Live Messenger проблеми, прашања и совети

Х

Ханзо

Гостин
Мислам дека и претходно кажаа, ама ај пак. Старите верзии (8.1 ли кои да ги користите таму) подесете ги во Compatibility mode со Windows 2000, така работат.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Користев некоја постара верзија на месинџер и пред 1 месец вика дека мора да се апдејтира а некако новиот не ми се допаѓа.

A new version is available. You must install the newer version in order to continue. Would you like to do this now?.

Има ли чаре да ја користам старата верзија или ќе мора најновата?
истиот проблем, само што јас и да сакам не можам да ја користам новата верзија. Значи пробувам да влезам на мсн и ми се појавува дека мора да ја симнам најновата верзија, кликнувам ок и после тоа ми се појавува за некој софтвер. Пак кликам ок т.с. run и на крај ми се појавува дека не може да се инсталира таа програма... ми покажува некој ерор... дали некој знае да ми помогне?!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ако најновиот WLM не се инсталира над стариот, најдобро е стариот целосно да се избрише, па да се симни новиот.
Со оваа алатка треба целосно да се избрише стар MSN Mesenger, или нов WLM

Најновиот се симнува од овде

И незнам некои зошто се противат да го инсталираат најновиот. Во споредба со постарите најдобар е.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Како да го избришам најновиот МСН ? го нема ни во Add or Remove ниту преку програмите за анинстал?:tapp:

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Ако најновиот WLM не се инсталира над стариот, најдобро е стариот целосно да се избрише, па да се симни новиот.
Со оваа алатка треба целосно да се избрише стар MSN Mesenger, или нов WLM

Најновиот се симнува од овде

И незнам некои зошто се противат да го инсталираат најновиот. Во споредба со постарите најдобар е.
проблем ми е што не можам никаков мсн да користам, ни стар ни нов :)
а инаку со тоа пробав да го избришам стариот и ми покажува дека не може, па така го избришав преку додавање/бришење програми. После тоа пробав да го симнав новиот и пак ми покажува дека таа програма не може да се симне и ми покажува ерор msi_check: 0x80280002... ???

I

Intex

Гостин
Како да го избришам најновиот МСН ? го нема ни во Add or Remove ниту преку програмите за анинстал?:tapp:
Тимчо, потпишан е под некое друго име. Тери го кај апликациите кои почнуваат на W, мислам дека под таа буква е запишан. :)

Ми излегува дека имам error 800705aa? Може да го решам некако?

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Нешто почна да ми паѓа МСн- от многу често, си гасне на неколку секунди... Можно е ради нетот што е нестабилен или можно и друго да е?

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Ако имаш слаб интернет може да е до тоа.Ми се има дешавано кога ќе го поминам лимитот така да праи.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Да ми го дадеше некој формуларот за пасворд што е ако ти го сменил некој или било што ?:back:

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
проблем ми е што не можам никаков мсн да користам, ни стар ни нов :)
а инаку со тоа пробав да го избришам стариот и ми покажува дека не може, па така го избришав преку додавање/бришење програми. После тоа пробав да го симнав новиот и пак ми покажува дека таа програма не може да се симне и ми покажува ерор msi_check: 0x80280002... ???
anyone?! добро бе никој не знае што би можело да е, никој не може да ми помогне? :(

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
anyone?! добро бе никој не знае што би можело да е, никој не може да ми помогне? :(
There are 3 step to repair msn 0x80280002 error

If you got msn 0x80280002 error then there is a 94% chance that your computer has registry problems.

значи симни си Ccleaner и попрај ги грешките во регистрите...тоа е се..

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Mожеш да симнеш CCleaner, како што кажа StatusQuo. Идеш во "Registry" табот, па доле близу левиот ќош стисни "Scan for issues". Коа ке заврши скенот, доле во десниот ќош стисни "Fix selected issues". Ќе те праша "Do you want to backup changes to registry?", ти ќе стиснеш не и толку. Еве ЛИНК за симињање на CCleaner.

Друг начин е да симнеш Spybot Search & Destroy. Коа ке го симнеш ке идеш "Check for proglems". Коа ке заврши ке стиснеш само "fix selected issues" (ке го најдеш ова на екранот некаде, и толку). Еве ЛИНК за симињање на Spybot Search & Destroy

Kajgana Shop

На врв Bottom