно, би го имале само за ФА Куп со Ватфорд плус. Анчелоти некни кажал дека Африканците се слободни на 28 декември, понеделник (по натпреварот кој го играме со Фулам дома попладнето). Наредниот лигашки дуел ни е на 9/10 јануари, кога почнива и првенството нивно.
 

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Ја читам секаде изјавава на Анчелоти дека 100% нема да има потреба од засилувања додека Африканциве не се тука.
Не се согласувам потполно. Верувам дека има капацитет овој тим...ама ќе нема клупа, не дај боже да се повреди Лампард, Балак или Анекла...не дај боже.
Нема ништо лошо ако се размисли за позајмица на некој просечен и искусен DMC i SC.
 

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.629
Поени од реакции
52.501
Не само ако се повреди некој па да имаме замена, ама заборавате дека после, две години ќе имаме забрана за трансфери. Потребно е да се донесат некои нови фудбалери во Челзи.
 

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.629
Поени од реакции
52.501
Да де, неможе цело време со истите играчи да игра. Ај може има некои добри во подмладокот на Челзи, ама сепак треба да се доведат некои поискусни играчи.

Баш сега кога се овозможи шанса за купување нови играчи, и треба да се земат што повеќе играчи за наредните две години, он излегува со изјава дека нема да зимаат нови играчи.

Можеби засега не се потребни нови играчи, ама заборави Анчелоти изгледа на казната.
 

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
Баш и јас го мислев тоа, изглеа Анчелоти не помислува дека може да бидеме казнени, а веќе имаме играчи кои се пристари па нема да можат да издржат цела сезона нон стоп да играат. Нека мисли малку и на иднина оти после може и да жали многу ако ја добиеме казната а тој да нема соодветни играчи за сите потребни позиции. И ќе почнеме да тонеме недај боже нели, иако само некоја година но никој од нас не го посакува тоа, да не завршиме први или пак да завршиме на полоша позиција да не речам трето, четврто место.
 
Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Не верувам дека е толкава будала да пополнува места со потрошени материјали како Белети и Фереира.

Што се однесува до подмладокот, колку и да се квалитетни и добри момците немат доволно искуство и неможат да парират на посилните екипи.

Башка и забрана за трансфери шо ке не сполети.






Сепак мислам дека ја смирува тензијата, со цел да не ги напумпат цените на играчите кои се поврзуват со Челзи :smir:
 

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Грин замена за Чех ?

Chelsea се подготвени да испратат понуда во Јануари за голманот на West Ham United - Robert Green, пишува во магазинот The Daily Express.
Загрижувачки е фактот на Stamford Bridge за сегашната форма на Petr Cech, и хиерархијата на Stamford Bridge верува дека Англискиот интернационален голман ќе може да го замени Cech
Cech изгледаше несигурен во неколку наврати оваа сезона, со примени 11 од вкупно 13 голови од така наречена мртва ситуација.
Исто така Aston Villa и Sunderland се заинтересирани за Green, но се верува дека Chelsea се подготвени да изреагираат брзо и мудро за да се договорат со голманот.

Ако Aston Villa потпише со Green, тогаш Brad Friedel би можел да оди на другата страна.


 
F

fantomX

Гостин
Нема ништо лошо ако се размисли за позајмица на некој просечен и искусен DMC i SC.
Матич е моментално просечен, ама има некаков си талент, желба и перспектива. За искуството, па има „старци“ доволно околу него.

Не само ако се повреди некој па да имаме замена, ама заборавате дека после, две години ќе имаме забрана за трансфери. Потребно е да се донесат некои нови фудбалери во Челзи.
Не се знај ништо конкретно околу забраната, ама в лето веројатно ќе ја има, и тоа е единствена причина за трансфери во јануари. Но, не повеќе од тројца нови играчи, сите да се млади (21-25 години). Ако има можност, уште поарно е да останат позајмени кај што се сега, па в лето да дојдат во Челзи.

Следниот утре напладне сигурно ќе го дознаеме. :smir:
Грин замена за Чех ?
:pos2:

Од Чех на Грин ви е слегување од коњ на магаре, народски кажано.

Чех имаше беше лош против Манчестер Сити како впрочем и голем број од останатите, ама против Евертон, од еден шут на Евертон на гол, примивме три гола. Можеби кај првиот гол не беше концентриран, но поставеноста на сите играчи на Челзи во дефанзива кај сите три примени голој беше, благо речено, очајна. Така беше и против Апоел.

Би коментирал делови на Јан Рајт...
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/sunsport_columnists/2771758/Chelsea-fans-have-no-class.html

Since the summer of 2004, Chelsea have played 160 matches at home and lost just three times - against Barcelona, Liverpool and Arsenal.
:icon_cool

Those fans who jeered are an absolute disgrace. They might have plenty of money but, in football terms, they have no class whatsoever
Шо е така, така е. Натпревар по кој би ги исвиркал играчите сезонава е единствено гостувањето кај Виган, каде немаше ни желба ни жар. А против Евертон, имаше се, освен концентрирана одбрана, шо скапо не кошташе.

Chelsea are not on the best of runs by their super-high standards and the draw on Saturday was hardly the greatest of results. But they didn't lose.
Да пробијаш бункер со три гола, и притоа да не победиш....значи дека треба да си задоволен, оти сепак, не си загубил?! Ова е смешно.

Yet they have absolutely no sense of perspective and, like the bloke who used to sit near me, they expect the team to win every week.
Секако дека секогаш се очекува победа, боже мој дека е така. Особено кога, веќе реков, одлично си пробил бункер, а сепак, пораз...овај, нерешено?

Those Chelsea fans should be getting behind their team, not just whinging.
Ова е веројатно точно, но има и друга страна, според која тоа би можело да предизвика конечно будење на заспаната дефанзива. ЌЕ видиме. :toe:

СанСпорт како по обичај, „може ексклузивно да објави“.....и сега вели дека Карваљо и Балак ќе бидат изоставени за утре, со Алекс и Малуда место нив, како остварување на благата закана на Анчелоти од петокот (Second chance? It`s the last one!).

Ја изгледав прес-конференцијата на Анчелоти... Нешто замислен беше, не ме бендиса.
- Калу и Алекс спремни, Дрогба неизвесен (болки во грбот колку шо разбрав), утре по тренинзите ќе се одлучи дали ќе игра, прогнозите се оптимистички.
- Очекува подобрување во одбраната по прекините, поголема концентрација и комуникација меќу играчите. Го истакнува второво особено.
- Застанува во одбрана на Чех. Грин? No true (единствени негови зборови за тоа и негирање со главата).
- Покрај 4-те дуели без победа, смета дека тимот го има потребниот менталитет и потребната игра, и следува победа.
- Несреќен од резултатот во саботата. После Јунајтед - Вила, помалку несреќен. :icon_mrgr
- Алекс место Карваљо официјално, Карваљо одмара за в недела.
 
A

Alexander Nevsky

Гостин
Those Chelsea fans should be getting behind their team, not just whinging.
Ova vazi za Davor koj non stop sere na forumov posle los rezultat nas neka go procita postot od fantomX i neka nauci nesto... izvinete za latinicava ne pisuvam od doma.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom