Cosmofon 3G vs T-Mobile 3G

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Нема ни т-мобиле по села и планини 3G... не е тоа муабетот.
Како куриозитет, максимумот на 3G-то на космофон е 3.6Mbps, на T-Mobile двојно (7.2Mbps).

Кога ќе се потрошат 2гб интернет од пакетот кај т-мобиле не може во следните 30 дена да се активира повторно, а кај космофон мислам дека може, ве молам одговорете ми дали може.

Кога ќе се потрошат 2гб интернет од пакетот кај т-мобиле не може во следните 30 дена да се активира повторно, а кај космофон мислам дека може, ве молам одговорете ми дали може.
.ne.

А бе ајде не можи видеоповик да се воспостави од Т мобиле на Космофон и обратно, кај го има ова само кај нас и во Туркменистан.

За да добијаш 3G од Kосмофон треба да бидиш на едно метро од предаватал. Инаку имаш само EDGE/GPRS. Од Тмобиле незнам за 3G.

За да добијаш 3G од Kосмофон треба да бидиш на едно метро од предаватал. Инаку имаш само EDGE/GPRS. Од Тмобиле незнам за 3G.

За да добиваш секогаш 3G мрежа треба да го наместиш клиентот settings -> network settings -> UMTS Only

Само доколку немаш сервис тогаш мести го на автоматски.

3G имам користено од t-mobile во Скопје, и прилично брзо беше, не можам да се пожалам. Интересен момент беше што кога отидов на гости кај еден другар дома во истата населба во која и јас живеам, кај него немаше 3G сигнал...иста населба, 1км оддалеченост еден од друг.
Енивеј, ако имаш можност на телефонот, зошто не го користиш него како 3G модем? Јас имам пробано на десктоп компјутерот дома, чисто колку да видам дали успева, и функционираше беспрекорно. Мислам ако веќе можеш зошто да не заштедиш 3000ден?!?

Поздрав

мобимак нема 3г во цела земја, али викаат ке имале до крај на годинава.

јас летово имав на располагање 3г стикче, ама кај што нема 3г се закачува на ЕДГЕ или ГПРС, а тој интернет е од втора класа, телефонскиот сообраќај има приоритет и кога релеата се зафатени со воис трафик, интернет не иде. СТОИ.

за космофон не знам, сум слушнал и добри и лоши, ама сите викаат даваат поише сообраќај, додека има денови кога конекцијата им е тапа, и кога немаат никаков проблем..

јас имам 3g нa cosmofon до сега е супер често го користам и шетав низ други градови освен ск, и сегде имав беспрекорна конекција и покриеност нигде искрено немав проблем и многу е ефтино незнам за ТMOBILE aма ја не би менувала :pipi:

ја не реков ништо ја си користам космофон и топ мие, цената супер чим е иста кога ке немам покриеност слаба мрежа може ке мењам мене сега за сега ми одговара космофон дека и разговоите ми се поефтини со 4 броја зборам без пари и затоа ги користам и 3g услугите

Цената им е потполно иста, така да она "многу е ефтино на ХХХ" не пали.
За мрежа ако збориме, технички подобра е на т-мобиле (максимална брзина 7.2, за разлика од космофон која е 3.6) и т-мобиле има поголема покриеност со 3Г мрежа. Космофон немаат ни мапа на покриеност со 3Г мрежа, на среќа ако погодиш само.

Едит: во ред, ама на темава говориме и правиме споредба помеѓу нивните 3G мрежи :)

погоре прочитав дека некој се жалел од космофон ја ко кажувам моето искуставо одам по семинари сегде низ македонијава и нон стоп сум на 3г досега сегде сум имала покриеност и цело мое дружтво е задоволно мислам да не се плашат:) иначе фала ја сватив темата само не ми ја свати поентата

Цената им е потполно иста, така да она "многу е ефтино на ХХХ" не пали.
За мрежа ако збориме, технички подобра е на т-мобиле (максимална брзина 7.2, за разлика од космофон која е 3.6) и т-мобиле има поголема покриеност со 3Г мрежа. Космофон немаат ни мапа на покриеност со 3Г мрежа, на среќа ако погодиш само.

Едит: во ред, ама на темава говориме и правиме споредба помеѓу нивните 3G мрежи :)

Јас користам 3г од космофон и имам брзина од 4.7 мб/с

Јас користам 3г од космофон и имам брзина од 4.7 мб/с
Не можеш да користиш 3Г од космофон и да имаш брзина од 4.7 Мбпс.
Не ради мене, не ради комшијата... туку дека 3Г-то на космофон е со максимална 3.6 Мбпс брзина.
Тоа е тоа. Тој е максимумот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom