Бојата на облеката го открива карактерот

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.332
Поени од реакции
34.783
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Како да оставите потсвесна порака со бојата на облеката која ја носите,
и зошто е всушност потребно да посветите внимание на деталите во начинот на облекување?

Сите знаеме дека боите оставаат впечаток на личноста, но и дека постојат цели теории кои се занимаваат со последиците од впечатокот на боите на човекот, како на пример хромотерапијата.

Облеката која ја носиме е дел од невербалната комуникација која ја испраќаме до луѓето со кои разговараме, па затоа е исклучиво битно да обратиме внимание на начинот на кој се облекуваме со цел да не бидеме погрешно сфатени. Потсвесно, се разбира.

Еве неколку совети околу изборот на боја и нејзиното значење:
Жолтата боја дава елан и ја зајакнува самодовербата. Доколку сакате да привлечете внимание и да ја потенцирате вашата личност - облечете нешто со жолта боја. Жолтата боја делува смирувачки.

Виолетова боја е добар избор за сите оние кои сакаат да се заштитат од неразумни барања. Симболизира благородништво, достоинство и возвишеност. Оваа боја не се препорачува во деловниот свет затоа што не прави да изгледаме меланхонични, неодлучни и скршени. Во превод - мекуши.
violetova-boja-455.jpg

Белата
боја дава поттика, ефикасност и јасност.

Розевата боја испраќа порака дека вие сте личност која се грижи за другите. Дава впечаток на нежност и лесна пристапност.

Сивата боја е одлик на професионалност и софистицираност. Сепак, со неправилна комбинација со други бои може да испрати порака дека личноста која ја носи има ниска самодоверба.

Црната боја дава чувство на професионалност и решителност, но исто така и дистанцираност.

Црвената
боја ја истакнува самодовербата и дава чувство на моќ. Бидете внимателни со оваа боја, затоа што низ очите на вашите соговорници може да изгледате како агресивна личност.

Доколку сакате подобро да се вклопите во работната околина или да избегнете некоја одговорност, тогаш облечете некое парче со зелена боја. Зеленото ја симболизира ведрината на човекот.

Сината боја симболизира разумност и ризик. Секогаш добар избор.

виа Кајгана

Ха, разумен дистанциран професионалец, се пронајдов. Hacking people via Kaygana. :)

Црната боја дава чувство на професионалност и решителност, но исто така и дистанцираност.

Тоа сум јас :)

Розевата боја испраќа порака дека вие сте личност која се грижи за другите. Дава впечаток на нежност и лесна пристапност.
Таа сум бе :wink:

Глупави истражувања!!!

Кога носам нешто шарено кое ги има сите овие бои јас сум тогаш совршена личност :icon_lol:

Ги сакам сите бои и сето ова ми е безврска.

Глупави истражувања!!!

Кога носам нешто шарено кое ги има сите овие бои јас сум тогаш совршена личност :icon_lol:

Ги сакам сите бои и сето ова ми е безврска.

Се согласувам.
Неможе да сум истовремено повлечен, агресивен и да делувам смирувачки .

Ова би имало некаква смисла ако сум фанатично опседната само и исклучиво со одредена боја,ако бојата ми е пресуден фактор за избор на облека и сл.....фала богу не е така,па нема врска.

црно си е црно :) сеа носам лилаково,... значи омекната сум?? хаха абе ајдеее

Чим нема праска и диња боја не го фермам ни за 2% ова истражување:pos2::pos2::pos2:
Кој начин за да се забавува рајата, демек бојата на алиштата што ги носам кажува за мојот карактер:tapp:

Crno odelo na prugi s: roze kosula ili crna kosula so beli prugi ili bela kosula so crni prugi. Sivo odelo so ista kombinacija kosuli (koj e popeglana taa).
Teget odelo, takugjere kombinacija jna kosuli (boi de)!
Nonshalantno:
Farmerica plava so maica hmmm...kakva imam vo momenotot cista i pristapna (siva li, roze li, sina li, kakvagode)
Zeleni, baggy, so miljon dzepoj pantolomi, so takugjere jali zelena, jali roze, jali siva ili sina maica.
Ponekad i crni maici.

Sto sum jas?

Profesionalec koj ponekogas e nezen, ponekogas strog, ponekogas blagorodnicki na distanca.....

Ili tipicen mazjak so losa pegla, hahahaha!

Белата боја дава поттика, ефикасност и јасност.

Maybe..:/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom