- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 261
- Поени од реакции
- 28
Да бе па да закаснам на час =P=P=P=P=P=PСИТЕ КОРЧАГИНЦИ УТРЕ НА ОДМОР У ХОЛ ЧЕКАЈТЕ ДА СЕ УПОЗНАЕМЕ!
[се зезам бај д веј] :pos2::pos2::pos2::pos2:
Се разбравме ај нема везе хаха
:salut:
Да бе па да закаснам на час =P=P=P=P=P=PСИТЕ КОРЧАГИНЦИ УТРЕ НА ОДМОР У ХОЛ ЧЕКАЈТЕ ДА СЕ УПОЗНАЕМЕ!
Битен е првиот впечаток. Знам мене ме запамти уште од првиот/вториот час, нешто биолошки прашања ни поставуваше. И битно е да те смета за "учениче". Седиш мирен на час, заинтересирано глеаш, одговараш на прашањата...Значи вака,Позз до сите!Се викам Војче,исто така учам во Корчагин и сум I-8,Ни предава Пацка и многу е строга сега за сега сме имале само 1 час така да,кје видиме понатаму ! Позз до сите и совет за тие со сакаат да се запишат,дека не е толку страшно,да не ве лажат сите,јас ви казувам од искуство
Isto taka i temata e bitna ...Битен е првиот впечаток. Знам мене ме запамти уште од првиот/вториот час, нешто биолошки прашања ни поставуваше. И битно е да те смета за "учениче". Седиш мирен на час, заинтересирано глеаш, одговараш на прашањата...
И запишувај што збори ако тоа го нема у книга, зошто после може да те праша за тоа.
Друго, немате гајле.
Ја како што видов,во холот никој немаше..
Абе идете соберете си се на кафе некаде, а не во ходник. Некако глупо е.Се извинувам за денес ми беше лошо и заборавив на ова,утре ве чекам во хол дојдете кај тоа статуата без раце шо е.Или таму негде да се видиме некако?Пишете одделениа?
Ниту по мојПо мој вкус не е Дамески (социологија) :devil2:
Дамески е најголема легенда. Човекот колку и да негирате социологијата ја предава како што треба. Него не му е целта ние да набубаме дефиниции од учебник, сака да не поттикне да размислиме и оформиме свое видување на нештата. Исклучително е паметен, ама ретко кој го слуша, а човекот има огромно знаење. Е сега за оценување со дискусии е лошото што сето време едни исти ученици дискутираат, на другите им се спие на час па само заради тетратката двојки си добиваат и тоа со два минуса.:smir:По мој вкус не е Дамески (социологија) :devil2:
Роза ми беше омилената професорка пред повеќе од 14 години. Пред некој ден и на квиз ја поздравивА инаку професот кој што навистина си ја знае работата е Роза македонски. Жената навистина има знаење и објаснува феноменално.
Си ја заборавил Благето по физика и легендите Личков и ЈордеИначе, најдобри профсори во РЈК моментално се: Снеже (биологија), Вера (историја), Сузе (математика, лин. алгелба и ан. геометрија), Павлина Маркудова (математика, алгебра), Роза (македонски), Перо (спорт), Сидо (философија), Фросе (математика, мат. анализа), Гордана (хемија), Невена (хемија), Тања (биологија) и Луси (еx - македонски, си замина од РЈК).
Не знам, но Дамески кај нас ништо посебно не предаваше од тоа што требаше. Се водеа само празни разговори како цело школо појма нема, како он е над сите и дедо му, дедо му, дедо му.......Дамески е најголема легенда. Човекот колку и да негирате социологијата ја предава како што треба. Него не му е целта ние да набубаме дефиниции од учебник, сака да не поттикне да размислиме и оформиме свое видување на нештата. Исклучително е паметен, ама ретко кој го слуша, а човекот има огромно знаење. Е сега за оценување со дискусии е лошото што сето време едни исти ученици дискутираат, на другите им се спие на час па само заради тетратката двојки си добиваат и тоа со два минуса.:smir:
А инаку професот кој што навистина си ја знае работата е Роза македонски. Жената навистина има знаење и објаснува феноменално.
Факт е дека Дамески знае да критикува се што ќе му дојде на памет, но човекот како што реков не го интересира да набубам од книга. Кога се работи за социологија многу е поважно да имаш свое мислење, отколку да знаеш дефиниции, а тој токму преку дискусии сака да изгради сопствен став. На Личков му нема рамен во цела гимназија, колку ми фалат сега неговите заебанции. А исто една од најголемите легенди е Митруш - ти збори си колку сакаш он си предава ли си предава и мува не го лази.:smir:Не знам, но Дамески кај нас ништо посебно не предаваше од тоа што требаше. Се водеа само празни разговори како цело школо појма нема, како он е над сите и дедо му, дедо му, дедо му.......
За Роза најголем респект. Жената, покарј тоа што знае што прави, предава ненормално добро, а и за матура оваа година има да не поткова одлично :smir: