СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Според мене Сузана (математика и линеарна), Павлина ( Математика и Алгебра), Фросина (Анализа) и МитрушXD се најбоље професори:)
Е ваков кикс не ти требаше... Ако збориме за професори од кои ќе научиш нешто - тие со болдирано ДЕФИНИТИВНО НЕ СЕ тоа. Фросина btw е најдобра професорка по математика во Македонија, а Павлина исто така ја сметам за една од најдобрите професорки во Корчагин, а и пошироко. И од 2те ќе научите многу работи кои ќе ви користат ако идете на Електро на пример.

Член од
18 март 2009
Мислења
21
Поени од реакции
1
Е ваков кикс не ти требаше... Ако збориме за професори од кои ќе научиш нешто - тие со болдирано ДЕФИНИТИВНО НЕ СЕ тоа. Фросина btw е најдобра професорка по математика во Македонија, а Павлина исто така ја сметам за една од најдобрите професорки во Корчагин, а и пошироко. И од 2те ќе научите многу работи кои ќе ви користат ако идете на Електро на пример.
Јас многу работи научв од Сузана...за тебе незнам колку си ја слушал на часови:)
А за Митруш требаше да приметиш дека малце се шалам:)

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
По мене најбоље професорка е Гордана(хемија)
убаво предава,објаснува,полесни тестови дава,супер професорка,штета шо не ми предава веќе :(
toa sto dava polesni testovi, t.e. testovi sto sekoja godina se isti, i fino lepo moze da si gi kopiras od prethodnata generacija, uopste ne znaci deka e dobra profesorka.... fina da, ama dobra u smisol dali ke naucis neso ne bi rekla.... zaso site kaj nea ucea den dva pred test i toa napamet nauceni dve ili cetri grupi testovi i aj site vadat 4rki ili 5ki, i eventualno tie sto ne gi ucele nego gi citnale samo testovite neso pomalce od 4rki... taka da ima i bolje profesorki opo hemija od nea:wink::smir:

Член од
4 ноември 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Elisaveta, Elizabeta ne e seedno ama nas taka ni se predstavi. Posle doznavme deka site i go utnuvale imeto pa se naviknala na toa. Fala bogu sto otide vo penzija, zenata uzas bese. po 8 luge na tabla i posle mesa ocenki a ne smees da ja popravis :S I se zenskite i mirisaa na rasipani jabolka hahah:vozbud:

Член од
10 јули 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Saber да не се лажеме, ама Павлина математика е 2ра најдобра професорка, после Фросе. Одлично предава, секогаш нуди помош на тие што не разбрале и на крај на година имаш шанса за поголема оценка со решавање на неколку задачи што си ги кикснал на тест (иако ќе бидат малце потешки од првичните :wink:. Оваа година завршив во РЈК и од сите 4 години ги поминав сите најлоши професори/ки меѓу кои:
- Пацка биологија 3 години: Нема потреба да ви раскажувам за неа... Најозлогласено име во Скопје. За среќа кај нејзе на крај на година попушта оценки на кило, ама дур да стигнете до крајот (кој BTW за неа завршува БУКВАЛНО на 10 Јуни (тогаш ме има испрашувано) - ќе го видите Исус на шипка со танга гаќи.
- Глобочка физика 4 години (2 години класна): Кај неа нема испрашувања (т.е има ама ретко), туку правите тестови. На тест имате 6 прашања. Првите 2 прашања се да раскажете пола лекција (значи по една половина од различна лекција за секое прашање) и 4 прашања кои се содржат од некои дефиниции или формули. За среќа кај нејзе плусот во тест се рачуна како поголемата оцена во дневник т.е 1+ на тест = 2 у дневник, 2+ на тест = 3 у дневник итн...
- Teacher англиски (2 години класна). Јас лично немав никакви проблеми со оваа професорка. Многу ја сакав и она ме сакаше мене т.е и бев омилен. Секогаш имав 5ки. Ама имаше некои деца што не ги сакаше и им ги вадеше џигерите. Нека не ве залаже што предава Англиски јазик. Сите ќе си речете "абе знам англиски, што ти е", ама ќе се заебете. Имав еден пример во 3та година, дојде кај мене во клас едно дете од Делчево. Дечково учеше ненормално многу. Све знаеше, сите математики, биологија итн, итн. АМА, не и беше омилен кај Teacher и стално имаше 2ка (иако секогаш знаеше што и да го праша). Едноставно, немаше среќа детето. Значи, ако сте и омилен, лесно ќе си поминете (а особено тие што ви е класна). За другите.... не знам што да ви кажам.
- Фросе 4 години (во 4та ми предаваше 2 предмета): Најдобра професорка во Корчагин - EVER! Незаменлива е за предавање, муабет со деца, заебанции и такви работи, АМА - стварно си бара знаење. Од 4 години кај нејзе имав само 3 петки на тест и константно имав 4ка на крај иако се убивав од учење (изгледа не беше доволно). На крај како што реков - не ми попушташе оценки, ама не очајувајте. Дури и 3ка кај нејзе е 5ка во некои други школи.
- Митра а.к.а Мими македонски 2 години: Колку лоши спомени со неа имам АУ! Предава соодветно, ама мене најчесто ми беше досадно кај нејзе (всушност на цел клас ко ќе му текнеше дека имаме Македонски им идеше да се убијат). Писмените се :ija:. Само насловот што ќе ви го издиктира зафаќа 4-5 реда, па сеа ти види.
- Елисавета хемија: ако ви се падне оваа god help you, со Пацка се во конкуренција за најстроги професорки во РЈК (мислам дека Пацка е во благо водство).
Исто така би ја спомнал и Сузе математика, како контраст на Filimakedon бидејќи си нема појма од предавање. Мене ми предаваше Линеарна Алгебра и Аналитичка Геометрија и ништо не научив од неа. На час ни раскажуваше како вчера била во Хард Рок на роденден, па денес ја боли глава и не и се предава :tapp:.
До сите што се прва година. Најверојатно ви се паднале професоркиве што ви ги набројав, па еден апел до вас. Сфатете си ја работата сериозно, бидејќи ќе видите многу правди и неправди (особено второво со тие професорки), а верувајте - НИКОЈ не може да ви помогне.

old school / alt schule / goce :D
zdravo :D Vase ovde (ex IV-1)
hahah moram da ti kazam bravo za iscrpnoto objasnuvanje, vo potpolnost se slagam !!!
Kako na faks???
Pozdrav

Eve eden sovet za site onie so im predava Tanja (teacher) angliski.
Ako ne i se dopadnete od pocetok, da si znaete deka jedino so 50/100/150 evra kje dobiete dobra ocena!!!
Od licno iskustvo( samo sto od mene ne uspea da dobie ni denar, ama zatoa imav dvojki)
A indirektno kje vi kaze kao "pa moze nekoe cokolado da mi kupis(sto vo prevod znaci daj pare "pile")" (koa kje zborite nasamo)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Eve eden sovet za site onie so im predava Tanja (teacher) angliski.
Ako ne i se dopadnete od pocetok, da si znaete deka jedino so 50/100/150 evra kje dobiete dobra ocena!!!
Od licno iskustvo( samo sto od mene ne uspea da dobie ni denar, ama zatoa imav dvojki)
A indirektno kje vi kaze kao "pa moze nekoe cokolado da mi kupis(sto vo prevod znaci daj pare "pile")" (koa kje zborite nasamo)
Леле не ми се верува што читам... :vozbud:
До сега од никого го немам слушнато ова за тичер сениор, па се прашувам да не го пиша ова само зошто си имал 2-ка? :smir:

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
e мене математика ми е Лилјана Поповиќ... не можам никако поише од 3ка да добијам!

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Доста бе пацка е најбоље.Најмрдната жена е таа бе.

Вика на еден ученик:Ученик ти дарко се викаш?
Учеников и вика: не Мартин професорке.
И оваа: добро дарко што имаме последно во тетратката?:tapp:

Член од
10 јули 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Леле не ми се верува што читам... :vozbud:
До сега од никого го немам слушнато ова за тичер сениор, па се прашувам да не го пиша ова само зошто си имал 2-ка? :smir:

Hahahah ne ne, mene iskreno me zabole so kje imam angliski niti pa nejzinata ocena neso mi znaci.....
Znaci ova im se ima desavano i na moi soucenici od moj klas.
A celata storija ide vaka:
Teacher glumese deka mnogu sum i mil ova ona, nejzinoto poznato ulizuvanje.
Otkako u 3-ta god klasna mi stana Globocka, nemase potreba ja na nejze da i se pravdam so kako praam. Pa tipkata uvredena se naljuti zoso ne sum i kazal deka treba da me isprasa do 1 juni posto idev na pat , pa me isprasuvaa porano.
Pa pocnaa uceni i glumenja. Ti ne me postues mene , a ja u vtora ti pisav 4 na kraj ( a ne se potrudi da me naprai mn. dobar , za sto me zabole)
ja na tebe ko majka sum ti bila, placenja ova ona... za na kraj da mi pise 2 i da mi rece da mi kupis nesto od Krit....
U cetvrta kjerka i pod uticaj na mama, mi stavase kecovi i na kraj kao so popust 2.....
Ali po golemo govedo od ticer ne postoji !!!! A ti cim ja branis.... izgleda deka si ja podmackal da ti pise dobra ocena.... ili si imal nekoja ''vrska"
Pozdrav

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Hahahah ne ne, mene iskreno me zabole so kje imam angliski niti pa nejzinata ocena neso mi znaci.....
Znaci ova im se ima desavano i na moi soucenici od moj klas.
A celata storija ide vaka:
Teacher glumese deka mnogu sum i mil ova ona, nejzinoto poznato ulizuvanje.
Otkako u 3-ta god klasna mi stana Globocka, nemase potreba ja na nejze da i se pravdam so kako praam. Pa tipkata uvredena se naljuti zoso ne sum i kazal deka treba da me isprasa do 1 juni posto idev na pat , pa me isprasuvaa porano.
Pa pocnaa uceni i glumenja. Ti ne me postues mene , a ja u vtora ti pisav 4 na kraj ( a ne se potrudi da me naprai mn. dobar , za sto me zabole)
ja na tebe ko majka sum ti bila, placenja ova ona... za na kraj da mi pise 2 i da mi rece da mi kupis nesto od Krit....
U cetvrta kjerka i pod uticaj na mama, mi stavase kecovi i na kraj kao so popust 2.....
Ali po golemo govedo od ticer ne postoji !!!! A ti cim ja branis.... izgleda deka si ja podmackal da ti pise dobra ocena.... ili si imal nekoja ''vrska"
Pozdrav
Хахаха не сум имал потреба да подмачкувам професори или да барам вујни и стрини за да поминам како што сакаат мама и тато. Кај неа сум имал само еден единствен час, кога мојата беше отсутна, и не ми се допаѓа како карактер, те гледа од високо со потценување.
Значи, тоа што ти погоре го имаше пишано е на еден начин клевета, па доколку е вистина тичер сениор треба да одговара. Друго што не ми е јасно, како до сега тоа се нема раширено низ РЈК? Зошто нема големи поплаки од нејзиното однесување како што има за други ликови? Ако е подмитлива зошто ти рекла да и днесеш нешто од Крит, тогаш тоа е друга приказна ....:smir:
Поздрав.

Член од
10 јули 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Хахаха не сум имал потреба да подмачкувам професори или да барам вујни и стрини за да поминам како што сакаат мама и тато. Кај неа сум имал само еден единствен час, кога мојата беше отсутна, и не ми се допаѓа како карактер, те гледа од високо со потценување.
Значи, тоа што ти погоре го имаше пишано е на еден начин клевета, па доколку е вистина тичер сениор треба да одговара. Друго што не ми е јасно, како до сега тоа се нема раширено низ РЈК? Зошто нема големи поплаки од нејзиното однесување како што има за други ликови? Ако е подмитлива зошто ти рекла да и днесеш нешто од Крит, тогаш тоа е друга приказна ....:smir:
Поздрав.
Pa ok razliciti tumacenja ali uste na minimum 10-15 navrati ima pobarano ... so ne e ni bitno....vekje zavrsiv i me zabole .....
A sto se ticer tice, ja ceka edno iznenaduvanje :D
Za mene osvetnicko, za nejze mnogu neprijatno :D
Pozz

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
еден другар ми кажа се е супер не го тупете ако учите ке имате петки[ama za da gi dobiete treba se da znaete ] :helou: a toa deka si omilen i neomilen ima nekoja uloga no ne najgolema

Член од
22 ноември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
5
Море тие билингвалците ваши се скапаја шетање ние од Битола неаме мрднато:toe:

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Море Олд Скул... доста ги лажеш децава, камен беше баскет ! :P :P :P

Kajgana Shop

На врв Bottom