Над 1.000 телохранители работат со спорни лиценци

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Над 1.000 телохранители во земјава работат во приватни фирми и во јавни институции со лиценци за кои МВР тврди дека се лажни, бидејќи ги издала Комората за обезбедување на имоти и лица и детективски услуги, чиј сопственик Ангеле Јованоски (54) од завчера е во куќен притвор под сомнение за измама и за фалсификување. Од друга страна, пак, Комората чиј претседател е уапсен тврди дека станува збор за полициска монтажа оти високи полициски структури биле вмешани во нелегален бизнис вреден околу 5 милиони евра. Оттаму тврдат дека нивните лиценци се легални, а незаконски биле над 14.000 издадени од Комора на Република Македонија за обезбедување лица и имот на Тихомир Николовски.

Знае некој која комора е која и која какви лиценци дава и зошто после толку години овие гнасни работи се случваат ? :tapp:
Повеке инфорамации на линкот од весникот дневник:
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=B4DFB9BD32BA6D4A95391686EFDFD31B

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
pred nekolku meseci za ova pisuvase i vo nedelnikot fokus,sega e kasno no utre najverojatno ke go najdam,a tamu ubavo se objasneti nestata,
mislam deka nesto bese i dosta dimovska spomnata vo tekstot,no od civa e ne se sekavam

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ваљда нема да ми ја земат лиценцата хахах си платив јас си одев на тоа:smir: курсот 3 месеци па мислам дека е легално .Како бе вака ништо не функционира веке ццц

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Ваљда нема да ми ја земат лиценцата хахах си платив јас си одев на тоа:smir: курсот 3 месеци па мислам дека е легално .Како бе вака ништо не функционира веке ццц
Ако ти ја земат лиценцата барем парите да ти ги вратат а што демек другиве легално работеле пфф
Оти не реагирале на почетокот МВР нели вршат контроли почесто ?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ако ти ја земат лиценцата барем парите да ти ги вратат а што демек другиве легално работеле пфф
Оти не реагирале на почетокот МВР нели вршат контроли почесто ?
Неам појма за контролите ма какви пари не ми требат шо курац ке работам после не заебавај

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе Господ да чува и брани од приватни комори кој ги представуваат државните интереси.Лошо е кога обезбедувањето на објекти зависи од два-три самопрозвани експерти во таа проблематика,каде се вртат огромни пари.:tapp:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Ајде се надевам се ке биди во ред и дека ке се средат работите за брзо не би требало да има проблем со лиценците се знае дека се легалани и двете комори со нивното долгогодишно работење :toe:
Нема смисла пак да се плака стотици евра и преполага плус малтретирање

Абе Господ да чува и брани од приватни комори кој ги представуваат државните интереси.Лошо е кога обезбедувањето на објекти зависи од два-три самопрозвани експерти во таа проблематика,каде се вртат огромни пари.:tapp:

Ова ти е исто како со приватните фалкутети како ФОН нели не ги признаваја дипломите од ФОН дека на полесен начин се добиваaт одколку на државните со мито и корупција :)

B

Borg_Drone

Гостин

Знаеш што е најтрагичното, на печатот на лиценцата го има грбот на Република Македонија.Како може некоја комора ако не е легална да го користи грбот на Република Македонија??
Ние сме беда од држава, а ништо чудно и некој од МВР да бил поврзан во сето ова.

Знае некој која комора е која и која какви лиценци дава и зошто после толку години овие гнасни работи се случваат ? :tapp:
Знаеме како не, само тоа не е вистинското прашање на темата, според мене ова е вистинското прашање на темата: Зошто МВР не реагирала на време???

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Над 1.000 телохранители во земјава работат во приватни фирми и во јавни институции со лиценци за кои МВР тврди дека се лажни, бидејќи ги издала Комората за обезбедување на имоти и лица и детективски услуги, чиј сопственик Ангеле Јованоски (54) од завчера е во куќен притвор под сомнение за измама и за фалсификување. Од друга страна, пак, Комората чиј претседател е уапсен тврди дека станува збор за полициска монтажа оти високи полициски структури биле вмешани во нелегален бизнис вреден околу 5 милиони евра. Оттаму тврдат дека нивните лиценци се легални, а незаконски биле над 14.000 издадени од Комора на Република Македонија за обезбедување лица и имот на Тихомир Николовски.

Повеке инфорамации на линкот од весникот дневник:
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=B4DFB9BD32BA6D4A95391686EFDFD31B
14 000 + 1000 + Х =........

Со колку телохранители располага Македонија?:vozbud:
Дај нек пријават за во Гинис....:pos2:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
14 000 + 1000 + Х =........

Со колку телохранители располага Македонија?:vozbud:
Дај нек пријават за во Гинис....:pos2:
toa ti se be PARTISKITE udarni edinici...privatni vojski.....vicot e sto paceri kakvi gi dal Gospod...se zdebelija, se zamastija...sea samo pasteta da gi prais....kuceska...
....kolku tezi edna drzava i policijata vo nea , koja dopusti da i narastat takvi "obezbeduvacki biznisi " ko tumor kazuva se.....poise be SECURITI...( sic!!) koli gledas naokolu ..odkolku policiski..iako i ovie gi ima ko kusih pasa..polni nadrkani dzabolebari....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Знаеш што е најтрагичното, на печатот на лиценцата го има грбот на Република Македонија.Како може некоја комора ако не е легална да го користи грбот на Република Македонија??
Ние сме беда од држава, а ништо чудно и некој од МВР да бил поврзан во сето ова.
Знаеме како не, само тоа не е вистинското прашање на темата, според мене ова е вистинското прашање на темата: Зошто МВР не реагирала на време???
Kој грб,имаме ли ние официјален ГРБ,или сеуште не е дефиниран како таков.Инаку вистинските газди на агенциите за обезбедување се вработени во МВР,па ова им е “додатна“ дејност.Во спротивно истите не би опстојувале ни 5 минути.Или се од Бојче,може од Марјан или од Цане.
Инаку агенција за обезбедување може да отвори било кој,ама без “изим“ на споменатите самонаречени “експерти“,од неа агенција не бидува.:toe:

S

smart ass

Гостин
јас би рекол дека на 90% од сите Т.Н телохранители лиценците им се спорни подмитени комисии потоа врски и блага веза немање од кога треба да се употреби сила а кога не...денес мрзливците и партиските полтрончиња се телохранители

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
eve kako sto vetiv na pocetokot na temata,go najdov fokusot i samo nakolku informacii ke vi pisam,no sepak ke treba da pocekame site zaedno ,za da ja doznaeme vistinata,ili mozebi sami ke moze da si donesete odluka koj e vo pravo a koj ne.
informacii od fokus koi spored mene se del od pointeresnite:
vo drzavata zakonski moze da postoi samo edna komora .
komorata na nikolovski e osnovana od 11 fizicki lica na cie celo e tokmu nikolovski
site 11 fizicki lica za da moze da pripagaat vo komorata mora da poseduvaat licenci,i ovie 11 lica imaat licenci izdadeni od mvr ,a potpisani od togasnata ministerka dosta dimovska.
vo komorata na nikolovski clenuvaat 39 agencii za obezbeduvanje imot i lica megu koi
lupus,nikob,kometa,osa,.......
vo komorata na jovanovski clenuvaat 31 agencija megu koi status,branitel,kota,praetorijan,........
sepak mislam deka pravdata mora da ja opredeli sudot(ova e stav i na dvete zasegnati strani vo slucajot)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А бе кај го има ова по пријава на некои лица МВР утврдила дека комората била нелегална. Пред тоа цајканите не знаеа, не полагаа луѓето кај професори од полициска академија за да ја добијат таа лиценца. Тие професори се имаат потпишувано дека кандидатот има положено кај нивниот предмет, и по основа на тоа се добива лиценца.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
А бе кај го има ова по пријава на некои лица МВР утврдила дека комората била нелегална. Пред тоа цајканите не знаеа, не полагаа луѓето кај професори од полициска академија за да ја добијат таа лиценца. Тие професори се имаат потпишувано дека кандидатот има положено кај нивниот предмет, и по основа на тоа се добива лиценца.

Да да лиценцата го има грбот на Репулика Македонија исто и на печатот .... полагањето било пред професори генерали незнам кои други личности кои тие се имаат потпишано дека кандидатот има положено на нивниот предмет.Се е како што треба незнам кај е проблемов незнам што прават толку врева и после толку години се случуваат вакви гнасни работи да се читаат во весникот дневник :toe:
Има нешто ново ?

Kajgana Shop

На врв Bottom