lol
Пропагандава ти е тотално офтопик на темата дека сме 32 место за водење бизнис во светот, ама не можам а да не прокоментирам дека човеков толку глуп, ама едно разбрал - бранко е мнооооогу крив за полошата состојба на македонците од онаа пред 1991.
плус, очигледно те лажел (зошто знаел што сакаш да слушнеш), бидејќи не може да има промет 17.000 ДЕНАРИ, а да му бараат данок 42.000 ЕВРА. По која логика е тоа?
17.000 денари се 300 евра или за цела година 3.600, па сите да се за ДДВ и воопшто ништо да не платил, пак не може толку да биде. си те лажел зошто те знаел дека си за сдс?
jas mnogu nema da se objasnuvam so tebe,ne za drugo ,tuku od prosta pricina sto ne se ni nadevav deka ti ke svatis sto sum pisala i zosto da pisuvam pak ,koga pak nema da me razberes.
mnogu ubavo ti objasni teneke,ama gledam deka ni nego ne go razbra
propaganda ne e,a ne sum ni od sdsm.
toa sto mi kaza covekot deka minatiot mesec imal promet samo 17 000 denari,neznaci deka celi 9 meseci imal tolku promet,a TI velis nemoze da ima promet 17 000 den.,a da mu baraat danok 42000 evra.
jas ne go tepav po usi da se zali deka biznisot ne mu odi? ,da me laze nema pricina ,ne ke mu go zemam zarabotenoto!!!!
prikaznata e vistinita,i ne e isprovocirana od moja strana,pa da moral lazni podatoci da mi dava,nebare jas ke mu gi platam davackite pa zatoa da im ja nagolemuva vrednosta na davackite.
covekot go poznavam mnogu dolgo vreme,no se nemavme videno poodamna.
bese gospodin covek so krenata glava,a sega koga go vidov vo edni ispokinati trenerki vo crvena boja (od onie sto gi nosea vmrovcite ama vo minatiot mandat na vladeenje),najprvo pomisliv deka ima zdravstveni problemi i zatoa go pocnav muabetot so zborovite kako si ? toj veli dobar sum fala na gospod .posle go prasav kako biznisot, odili ,i togas toj pocna da se zali i da kazuva kolku mu e za nikade rabotata so biznisot .
brojkite sto gi pisav vo prikaznata ,TOJ gi kaza,ne jas.
no poentata na prikaznata ne se temeli vrz verodostojnosta i tocnosta na brojkite.ne e bitno dali tocno kazal kolku mu baraat danok,BITNO BESE TOA STO TOJ NEMOZE DA SOGLEDA DEKA ZA NEGOVOTO LOSO RABOTENJE NA BIZNISOT NEMOZE DA BIDE VINOVEN BRANKO,NEMOZE
PET PATI DA MI POVTORUVA DEKA "ZATOA STO SE VRATIL BRANKO VO SDSM ,OVIE OD U.J.P. MU BARALE TOLKU GOLEM DANOK " I STO E NAJSTRASNO JAS SE POTRUDIV DA GO UBEDAM DEKA NE E VO RED DA MISLI I DA VERUVA DEKA BRANKO E PRICINATA ZOSTO LOSO MU ODI BIZNISOT I ZOSTO TOLKU PARI MU BARAAT OD U.J.P.
ama badijala, se razdelivme ,no toj si ostana so sopstvenoto razmisluvanje i ubeduvanje "deka zaradi toa sto branko se VRATIL vo politikata ,zatoa negovata firma TONE ,a danokot mu raste od godina vo godina zatoa sto vo u.j.p. bile luge na branko i mu ja odreduvale visokata suma za danok,iako ovaa vlast sto toj ja glasal i ja podrzuva (kako slep za stap)postojano se samoreklamira deka gi namalila danocite.
i ne se raboti za granapce ili kolonijalce ,covekot ima dukan za sanitarii,plocki,elektrika i dr.,i da ne zaboravam iako glasa postojano za vmro,vo vremeto na branko ne se zalese deka loso mu odi biznisot.
prikaznata neja pisav za da veruva nekoj ili ne,tuku za da se vidi vo realnosta na koe rejting mesto e drzavata.
Абе ајде.
Претпоставувам дека е данокот за 2008, ама веќе кога инсистираш, ај да ти објаснам дека е сето тоа возможно затоа што тој со толкав промет можеби плаќа ДДВ на три месеци, па ништо чудно да имал толку многу голем промет за првите три месеци од годината, ама сега нема пари да го плати тој данок од тој промет тогаш.
Проблемот е што ти се фаќаш на ситници, за да докажиш дека ова не е можно, а ние треба да падниме на газ колку си ти стручен од твоето запазување на 'фактите', а реално си само злонамерен, затоа што има многу вакви фирми кои се наоѓаат во ситуацијата опишана погоре.
Овај додатно си пати од неговиот партиски испран мозок.
bravo ,kako imas trpenie da mu crtas alal da ti e .
blagodaram sto so vnimanie gi citas moite postovi,i ne samo sto gi citas tuku i gi razbiras sustinski .
mnogu mi znacat tvoite komentari na moj post ,od pricina sto jas mnogu na dolgo i siroko pisuvam nadevajki se deka samo na toj nacin ke me razberat clenovite na podforumot sto sum sakala da kazam,no sekoja cest na tebe sto vo mnogu pokratki postovi uspevas da ja iskazes sustinata,i zatoa ke povtoram mi se bendisuva tvoeto pisuvanje.
pozdrav i do ostanatite clenovi na podforumot koi repliciraa na mojata prikazna .
pozdrav