Cosmofon 3G vs T-Mobile 3G

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Не можеш да користиш 3Г од космофон и да имаш брзина од 4.7 Мбпс.
Не ради мене, не ради комшијата... туку дека 3Г-то на космофон е со максимална 3.6 Мбпс брзина.
Тоа е тоа. Тој е максимумот.

http://www.speedtest.net/result/571269073.png
eve vidi

еве уште еднаш
http://www.speedtest.net/result/571270624.png

Мобилниот оператор Космофон од денеска на корисниците на 3G технологија им овозможува поголема брзина на интернет до 3.6 Mbps, која е 10 пати поголема од брзината која се нуди на пазарот во моментов.

Извор

Ти не разбираш дека таква технологија користат они, и не е можно ни бајт повеќе од 3.6 Mbps да имаш брзина? Ми викаш дека возиш 280 км/час на кола што максимална брзина и е 200 км/час, од производителот тоа.

571270624.png

тука нешто не штима, ова покажува дека симињаш 4,34 мега бајти во една секунда а не мега бити

571270624.png

тука нешто не штима, ова покажува дека симињаш 4,34 мега бајти во една секунда а не мега бити
ova tie brzina megabiti a sliminuas negde okolu 520kb u sek
a inace za brzinava ova speed test nikad ne kazuva tocno ako sakas da proveris najtocno simni nekoj fajl od nekoja stranica kj so ne e opteretena i ce vidis kolku ti simnuva u sek

571270624.png

Баш штима:
A megabit is an SI-multiple (see prefix mega) of the unit of bit for digital information storage or transmission. The International Electrotechnical Commission's standard IEC 60027 specifies the symbol to be Mbit, but Mb is also in common use.

Грешиш нели :toe:

ne kazuvaat tocno speed test stranicite probaj vo praksa simni nesto od nekoj sajt koj ne e optereten

expertization, не не третирај ко идиотчиња.
Двата теста ти се сосем различни, не знам што се трудиш да постигнеш...

expertization, не не третирај ко идиотчиња.
Двата теста ти се сосем различни, не знам што се трудиш да постигнеш...

klikni na linkot. ne slikata. taa e nekoj drug test. i mene ne mi se veruvase deka cosmofon imaat pobrz internet poso dolgo vreme koristev t-mobile ama sega def odam na cosm plus imaat poevtini paketi i moze da se aktiviraat poveke pati mesecno

Абе ти иди кај сакаш и со кој сакаш, ама привидни ти се многу коментариве.
прво, не може космофон да има побрз 3г од т-мобајл кога космофон е на 3.6 Мбпс 3г мрежа, т-мобајл е на 7.2. Сега ние до задутре можеме да се надмудруваме што и како, ама овој факт е непобитен, се дур космофон не ја надгради мрежата со 7.2 Мбпс. Тогаш ќе бидат на исто рамниште со т-мобајл.
Второ, даваш тест на брзина од космофон, и одма под него "видете на т-мобајл како е" и тука даваш тест од латенција на т-мобајл :))))
Батали, не мислам да се надмудрувам со никого за нешто што работи на факти а не на надмудрувања.

Абе ти иди кај сакаш и со кој сакаш, ама привидни ти се многу коментариве.
прво, не може космофон да има побрз 3г од т-мобајл кога космофон е на 3.6 Мбпс 3г мрежа, т-мобајл е на 7.2. Сега ние до задутре можеме да се надмудруваме што и како, ама овој факт е непобитен, се дур космофон не ја надгради мрежата со 7.2 Мбпс. Тогаш ќе бидат на исто рамниште со т-мобајл.
Второ, даваш тест на брзина од космофон, и одма под него "видете на т-мобајл како е" и тука даваш тест од латенција на т-мобајл :))))
Батали, не мислам да се надмудрувам со никого за нешто што работи на факти а не на надмудрувања.

еве оти те мрзи да притисниш на линкот и да ја видиш сликата од другиот тест.
инаку дека космофон користи 3.6 Мбпс и јас мислев така, ама кога видов со тестот се изненадив и затоа поставив тука за да видите.

Спидтестот не е никакво мерило, поготово што ако имаш 2-3 даунлоада напоредно ќе ти ја даде преполовената брзина...башка што не е точен. Поготово од 3Г мрежи.

Космофон нема таква мрежа да подржи 7.2 мбит како што има Тмобиле. Дали се добива таа максимална брзина зависи од местоположба, корисници закачени...Факт е дека Космофон е многу назад со 3Г иако ми се чини прв почна да се рекламира?

Спидтестот не е точен за тоа што пред една година со 3G телефон кој подржува 384kbps ми покажа дека симиња со преку 400 а некад и 420kbps

еве повторно од космофон, на иста локација

како е можно да кажува толку, кога космофон не поддржува толкави брзини?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom