Мислам дека на натпреварот со Шпанија, Новески играше десен бек, Митрески и Седлоски централни, откако Седло излезе Новески беше прекомандуван на централен. Не ми е јасно што е крив Новески кога и двата гола ги примивме по вина на Седлоски, по негова вина примивме и гол во Исланд, и дома против Холандија.За нашиов тим.
Некој пиша дека треба Николовски да се седне на клупа и да брани Пачовски. Не се согласувам со тоа. Јане добро бранеше на минативе утакмици, а вчера неможеше ништо да стори. Беше оставен сам со играч.
Во одбрана може да се проба Селдо како десен бек, како со Шпанија, и тогаш изигра солидно. А Новески треба да се седне на клупа и да му дојде памет да игра барем малку заинтересирано за репрезентацијата (може да земе пример од Митрески). На место на Николче - Васовски, нему одамна му се нема дадено шанса во првите 11. Попов и Митрески заслужуваат да останат.
Средината. Во прошливе утакмици се покажа мал напредок, особено од Георгиевски и Деспотовски (кој за мене е откритие на сезоната). За нашиот “Џерард“ и вчера пишав дека направи голема грешка што замина да игра у Англија зашто островскиот фудбал не му одговара. На негово место Тасевски кој е во супер форма.
И на крај нападот:
Премногу плукаме по Пандев. Како и да е тој е нашиот најдобар играч. Можеби не давал максимум за репрезентацијата но тој е најдоброто што го имаме во моментов.
Стојков вчера потфрли. Играше добро со Норвешка и Исланд дома но вчера се изгуби.
Мислам дека утре може да се проба со Пандев како полушпиц, и Ивановски и Наумовски во нападот, или пак ако толку Јонуз го форсира Стојков, да се игра со два полунапаѓачи Пандев и Стојков и Наумоски( Ивановски) напред.
Малце се занесов во пишувањево. Доста е за сеа.
За крај мислам дека утре на натпреварот треба да се пробаат нови играчи, да се искористи како тест со појака репрезентација (а не со Катар), и така немаме што многу да загубиме.
И сепак... кога најмалку се очекувало од нас, тогаш сме победувале:helou:
Истото важи и за Норвешка...:salut:Мотивацијата е изгубена така да мислам дека Норвешка ќе победи
Хмммм.... можеби, грешам за позицијата на Седлоски со Шпанија, но мислам дека и со Исланд играше десно и изигра доста солидно. Јас не реков дека Новески директно е крив за двата гола од Шкотска, туку незаинтересирано игра веќе подолго време. Ако се сеќаваш кога Шпанија изведуваше корнер он у сред игра и опасност за гол бараше замена, тотална непрофесионалност. А и вчера бевме крш по десна страна, Новески ништо не покажа.Мислам дека на натпреварот со Шпанија, Новески играше десен бек, Митрески и Седлоски централни, откако Седло излезе Новески беше прекомандуван на централен. Не ми е јасно што е крив Новески кога и двата гола ги примивме по вина на Седлоски, по негова вина примивме и гол во Исланд, и дома против Холандија.
На Шуми баш му одговара островскиот фудбал, и тоа највеќе му одговара. Шуми знае да одземе топка, борбен е, но не знае да даде добар пас, не е добар техничар, таков е, фудбалер за физички фудбал.
За другото помалку или повеќе се согласувам.
Новевски ми е еден од подобрите, еве го ставаат на негова неприродна позиција, и тоа може да има влијание на неговата игра. Што се однесува до Шуми, он се губи бидејќи е тапа играч, во Англија играл слабо за Испвич дека нема доволно квалитет. Значи комплетно се сложувам дека треба да седне на клупа. Едноставно не е константен, знае да одигра добар натпревар но почести се оние во кои игра слабо.Хмммм.... можеби, грешам за позицијата на Седлоски со Шпанија, но мислам дека и со Исланд играше десно и изигра доста солидно. Јас не реков дека Новески директно е крив за двата гола од Шкотска, туку незаинтересирано игра веќе подолго време. Ако се сеќаваш кога Шпанија изведуваше корнер он у сред игра и опасност за гол бараше замена, тотална непрофесионалност. А и вчера бевме крш по десна страна, Новески ништо не покажа.
За Шумуликовски... шо знам, не викам дека го нема ова болдираново но почесто греши, губи топка, лошо додава И добро може не дека не е таков профил на играч за во Англија, но се изгуби откатко замина таму.
Го имав гледано повеќе пати минатата сезона за Ипсвич (повеќе пати од клупа влегуваше) и лошо играше. Не сум го гледал сеа во Престон можеби се подобрил но не го покажува тоа за репрезентацијата.
Moze e tapa ama kaj nas e najdobar da ne e toj nema koj da povlece ili proigra eden pas.Da ne zboruvame za defanzivnite obvrski koi odlicno gi zavrsuva.Новевски ми е еден од подобрите, еве го ставаат на негова неприродна позиција, и тоа може да има влијание на неговата игра. Што се однесува до Шуми, он се губи бидејќи е тапа играч, во Англија играл слабо за Испвич дека нема доволно квалитет. Значи комплетно се сложувам дека треба да седне на клупа. Едноставно не е константен, знае да одигра добар натпревар но почести се оние во кои игра слабо.