bas zatoa sto ne si docekal da ti predava mislis deka e sranje... treba da dozivees nesto pa da sudis za toa, ili da komentiras, taka da..........:smir:Abe ne e tolku strasno. So tek na vreme ke svatite deka ustvari e boza
Ako sega vi glumast nesto profesorite, site se srcki na kraj
Samo taa bilogija, Packa e sranje, sreka sto ne docekav da mi predava:pos2:
takva si e tanja... dovolno bese da i svrtis dva zbora, ili koa ke isprasuva drugi ti samo da ja slusas i da se ubicis na momenti, i ke misli deka si zainteresiran i mn znaes i voila ete ti 5ka..Тања биологија само сере за Пацка, се газам од смеење на часови
Иначе кај Тањи4е, 2 пати ме имаше испрашано 4 петки. 2 гратис
Сум и фатил око:smir:
Уствари кога ќе размислам кај многу професорки имам добивано гага оцени, ама не зборувам многу, многу у јавност за тоа.
Можам да замислам што ќе беше да имав врски...:grin:
u prva ja taka si imav 5ki biologija... koga isprasuvase sednuvav na prva pred nea, i ja gledav ja slusav, i ke kazev po nesto i ke me potprasase i ete 5ka..(mada ova ne e za pofalba, ali jbg ne sme nie krivi, profesorite si dozvoluvaat........)
se prezivuva, daleku od toa deka ne se prezivuvalo kaj packa....Абе бегај Пацка е....:nesvest:
Сите наставници гледаат некако да не смират пошто сите потресени од зборување на страна - ,,Корчагин најтешко, ова-она,, Пацка коа зема да збори - аааа ова е Корчагин, вие знаевте кај доаѓате, сами си го баравте, сега ќе видите вие што е учење... и цел час такви глупости. И после па почна нас да ни се дере како сме биле градска паралелка така не групирале, а имало некоја со деца само од селата нз што... ко до нас да е тоа бог да чува:uvo:
И на крај на час врв и беше: јас имам лошо искуство со билингвалците ПАЗЕТЕ СЕ!! :jaj:
Не знам како ќе се преживува на биологија...
profesorkata bara mnogu ucenje, da se znae , osobeno za 5kite sto sekoj cas se na meta i ako neznaat nesto tesko niv("sto da ocekuvam od drugite, ako vie 5kite ne znaete sto treba da se znae") megutoa toa e pozitivna rabota, zatoa sto toa sto ke go naucite kaj packa ke go znaete za cel zivot, zasto stvarno mnogu ubavo predava... baska na casovi koga predava, znae i da raskaze i nekoja poucna situacija od zivotot i kazuva svoi razmisluvanja, sto u momentot koga gi slusate garant ke si vikate ' sto i e na ovaa, sto sere sea, sto ne zamara, bla bla...' ali u tek na zivotot koga ke vi tekne sto vi zborela ke ukapirate deka bila u pravo i deka se toa ni go zborela za da ne pouci ne samo za biologija tuku i za zivotot, sto e mn pozitivna strana( retki se takvite profesor)..... taka da ke izdrzite, i zapazete go prostalniot govor , na posledniot cas sto ke se vidite.... koga ke zavrsite, moze i ke vi fali...
been there, done that... i ja bev 7mica, roska mi bese klasna... i mozam samo da ti kazam edna rabota, imas sreka sto ja imas najdobrata klasna... poveke od klasna, poveke kako vtora majka.... super predava, pomaga za sekakvi problemi.... treba samo da si dobar kon nea, i ona ke bide duplo podobra kon tebe:wink:До сите корчагинци што не се знаеме дај да закажеме средба да се упознаеме што сме по форумов?Ја сум Прва-седум,роска ми е класна така така.Одлично е има деца се е супер што треба да се учи ако не е лошо.Одлично школо!
za packa ne se soglasuvam..Saber да не се лажеме, ама Павлина математика е 2ра најдобра професорка, после Фросе. Одлично предава, секогаш нуди помош на тие што не разбрале и на крај на година имаш шанса за поголема оценка со решавање на неколку задачи што си ги кикснал на тест (иако ќе бидат малце потешки од првичните :wink:. Оваа година завршив во РЈК и од сите 4 години ги поминав сите најлоши професори/ки меѓу кои:
- Пацка биологија 3 години: Нема потреба да ви раскажувам за неа... Најозлогласено име во Скопје. За среќа кај нејзе на крај на година попушта оценки на кило, ама дур да стигнете до крајот (кој BTW за неа завршува БУКВАЛНО на 10 Јуни (тогаш ме има испрашувано) - ќе го видите Исус на шипка со танга гаќи.
- Глобочка физика 4 години (2 години класна): Кај неа нема испрашувања (т.е има ама ретко), туку правите тестови. На тест имате 6 прашања. Првите 2 прашања се да раскажете пола лекција (значи по една половина од различна лекција за секое прашање) и 4 прашања кои се содржат од некои дефиниции или формули. За среќа кај нејзе плусот во тест се рачуна како поголемата оцена во дневник т.е 1+ на тест = 2 у дневник, 2+ на тест = 3 у дневник итн...
- Teacher англиски (2 години класна). Јас лично немав никакви проблеми со оваа професорка. Многу ја сакав и она ме сакаше мене т.е и бев омилен. Секогаш имав 5ки. Ама имаше некои деца што не ги сакаше и им ги вадеше џигерите. Нека не ве залаже што предава Англиски јазик. Сите ќе си речете "абе знам англиски, што ти е", ама ќе се заебете. Имав еден пример во 3та година, дојде кај мене во клас едно дете од Делчево. Дечково учеше ненормално многу. Све знаеше, сите математики, биологија итн, итн. АМА, не и беше омилен кај Teacher и стално имаше 2ка (иако секогаш знаеше што и да го праша). Едноставно, немаше среќа детето. Значи, ако сте и омилен, лесно ќе си поминете (а особено тие што ви е класна). За другите.... не знам што да ви кажам.
- Фросе 4 години (во 4та ми предаваше 2 предмета): Најдобра професорка во Корчагин - EVER! Незаменлива е за предавање, муабет со деца, заебанции и такви работи, АМА - стварно си бара знаење. Од 4 години кај нејзе имав само 3 петки на тест и константно имав 4ка на крај иако се убивав од учење (изгледа не беше доволно). На крај како што реков - не ми попушташе оценки, ама не очајувајте. Дури и 3ка кај нејзе е 5ка во некои други школи.
- Митра а.к.а Мими македонски 2 години: Колку лоши спомени со неа имам АУ! Предава соодветно, ама мене најчесто ми беше досадно кај нејзе (всушност на цел клас ко ќе му текнеше дека имаме Македонски им идеше да се убијат). Писмените се :ija:. Само насловот што ќе ви го издиктира зафаќа 4-5 реда, па сеа ти види.
- Елисавета хемија: ако ви се падне оваа god help you, со Пацка се во конкуренција за најстроги професорки во РЈК (мислам дека Пацка е во благо водство).
Исто така би ја спомнал и Сузе математика, како контраст на Filimakedon бидејќи си нема појма од предавање. Мене ми предаваше Линеарна Алгебра и Аналитичка Геометрија и ништо не научив од неа. На час ни раскажуваше како вчера била во Хард Рок на роденден, па денес ја боли глава и не и се предава .
До сите што се прва година. Најверојатно ви се паднале професоркиве што ви ги набројав, па еден апел до вас. Сфатете си ја работата сериозно, бидејќи ќе видите многу правди и неправди (особено второво со тие професорки), а верувајте - НИКОЈ не може да ви помогне.
ne go racuna sekogas + kako plus ocenka vo dnevnik(od iskustvo kazuvam)... e sega kaj nea e lesno da se nauci, se sto treba da prais e samo da ja slusas na cas i da i gi gledas vektorite i slikite koi gi crta vo vozduh(a ovie dve raboti se mn teski, zasto nejziniot glas e nekako apla zaspivacki, taka da ako si imun na nejziniot glas onda samo na cas ke gi sfatis lekciite, posle doma edno vezbanje na scrtezite i 5ka so bravo duri ke imas)
a za elisaveta edino sto moze da se sporedi so packa e deka, packa bar ke te nauci nesto bilogija, a ovaa elisaveta kako e raspolozena taka 'predava', ili ke rece aj zemi ti napisi ova napisi ona, znaci nikako NE predava, a za isprasuvanje da ne komentiram.... stava ocenki onaka proizvolno kako ke i dojde... taka da kaj nea, nema koj znae koj neznae... komu kakva mu bila srekata, i dali ona bila raspolozena ili ne