Live Messenger проблеми, прашања и совети

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ако имаш премногу контакти на мсн,неможат ни да те додадат ниту да додадеш.На еден другар му беше така.

др незнам шо би било.:toe:
Немам премногу контакти на мсн, околу 100тина имам.

Дали проблемот ти го јавува само на 2009ката ? Си пробал ли, пример, да се логираш на ebuddy и од таму да додадеш некој ?
Пробав преку еbuddy и може. Значи отсега контактите ќе мора да ги одобрувам и додавам исклучиво преку ebuddy?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Уфф мај мистејк...
Страната ја отвара, ама заборавив дека неможеш да отвараш страни на мајкрософт (страната е од мајкрософт супорт затоа ти неможеш да ја отвориш). :/
Ми го пратија тоа Windows Installer CleanUp Utility, као демек исчисти и пак не сака ништо да инсталира. :toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Формат да правам заради MSN нема шанси, а ако мислиш на Revo Uninstaller го имам ама не ми помогна ни тоа.
Сеа ке ти пуштам линк на ПП ... ти стајв мсн 8.5 зап месинџер и рес хакер ... прво земи избриши мсн со зап месинџер... па инсталирај мсн 8.5 ( не го отварај чим ке го инсталираш ке ти бара нова верзија ) после ке отвориш рес хакер ке го ставиш мсн.ехе фајлот во него од лево ке најдеш Version Info... отвараш тоа и ке ти отвори некој ствари најди кај што пишува VALUE "FileVersion" бројките што се до тоа ке ги замениш со следниве "8.5.1302.1018" после правиш Compile Script Сејвуваш врз Msn.exe фајлот ( кај што ти е снимен мсн от ) и после пали мсн .... се надевам ке работи !

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Сеа ке ти пуштам линк на ПП ... ти стајв мсн 8.5 зап месинџер и рес хакер ... прво земи избриши мсн со зап месинџер... па инсталирај мсн 8.5 ( не го отварај чим ке го инсталираш ке ти бара нова верзија ) после ке отвориш рес хакер ке го ставиш мсн.ехе фајлот во него од лево ке најдеш Version Info... отвараш тоа и ке ти отвори некој ствари најди кај што пишува VALUE "FileVersion" бројките што се до тоа ке ги замениш со следниве "8.5.1302.1018" после правиш Compile Script Сејвуваш врз Msn.exe фајлот ( кај што ти е снимен мсн от ) и после пали мсн .... се надевам ке работи !
Успеа ова, значи инсталирав 8.5 и кога пробувам да се вклучам го пишува ова:

Ако изберам No ме враќа на почетниот прозорец, а ако одам Yes не дозволува да правам update, излегува ова:

А официјалниот сајт од кај што се симнува новата верзија не ми го отвара.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Успеа ова, значи инсталирав 8.5 и кога пробувам да се вклучам го пишува ова:

Ако изберам No ме враќа на почетниот прозорец, а ако одам Yes не дозволува да правам update, излегува ова:

А официјалниот сајт од кај што се симнува новата верзија не ми го отвара.
десен клик на мсн и Properties оди Compatibility и одбери Windows 2000 Apply и ОК и после пушти си го мсн

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
десен клик на мсн и Properties оди Compatibility и одбери Windows 2000 Apply и ОК и после пушти си го мсн
значи така нема да и работи месинџер плус и ке гледа глупости на мсн от...

дали напрај се како што ти кажав со рес хакерот ? ај провери уште еднаш у VERSION INFO дали се сменети бројките како што ти кажав да ги поставиш ??? ако не се значи не си направила како што треба

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
значи така нема да и работи месинџер плус и ке гледа глупости на мсн от...

дали напрај се како што ти кажав со рес хакерот ? ај провери уште еднаш у VERSION INFO дали се сменети бројките како што ти кажав да ги поставиш ??? ако не се значи не си направила како што треба
Да, да ги сменив бројките, направив сè ко што ми рече не сакаше да ме пушти, а вака како што постираше Dark HaCkeR верзијата 8.5 работи, влегов online, Messenger Plus не функционира, пробав да ја инсталирам пак најновата и ми јавува error 8007007e.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ај жити се влези уште еднаш и види дали бројките се "8.5.1302.1018" зашто пред да го исклучиш рес хакерот треба да ги сејвуваш измените врз msnmsgr.exe ( ваљда вака треба да ти се вика фајлот ) ?!

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Еве ги, точно врз тој фајл се зачувани промените...

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Еве ги, точно врз тој фајл се зачувани промените...

Смени ги бројките во 14.0.8089.726

извини али моја грешка тоа со бројките ... овие бројки ти требаат напрај така и немаш гајле

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ке ми помогне некој околу мојов проблем??? инсталирав ново мсн односно она деветкана шо е сеа најново и шо МОРАЛО да го имаме сите и посе нецела минута само ми асе гаси .. незнам шо да правам дај помогнете ПЛСССС

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ке ми помогне некој околу мојов проблем??? инсталирав ново мсн односно она деветкана шо е сеа најново и шо МОРАЛО да го имаме сите и посе нецела минута само ми асе гаси .. незнам шо да правам дај помогнете ПЛСССС
Симни zapmessenger & Windows Installer CleanUp Utility, преку овие програми избриши го месенџерот, направи рестарт и потоа симни ја и инсталирај оваа верзија

Kajgana Shop

На врв Bottom